Ministerul Sănătății induce în eroare clienții care vor merge la terasă. Ce trebuie să faci dacă tu și iubita ta nu aveți aceeași adresă în bulentin

Publicat: 31/05/2020 | 14:36
Ministerul Sănătății induce în eroare clienții care vor merge la terasă. Ce trebuie să faci dacă tu și iubita ta nu aveți aceeași adresă în bulentin

Regulile de aplicare a măsurilor de prevenție împotriva răspândirii COVID-19, valabile de pe data de 1 iunie, le va face viața clienților, dar și a clienților foarte grea. Multe dintre ele sunt absurde, unele chiar imposibil de aplicat.

Mai mult, Ministerul Sănătății nu a publicat nici până acum ordinul de ministru, semnat de Nelu Tătaru, patronii fiind nevoiți să caute documentul pe Monitorul Oficial, un site pe care este foarte greu să navighezi.

Iată și o serie de măsuri absurde legate de statul la terasă

Măsurile din documentul oficial:

  • La intrare se va face un triaj observațional, iar accesul clienţilor cu simptome vizibile de infecție respiratorie va fi interzis;
  • Operatorii economici din sectorul alimentației publice se vor asigura că la intrare și la grupurile sanitare există dispozitive cu produse biocide avizate, necesare dezinfectării mâinilor clienților, precum și informarea acestora cu privire la modul de utilizare;
  • Se recomandă stabilirea de circuite cu sens unic ce trebuie parcurse de clienți în interiorul terasei, astfel încât să se minimizeze contactele între clienți (exemplu: înspre și dinspre toaletă);
  • Se va interzice transferul meniurilor, solnițelor, olivierelor și a altor obiecte, de pe o masă pe alta. Acestea vor fi dezinfectate după plecarea clienților de la o masă și, unde este posibil, se vor folosi meniuri de unică folosință;
    Se asigură că la servirea mesei personalul va purta mască și mănuși, iar mănușile utilizate la servire nu vor fi utilizate la pregătirea mesei;

Fară consumul de alcool din picioare

  • Se interzice consumul de produse în picioare, pentru a minimiza circulația clienților în interiorul terasei;
  • Se stabilește un număr de maxim 4 clienți care pot ocupa o masă, cu condiția respectării unei distanțe de 1,5 metri între persoane,
  • excepție de la această regulă fac membrii aceleiași familii, care au același domiciliu;
  • Se asigură respectarea unei distanțe de minimum 2 metri între ocupanții meselor alăturate;
  • Ocuparea locurilor se va face cu rezervare anterioară, astfel încât să se evite aglomerările la intrarea în unitate și să se faciliteze ancheta epidemiologică în cazul apariției unui caz de îmbolnăvire între clienții localului;
  • Va exista, totodată, un registru de evidență a rezervărilor clienților, astfel încât în cazul apariției un caz de îmbolvnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul clienților unității de alimentație, să existe date concrete pe baza cărora să se poată efectua ancheta epidemiologică;
  • Se asigură că se efectuează dezinfecția meselor, după fiecare client/grup, cu produse biocide care necesită un timp minim de contact, avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide.