ANM anunță un iunie istoric în România. Luna iunie nu va mai fi la fel ca până acum

Publicat: 31/05/2020 | 12:39
ANM anunță un iunie istoric în România. Luna iunie nu va mai fi la fel ca până acum

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pe următoarele trei săptămâni, valabilă până în 22 iunie. AStfel, în prima săptămână din luna iunie se vor înregistra temperaturi scăzute, iar temperaturile de vară vor începe din data de 8 iunie.

Astfel, în săptămâna 01.06.2020 – 08.06.2020, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în regiunile vestice și sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Temperatura revine la normal

Apoi, în săptămâna 08.06.2020 – 15.06.2020, temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general excedentar, mai ales în regiunile nordice, centrale și sudice. În extremitatea de vest și local în regiunile estice, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 15.06.2020 – 22.06.2020, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs, mai transmite ANM.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016, precizează Administrația Națională de Meteorologie.