Pawel Adamowicz, primarul oraşului polonez Gdansk, a murit în urma atacului de duminică

Publicat: 14/01/2019 | 16:06

Primarul oraşului polonez Gdansk, Pawel Adamowicz, a decedat luni după-amiază în urma rănilor suferite prin înjunghiere duminică seară, anunţă autorităţile. Paweł Adamowicz era în stare critică, iar medicii nu l-au putut salva, a comunicat luni după-amiază Spitalul municipal din Gdansk, citat de site-ul de ştiri RMF24.pl.

Pawel Adamowicz, în vârstă de 53 de ani, a fost înjunghiat duminică seară, pe scena amplasată pentru un eveniment caritabil.

Un individ în vârstă de 27 de ani a avut acces pe scenă cu o legitimaţie de presă şi l-a înjunghiat pe Pawel Adamowicz. Autorul crimei a fost arestat preventiv.

CITEȘTE ȘI: PRIMARUL ORAŞULUI GDANSK A FOST ÎNJUNGHIAT DE MAI MULTE ORI! ATACUL A AVUT LOC ÎN FAȚA A SUTE DE OAMENI! CE A FĂCUT APOI AGRESORUL ESTE ULUITOR

Edilul a fost grav rănit la inimă

„Pacientul este în viaţă”, le-a declarat jurnaliştilor în jurul orelor 02.00 (01.00 GMT) chirurgul care l-a operat, Tomasz Stefaniak, la spitalul universitar din Gdansk, adăugând că „starea acestuia este foarte, foarte gravă” şi că „următoarele ore vor fi decisive”. Edilul a fost „grav rănit la inimă şi are alte răni la diafragmă şi la organele din cavitatea abdominală”, a adăugat chirurgul, înainte de a cere ca lumea să se roage pentru acesta.

Rănitul a primit prin transfuzie 41 de unităţi de sânge. „Am aflat că medicii au reuşit să îi restabilească funcţia cardiacă lui Pawel Adamowicz care a fost rănit grav. Există speranţă, dar starea lui rămâne serioasă”, a scris pe Twitter preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, la scurt timp după agresiune.

Pawel Adamowicz, primarul oraşului polonez Gdansk, a murit în urma atacului de duminică
Citește și...