Pedofilul elvețian închis la Giurgiu e un deținut mofturos: ”N-am primit ouă la masă, n-am frigider, n-am intimitate și…”

Autor: I.D.
Publicat: 03/10/2019 | 23:59

Elvețianul Wenk Reto Simon a primit, poate, o pedeapsă mult prea blândă pentru faptele comise: doar trei ani de închisoare după ce a abuzat zeci de copii ai străzii, pe care i-a ademenit cu o mână de semințe și o sticlă de Cola. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a aflat că pedofilul, încarcerat acum la Penitenciarul Giurgiu, a devenit un deținut extrem de mofturos, care își cere pretențiile în instanță. 

Pedofilii străini au îngrozit România în ultimii ani, iar cel mai recent caz a fost al olandezului Johannes Visscher, cel care a ucis-o pe Mihaela Fieraru, fetița de 11 ani din Dâmbovița.

Cu siguranță, mulți își amintesc și de elvețianul Wenk Reto Simon, cel care a fost arestat în 2015 de către polițiștii români, după ce s-a aflat că abuza zeci de copii ai străzii, ca ulterior să fie condamnat la doar trei ani și șase luni de închisoare pentru faptele sale. El și-a recunoscut vina, iar acesta ar fi fost motivul pentru care pedeapsa lui s-a redus cu o treime. (VEZI ȘI: JOHANNES VISSCHER NU A AVUT NICIO ȘANSĂ ÎN BMW-UL DECAPOTABIL)

Modul de operare

Modul în care elvețianul își ademenea victimele este însă incredibil. Vâna pe străzi copii fără adăpost și le cumpăra admirația dându-le câte o pungă de semințe și o sticlă de Coca Cola la 2 litri. Le propunea ulterior să urce în mașina lui, ca, mai apoi, să-i batjocorească.

Până să ajungă în România, pedofilul elvețian a mers în Thailanda, în India și în Vietnam, însă a spus că doar în scop turistic, pentru că nu se simţea atras de adolescenţii de acolo. În Cambodgia, Wenk spunea că a întreţinut relaţii sexuale cu adolescenţii “pe stradă, nu în hoteluri sau în alte locații”.

Pedofilul vrea meniu preferențial și intimitate după gratii

Încarcerat acum în Penitenciarul Giurgiu, pedofilul a scris o listă de pretenții care, spune el, nu-i sunt respectate după gratii, motiv pentru care a făcut o cerere în instanță. Am spune, mai degrabă, că sunt mofturi, nicidecum drepturi, pentru că pedofilul invocă, printre altele, și dorința de a mânca ouă sau de a răsfoi reviste în limba germană.

Contestatorul W R S a formulat plângere la judecătorul delegat reclamând condițiile de detenție din P G și anume: nerespectarea spațiului minim, lipsa toaletelor și a surselor de apă de la curțile de plimbare, hrana necorespunzătoare, respectiv faptul că nu primește niciodată ou la masă, nesoluționarea cererii referitoare la instalarea unui frigider, neselecționarea la activități religioase si la bibliotecă, neanalizarea în comisia de individualizare în vederea schimbării
regimului din închis în semideschis și faptul că nu i s-a aprobat solicitarea de primi reviste și cărți în limba germană și nici solicitarea de audiență la directorul unității și la directorul pentru Educație si Asistenta psihosocială”.

Culmea! Ar primi, de fapt, ou!

De cealaltă parte, reprezentanții Penitenciarului Giurgiu spun că elvețianul beneficiază fix de aceleași drepturi ca toți ceilalți deținuți. (Citește și: Coincidență bizară chiar în ziua uciderii fetiței de 11 ani, din Dâmbovița!)

Astfel, așa cum reiese din actele dosarului contestatorului îi este asigurată suprafața minimă de 4 mp, este alocat la norma de hrană 18 și primește ou de două ori pe decadă, în celelalte zile oul fiind substituit cu brânza telemea iar în urma verificărilor efectuate de administrația penitenciarului G a reieșit că petentul nu a formulat cerere pentru instalarea unui frigider, însă la nivelul fiecărei secții de deținere au fost instalate astfel de aparate, urmând a se finaliza procedura de utilizare a acestora.

Pe de altă parte, dispozițiile legale în vigoare nu prevăd obligația dotării cu frigidere. Totodată, nu se poate reține culpa penitenciarului în ceea ce privește lipsa toaletelor și a surselor de apă de la curțile de plimbare în condițiile în care legislația în vigoare nu prevede dotarea penitenciarelor cu astfel de facilități, iar referitor la neaprobarea cererii de a primi cărți și reviste în limba germană, în mod corect a fost respinsă ca tardivă”, se arată în apărarea Penitenciarului Giurgiu.

Cererea pedofilului a fost, evident, respinsă, și a fost obligat să plătească 50 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...