Pizza cu ton. Cea mai bună rețetă

Autor: Alina S.
Publicat: 17/09/2019 | 09:34

Pizza cu ton este o alternativă delicioasă, dar și foarte sănătoasă la clasica pizza cu fel de fel de mezeluri și produse procesate. Vezi secretele celei mai bune pizza cu ton.

Pizza cu ton, ca orice altă rețetă de pizza de casă,  poate fi făcută după gustul fiecăruia și cu ingrediente care ne plac cel mai mult. Totuși, atunci când vrem să face pizza acasă este foarte important să știm cum să facem un aluat rapid și gustos.

Rețetă de pizza cu ton

Cea mai bună rețetă de pizza cu ton este una simplă, ce se poate face rapid acasă. Putem face singuri blatul, după rețeta de mai jos, sau putem opta pentru blaturile deja existente în comerț, fie cele proaspete, fie cele congelate. Înainte de a lua această decizie, este bine de știut însă, că pentru o alimentație sănătoasă și un gust desăvârșit, pizza cu aluat făcut în casă este mult mai bună.

Ingrediente:

  • Aluat de pizza – 300 g
  • 50 g porumb din conservă
  • 1 ceapa mică sau ceapă verde
  • ardei gras (opțional)
  • 1 conservă de ton de 200 g
  • 1 linguriță de ulei
  • sare, piper
  • suc de roșii

Mod de preparare pizza cu ton:

Se întinde aluatul și se așază în tava tapetată cu hârtie de copt. Ceapa se tăie felii, se presară puțină sare și o linguriță de ulei și se amestecă bine, apoi se lasă deoparte pentru 10 minute. Se presară peste aluat tonul scurs de suc, ceapa și porumbul, ardeiul gras, dacă dorim, se presară piper și se bagăla cuptor. Când aluatul este rumenit ușor, pizza este gata.

Pizza cu ton, o alternativă sănătoasă

Pizza cu ton Adi Hădean. Cum se face cel mai bun aluat de pizza

Chef Adi Hădean a dezvăluit trucurile pentru cea mai bună pizza. Fie că vorbim de pizza cu ton sau alte tipuri de pizza, un blat bine făcut și un sos pe măsură vor schimba radical gustul preparatului.

Ingrediente aluat pizza:

  • 750 de grame de făină tip 650 sau 3 căni
  • 1 cană și jumătate de apă
  • drojide proaspătă de dimensiunea unei nuci
  • 1 lingură de lapte și un vârf de cuțit de zahăr pentru înmuiat drojdia
  • Un vârf de linguriță de sare
  • Un vârf de lingutiță de zahăr
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • 1 lingurită de oregano uscat
  • 3 linguri de ulei de măsline

Mod de preparare pizza cu ton Adi Hădean:

Se amestecă toate ingredient și se frământă aluatul, cu cât mai mult, cu atât mai erat va fi. Este gata aluatul d pizza când se desprinde ușor de pe mână și e ușor elastic .  Înainte de a-l pune în tavă, se lasă aproximativ 50-60 de minute la dospit.

Un alt lucru foarte important pentru ca pizza să iasă absolut delicioasă este sosul de pizza. Sosul de roșii pentru pizza se face astfel: o cutie mare de roșii fără pieliță, o cană de apă, doi căței de usturoi, câteva frunze verzi de busuioc, o lingură de oregano, o lingură de chimen, enibahar și coriandru zdrobite în mojar și apoi puse în oală, o linguriță de sare și una de zahăr. Se fierbe sosul pe foc mic o jumătate de ceas și se lasă la răcit, potrivit lui chef Adi Hădean.

În plus, după ce avem un blat minunat și un sos delicious, putem pune absolut orice ingredient ne dorim. Putem face pizza cu ton, cu brânzeturi, cu proscciuto sau orice altceva ne dorim. Poftă bună!

Citește și: ASTA E REȚETA CARE TE SCAPĂ DE 10 BOLI! COMBINAȚIA ESTE ȘI O ÎNCÂNTARE PENTRU PAPILELE GUSTATIVE

Citește și...