Poliţiştii vindecaţi de COVID-19 au donat plasmă! „Suntem alături de cei care au nevoie”

Autor:
Publicat: 08/09/2020 | 17:10

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt care s-au vindecat de coronavirus nu au rămas indiferenţi faţă de semenii aflaţi la nevoie şi au ales să doneze sânge, răspunzând astfel apelului privind necesitatea plasmei pentru tratamentul bolnavilor critici infectați cu COVID-19.

,,Demersul colegilor vine în continuarea activităţi de donare începută săptămâna trecuta, când mai mulţi colegi au donat sânge, urmând ca şi în perioada următoare să fim alături de cei aflaţi la nevoie”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Gestul oamenilor legii a fost dat exemplu și de către reprezentanții Centrului de Transfuzii Olt. (CITEȘTE ȘI: DONALD TRUMP A AUTORIZAT ÎN REGIM DE URGENȚĂ TRATAMENTUL CU PLASMĂ PENTRU BOLNAVII GRAV DE COVID-19)

,,Mulțumim domnilor și doamnelor de la Inspectoratul de Poliție al județului Olt pentru dorința lor de a dona sânge și de a veni în sprijinul pacienților bolnavi de Covid 19. Mulțumim ,în numele pacienților, tuturor donatorilor de sânge!”,  a transmis CTS Olt, pe pagina de socializare.

O infirmieră a donat de patru ori plasmă

O infirmieră de la secţia ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Arad a dat un exemplu demn de laudă. Aceasta  a donat plasmă de patru ori până acum, pentru tratarea pacienţilor Covid-19. (VEZI ȘI: ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ! PROIECTUL A FOST APROBAT DE CGMB. DONATORII DE PLASMĂ VOR PRIMI TICHETE ÎN VALOARE DE 1.000 DE EURO)

Femeia nu a stat pe gânduri și a vrut să ajute. Mai ales că medicii se plâng că numărul persoanelor care donează este destul de mic. Infirmiera a donat deja de patru ori și așteaptă programarea pentru a cincea donare.

Aceasta a fost infectată cu virusul COVID-19 în luna martie, iar din fericire a avut doar o formă ușoară a bolii. Însă a văzut prin ce chinuri trec pacienții mai puțin norocoși ca ea, așa că a decis să îi ajute.

„Lucrez pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă și văd mulți oameni care se luptă cu acest virus extrem de contagios. Din fericire, eu am făcut o formă ușoară de boală, în luna martie, iar după ce am auzit că plasma recoltată de la persoanele care au avut COVID-19 poate salva vieți, m-am prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Arad. Deoarece încă am anticorpi, pot dona în continuare, la interval de 14 zile.”. a declarat femeia.