Povestea gorjencei care și-a transformat visul într-un tărâm de basm

Publicat: 03/07/2020 | 15:57

O plantaţie de lavandă din Gorj arată ca un tărâm de basm. Câmpul îi aparține tinerei Ana Neagu, care a reuşit să organizeze și prima ediție a Festivalului Lavandei din județul Gorj. CANCAN.RO vă prezintă detalii și imagini unice.

Ana Neagu este proprietara plantației, care măsoară aproximativ 1.500 de metri pătrați.  Nu este mult, însă pentru ea este destul. Oricum, este mult de muncă, deși Ana este norocoasă, pentru că are deja o echipă formată din vecine și rude, care o ajută în fiecare an. (VEZI AICI: POVESTE DE SUCCES! A LUCRAT LA CULES ÎN SPANIA, IAR ACUM… CÂŞTIGĂ MII DIN EURO DIN SCAIEŢI)

Cele mai frumoase flori le păstrează pentru aranjamente, iar recolta din toamnă o folosește la perne și săculeți. Pentru sirop folosește un alt soi. Nu rămâne nimic nevalorificat.Când am pus lavandă nu m-am gândit la ea ca la o afacere, ci trebuia să punem ceva pe acel teren. Nu luasem în calcul munca, riscurile, ziceam că pun lavandă și o să fie frumos și miroase frumos. Și pe urmă am început să o folosesc”, povestește Ana.

A început să cultive lavandă acum câțiva ani, după ce a primit un butaș cadou, de la o prietenă. De la o tufă de lavandă ea a ajuns să facă aranjamente neperisabile cu lavandă, săpun și sirop natural sau săculeți, perne și jucării, toate cu parfumul irezistibil al lavandei. Și nu se oprește aici, spune tânăra. (NU RATA: AU RENUNȚAT LA SLUJBELE LOR PENTRU O PLANTAȚIE DE…)

Următorul festival, la următoarea recoltă

De patru ani are grijă de lavandă și face aranjamente inedite. Acum a preparat și un sirop de lavandă pe care l-a dat și oaspeților să-l guste. Pentru că pandemia a limitat acum numărul de participanți, în toamnă, la următoarea recoltă, tânăra își dorește să organizeze încă un festival, dar care să se întindă măcar pe două zile.

Ana face adevărate minuni din lavandă

Cei care au venit să admire și să fotografieze câmpul de lavandă au avut parte de mai multe surprize. Au ascultat muzică clasică și au gustat dulceață de trandafiri, miere ori cidru de mure, toate produse în județul Gorj. (CITEȘTE AICI: ELE SUNT SURORILE CARE DAU VIAȚĂ JUCĂRIILOR)

În data de 23 iunie, pentru prima dată în județul Gorj, s-a organizat , în Târgu Jiu, Festivalul Lavandei. Totul, într-un cadru de poveste, în Cartierul Polata din municipiu.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.