Povestea sfâșietoare a unei copile care este mamă a doi copii mici. Elena: “Am rămas însărcinată și, de rușine, am…”

Publicat: 02/09/2020 | 09:25
Povestea sfâșietoare a unei copile care este mamă a doi copii mici. Elena: “Am rămas însărcinată și, de rușine, am…”

Elena Vlad, o tânără din județul Vaslui, are o poveste sfâșietoare, însă, alege să își trăiască viața așa cum știe mai bine: și-o dedică în totalitate celor doi copii mici pe care îi are cu soțul ei. În cadrul unui interviu emoționant, a povestit cum a rămas însărcinată pe vremea când încă mergea la școală și cum, de rușine, a decis să renunțe la cursuri. Când are puțin timp liber, ea scrie poezii în caietul pe care și l-a cumpărat în urmă cu ceva timp. Peste câteva zile, va veni în București cu băiețelul său de doar opt luni care trebuie operat de urgență.

Citește și: DJ-ul Erick Morillo a fost găsit mort la 49 de ani în casa din Miami Beach. Declarațiile șocante ale polițiștilor după ce au ajuns în vila regretatului artist | VIDEO

Elena Vlad, “copila-mamă” din județul Vaslui, o poveste de viață sfâșietoare

La 19 ani, Elena Vlad locuiește împreună fetița și băiețelul său în satul Bălțați, situat în comuna vasluiană Tătărăni. Cu doi copii mici și atât de tânără, nu îi este deloc ușor și a îndurat foarte multe umilințe din partea oamenilor care au judecat-o dur. Însă, a spus ea cu multă emoție în glas, are un țel extrem de important: să fie o mamă bună! Toate astea în ciuda faptului că soțul ei nu îi este alături… bărbatul muncește în străinătate și trimite bani acasă în fiecare lună.

“M-am măritat și la 17 ani, am născut fetița. Apoi, la 18 ani, am născut băiatul. Sunt împreună cu tatăl copiilor, care acum e plecat la muncă peste hotare. Muncește pentru noi. Deși îmi pare tare rău că nu am continuat școala, eu am înteles că rostul meu de acum înainte este să fiu o mamă bună. Ce spune lumea? Nu mai contează”, a mărturisit Elena Vlad jurnaliștilor de la vremeanoua.ro.

Povestea Elenei este trasă parcă la indigo cu a multor fete din județul Vaslui care au devenit mame la vârsta adolescenței. În plus, ea este conștientă că orice ar face, în ochii unora dintre vecinii săi, dar și pentru câteva dintre rudele sale, va rămâne pentru totdeauna “fata aceea netrebnică, ce a făcut copii de pe băncile școlii”. Conform datelor oficiale făcute publice anul acesta, în județul Vaslui, 1.770 de minori au fost scoși din familiile iresponsabile și dați în grija asistenților maternali.

“Nu mă mai doare nicio vorbă rea. Am îndurat în toți anii acestia atâtea vorbe rele, că orice s-ar spune, nu poate fi mai rău decât s-a spus. Eu mă cred un om ca toți oamenii, care nu a vrut să facă un chiuretaj. Așa a început totul, pentru mine”, a mai povestit Elena Vlad, conform sursei citată mai sus.

Nu rata: Simona Halep, mesaj emoționant după ce Carla Suarez Navarro a anunțat că are cancer: “Ești o persoană puternică”

“Am ajuns până pe masa doctorului. Dar, acolo, parcă am auzit un plânset de copil”

În timpul declarațiilor, tânăra mămică a mai spus: “La 16 ani, am rămas însărcinată cu soțul meu. Pe atunci eram doar prieteni. Eram elevă în clasa a X-a, la liceul «Corivan» din Huși. Copiii au aflat si au început să râdă. De rușine, am abandonat școala, dar îmi pare rău acum. Rudele mi-au spus să fac chiuretaj. Am ajuns până pe masa doctorului. Dar acolo, din suflet vă spun, parcă am auzit asa, un plânset de copil si mi s-a fãcut deodată milă. Parcă mi-au dat lacrimile. Și m-am dat repede jos și am spus doctorului că nu mai fac nimic și plec. Doctorul nu s-a supărat. A zis : «Foarte bine», m-a încurajat. Așa s-a născut fetita mea, Rebeca. Eu cred că a fi sincer este mai greu decât orice. Eu nu mai vreau să țin ascuns nimic și spun cum a fost. E cel mai cinstit. Am avut noroc că eu și sotul meu am decis să facem o familie. El e puțin mai mare decât mine. Suntem doi copii și noi. În urmă cu 8 luni a venit pe lume și băiețelul. Nu e ușor, dar mergem înainte cum putem

Mă doare foarte mult faptul că nu am avut o familie unită. Tata s-a despărțit de mama, el era cum era… Și-a refăcut viata. Mama a mers la muncă peste hotare, că trebuia să muncescă. M-a mai ajutat și pe mine cu cât a putut. Tata însă nu a venit să mă vadă. I-am simțit lipsa foarte mult. Eu cred că un tată trebuie să își țină copiii aproape”.

Propriului părinte i-a scris o poezie: “Mai scriu și eu ce simt. Nu sunt poezii bune. Nu am talent, dar scriu din inimă. Mã rog la Dumnezeu întotdeauna! Spun rugăciuni. Visez să avem o casă a noastră, în care camerele copiilor să fie decorate cu prințese din desene animate. Dar e greu. Soțul meu munceste la tăiat fier. Banii se fac greu, cu multă muncă. El a plecat de câteva luni”.

Descoperă și: Destin tragic pentru patronul OLINT Rădăuți. Florin Cusiac a murit într-un cumplit accident

Fiul de 8 luni al Elenei, diagnosticat cu glaucom congenital (GC)

La scurt timp după ce a devenit mamă pentru a doua oară, Elena Vlad a aflat că fiul ei are glaucom congenital – o afecţiune gravă, care constuie una dintre principalele cauze de orbire la copil. Băiețelul va ajunge într-una din zilele următoare pe mâinile unui medic din Capitală care îl va opera.

“Doamna doctor de la Iași a plecat din țară, iar acum ne-a trimis la București. Am sunat și am făcut programarea. În septembrie, merg la București, la operație. Am vorbit cu soțul meu, iar el a spus că va ruga patronul de unde muncește să ne pună 300 de euro ca să ne putem descurca cu operația. Sigur ne vom descurca. Dumnezeu e mare! Eu în El mă încred. Si, de mică, stiu faptul că Dumnezeu iubește copiii cel mai mult. De aceea, va avea grijă de băiețelul meu, să fie bine după operație. Acum nimic nu-mi doresc mai mult”, a mai spus cu lacrimi în ochi Elena Vlad.

“Copila-mamă”, așa cum mai este numită de multe ori Elena Vlad, stă cu cei doi copii mici într-o casă dărăpănată pe care a primit-o de la o mătușă. Visează că într-o zi va avea o locuință mai primitoare, iar fiica și fiul său se vor bucura de camere în care vor fi personaje din desene animate.

Sursa foto: vremeanoua.ro