Prelungirea stării de alertă a fost amânată! „Nu avem încă avizul Consiliului Legislativ…nu putem adopta azi”

Autor:
Publicat: 10/09/2020 | 21:13
Prelungirea stării de alertă a fost amânată! „Nu avem încă avizul Consiliului Legislativ…nu putem adopta azi”

Decizia Guvernului privind prelungirea stării de alertă se amână, din cauza lipsei avizului din partea Consiliului Legislativ.

Din cauza lipse avizului din partea Consiliului Legislativ prelungirea stării de urgență a fost amânată. Premierul Ludovic Orban a anunțat că în acest caz Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni luni în vederea prelungirii. De asemenea, a subliniat importanța prelungirii stării de alertă în condițiile în care mai sunt prevederi legate de ziua votului care trebuie introduse. (CITEȘTE ȘI: LUDOVIC ORBAN A ANUNȚAT NOUA ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ! MĂSURILE AU INTRAT DEJA ÎN VIGOARE)anm

„Nu avem încă avizul Consiliului Legislativ? Nu îl avem! Dacă nu avem avizul Consiliului Legislativ, nu putem adopta azi. Asta înseamnă că luni vom face Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi şedinţă de Guvern ca să adoptăm prelungirea.

Solicitaţi Consiliului Legislativ să ne dea avizul, ca să putem prelungi. Sunt prevederile legate de ziua votului care trebuie introduse şi mai sunt şi câteva măsuri de relaxare”, a declarat Ludovic Orban la şedinţa de Guvern.

Nelu Tătaru, cere prelungirea stării de alertă

Amânarea deciziei vine după ce, astăzi, Ministrul Sănătăţii a anunțat că va cere prelungirea stării de alertă impusă de epidemia de coronavirus cu încă o lună. (VEZI ȘI: NELU TĂTARU PROPUNE PRELUNGIREA STĂRII DE ALERTĂ! ”DUPĂ CUM VEDEM…”)

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, joi dimineaţă, că va cere prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, în contextul în care la noi în țară apar zilnic tot mai multe cazuri noi de COVID-19, media depăşind mia de cazuri.

Pe 14 august, Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile pe teritoriul României, începând din data de 16 august. Astfel, zilele viitoare, ar fi trebuit să ieșim din starea de alertă.