Acasă » Știri » Preparatul care te ajută să slăbești după sărbători. Mihaela Bilic: „Este felul unic de consumat la orice masă”

Preparatul care te ajută să slăbești după sărbători. Mihaela Bilic: „Este felul unic de consumat la orice masă”

De: Mihaela Ioana 12/01/2025 | 21:02
Preparatul care te ajută să slăbești după sărbători. Mihaela Bilic: „Este felul unic de consumat la orice masă”
Ce preparat te ajută să slăbești după sărbători. Foto: Arhivă Cancan

Există un preparat care te ajută să slăbești după sărbătorile de iarnă! Mulți români obișnuiesc să consume des această mâncare. Mihaela Bilic a făcut clarificări importante în acest sens pe rețelele de socializare. Iată ce mesaj a publicat!

Nu este pentru nimeni un secret faptul că românilor le place să aibă mesele pline de bunătăți, mai ales atunci când vine vorba de sărbătorile de iarnă. Există, însă, și o problemă după atâtea delicatese: kilogramele în plus.

Cunoscuta nutriționistă Mihaela Bilic a postat un mesaj pe rețelele de socializare prin intermediul căruia a abordat acest subiect. Specialista a venit cu o recomandare în acest sens și anume integrarea ciorbei în dieta zilnică.

Acest preparat are în compoziție multă apă, mai exact 80%, având o cantitate moderată de carne, făinoase și legume, motiv pentru care este bună atunci când vine vorba de menținerea senzației de sațietate, fără a adăuga multe calorii.

„În cărțile de nutriție se spune: “de la ciorbă încoace nu s-a inventat nimic mai echilibrat și mai sănătos la capitolul alimentație”, chiar dacă vorbim de ciorbă de perișoare, ciorbă de cartofi cu afumătură sau ciorbă de porc acrită cu zeamă de varză. Ce avantaje are ciorba din punct de vedere nutritiv? Are peste 80% apă, în care se găsesc cantități mici de carne, legume și făinoase (orez sau cartofi). Deci indiferent cât de consistentă este, o porție de ciorbă va fi echivalentă cu jumătate de porție de felul 2”, a transmis Mihaela Bilic pe Facebook.

Grăsimea care apare la suprafața ciorbei poate fi îndepărtată cu ușurință, ceea o face un preparat bun pentru siluetă. Mihaela Bilic a atras atenția asupra faptului că nu contează dacă este acrită cu borș sau zeamă de varză.

„În ciorbă nu se poate “ascunde” grăsimea, aceasta se ridică la suprafață și poate fi îndepărtată ușor. Ciorba ține stomacul plin de două ori mai mult timp decât o porție de felul 2, fenomen numit “paradoxul ciorbei”- deci e și sățioasă și dietetică! Nu contează dacă ciorba e acrită cu borș sau zeamă de varză, ambele produse sunt fermentate, conțin bacterii benefice și au efect probiotic”, a adăugat specialista.

Citește și: Cum slăbești rapid după sărbători, potrivit nutriționistei Mihaela Bilic. Dieta care te scapă de 15 kg

Ce recomandare a făcut Mihaela Bilic

O porție generoasă este suficientă pentru a satisface pofta de mâncare și pentru a lăsa puțin loc pentru alte preparate. Mihaela Bilic recomandă că, pentru a slăbi eficient, să consumi ciorbă la fiecare masă, indiferent dacă este vorba de prânz sau cină. Specialista amintește tradiția franceză, unde seara este denumită „souper” și sugerează că și românii trebuie să adopte acest obicei.

„La capitolul porție corectă puteți fi generoși, 2-3 polonice de ciorbă satură și umplu stomacul cat să nu mai rămână loc pentru alte mâncăruri periculoase pentru siluetă. Ciorba hidratează, încălzește și hrănește cu puține calorii. Indiferent că e cu carne sau doar cu legume, că o mâncați caldă sau rece, că este acră sau dulce, reconsiderați ciorba și supa în alimentația zilnică. Și nu, nu se mănâncă ciorba doar la masa de prânz, ci și la cină- nu uitați că francezii numesc masa de seară “souper”. Iar pentru cei care vor să slăbească, ciorba este felul unic de consumat la orice masă. Nimic nu satură mai bine decât ciorba: e spornică, ieftină și practică, dintr-o oală de ciorbă poți mânca câteva zile. Deci abuzați de ciorbă după sărbători și o să aveți surpriza să slăbiți fără să vă fie foame”, a mai precizat Mihaela Bilic.

Citește și: Singurul aliment care ne îmbătrânește de fiecare dată când îl mâncăm. Mihaela Bilic: „Este dușmanul tinereții”

Urmărește Cancan.ro pe Google News
×