Președintele Consiliului Județean Vaslui refuză să poarte masca: „Nimeni nu mă poate obliga să mă prostesc și eu”

Autor: A.N.
Publicat: 22/05/2020 | 19:10
Președintele Consiliului Județean Vaslui refuză să poarte masca: „Nimeni nu mă poate obliga să mă prostesc și eu”

În plină stare de alertă, președintele Consiliului Județean Vaslui refuză să poarte masca de protecție. Cum și-a motivat bărbatul alegerea.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu (PSD), a fost avertizat, joi, de reprezentanţii PNL Vaslui cu privire la faptul că încalcă legea, după ce acesta a refuzat să poarte mască de protecţie la şedinţa Consiliului Județean. (CITEȘTE ȘI: LOVITURĂ DE TEATRU ÎN DOSARUL PROXENEȚILOR DE LA CLUJ CARE AVEAU LEGĂTURI CU „EX-UL” BIANCĂI DRĂGUȘANU ȘI CU „MANECHINA LUI BOTE”. INSTANȚA A HOTĂTÂT CĂ…)

„Am făcut afirmația asta foarte clară că nu voi purta mască pentru că nu am convingere că masca e vreun panaceu pentru bolile care circulă prin lumea asta. Am avut decența să păstrez distanța față de cei care purtau mască. Nu mai aduc în discuție că există propunerea ca vorbitorii care păstrează distanța de doi, trei metri, să nu poarte masca.

Eu mă simt ameninţat în momentul ăsta prin faptul că mare parte dintre dumneavoastră nu purtaţi corect măştile sau nu purtaţi deloc. (…) Este o lege care a fost votată în Parlament chiar de PSD privind obligativitatea purtării măştii şi vă rog frumos să facem o şedinţă în condiţii legale, în care toţi să ne simţim în siguranţă. (…) Sunteţi mai presus de lege? Asta e în semn de frondă sau de protest? Dacă vreţi, putem merge în faţa prefecturii, să protestăm că ne-au pus măşti”spune Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui.

După intrarea în vigoare a stării de alertă în România, masca de protecție este obligatorie în orice spațiu public închis. Însă, conform unui ordin aprobat, miercuri, de Ministrul Sănătății sunt admise unele excepții.

În funcție de evaluarea riscului efectuat de Medicina Muncii sau Medicina Școlară, după caz, pot exista unele excepții:

  • angajatul este singur în birou sau se află minim 2 metri între persoanele din acel birou, cu condiția aerisirii camerei, cel puțin la două ore și se asigură dezinfecția suprafețelor;
  • persoana suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare;
  • persoana desfășoară activitați fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescuta, etc.);
  • prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
  • vorbitorii în public cu condiția respectării distanței de 3 metri
  • elevii/studenții doar în timpul orelor de curs, dacă se respectă distanțarea corespunzătoare
  • copiii cu vârsta mai mică de 5 ani

 

Citește și...