Președintele FIA, detalii surprinzătoare despre Michael Schumacher! Cum se simte acum fostul campion mondial

Publicat: 19/07/2020 | 13:18
Președintele FIA, detalii surprinzătoare despre Michael Schumacher! Cum se simte acum fostul campion mondial

După accidentul de schi pe care l-a suferit în 2013, familia lui Michael Schumacher a oferit foarte puține informații despre cum se simte. Președintele FIA a dat recent detalii despre starea fostului campion mondial. 

La aproape șapte ani de la accidentul îngrozitor de schi care i-a schimbat viața, încă se cunosc puține informații despre starea de sănătate a lui Schumacher. 

Jean Todt, președinte al FIA și fost manager al echipei Ferrari, i-a făcut, săptămâna trecută, o vizită fostului pilot și a venit cu vești îmbucurătoare pentru fanii Formula 1 și nu numai.  

Fostul campion mondial și familia se pregătesc pentru prima apariție publică a lui Schumacher după șapte ani. 

„Luptă”

„L-am văzut pe Michael săptămâna trecută. Luptă. Sper că lumea îl va revedea. La asta lucrează atât el, cât și familia”, a spus Todt. 

Din câte scria presa străină la începutul acestui an, cardiologul francez Philippe Menasche, care s-a ocupat și în trecut de tratarea pilotului de Formula 1, este pregătit acum să efectueze un nou tratament bazat pe celule stem.

„Obiectivul este acela al regenerării sistemului central nervos al lui Michael”, a declarat medicul.

„În ultimii 20 de ani, știința a progresat enorm în ceea ce privește tratamentul cu celule stem, dar asta nu schimbă cu nimic faptul că știm foarte puține lucruri despre creierul omului. Nu avem cum să știm ce rezultate va aduce acest tratament”, a dezvăluit Nicola Acciari, un neurochirurg din Bologna, care a urmărit, de asemenea, situația lui Schumacher.

Din cauză că este imobilizat la pat de aproape șapte ani, fostul pilot de Formula 1 a suferit complicații. În prezent, acesta are atrofie musculară, dar și osteoporoză, afecțiune care afectează densitatea osoasă.  

Accidentul suferit de Schumacher s-a produs în decembrie 2013, la schi. Diagnosticul a fost unul grav: traumatism cranian sever, cu hemoragie cerebrală.

Foto: Shutterstock