Președintele Portugaliei, ridicat la rangul de erou! A intervenit în salvarea a două femei de la înec

Autor:
Publicat: 17/08/2020 | 23:28
Președintele Portugaliei, ridicat la rangul de erou! A intervenit în salvarea a două femei de la înec

Președintele portughez Marcelo Rebelo de Sousa a fost ridicat la rangul de erou după ce a participat la salvarea de la înec a două femei. Acesta nu a ezitat și a sărit în ajutor. Evenimentul a avut final fericit, iar cele două femei nu au pățit nimic.

Președintele Rebelo de Sousa se afla în vacanță în Algarve, pentru a promova turismul. Iar într-o zi de plajă obișnuită a observat în larg două femei care erau pe punctul de a se îneca. Din cauza curenților puternici acestea au pierdut controlul caiacului în care se aflau. Ambarcațiunea s-a răsturnat, iar ele nu au mai putut face nimic. (CITEȘTE ȘI: OAMENII AU CREZUT CĂ NU VĂD BINE! CINE E, DE FAPT, ACEST BĂTRÂNEL CARE STĂ LA COADĂ ÎN SUPERMARKET)

Imediat ce a sesizat ce se întâmplă, președintele, în vârstă de 71 de ani, s-a îndreptat către ele, înotând, a relatat BBC. La fața locului se afla deja un scafandru care încerca să le ajute pe cele două. Însă inițiativa președintelui a fost lăudată de toată lumea, imaginile surprinse de la fața locului devenind virale pe internet.

„Pe viitor, trebuie să fie mai atente”

Întreg evenimentul a avut în Algarve, regiunea cea mai sudică din Portugalia, la Praia do Alvor. În urma celor întâmplate președintele portughez a oferit o declarație publică în care le-a sfătuit pe cele două ca pe viitor să fie mai atente și să nu se mai supună unui astfel de risc. (VEZI ȘI: CARE SUNT ȚĂRILE CARE NU PRIMESC ROMÂNI NICI DUPĂ CE ȘI-AU REDESCHIS GRANIȚELE. DE FRICA NOULUI CORONAVIRUS, RESPECTIVELE STATE AU…)

„Sunt curenți mari de aer, femeile au fost aruncate din caiac, au înghițit apă și nu au reușit să întoarcă canoea, nici să se urce pe ea sau să înoate, atât de puternic a fost curentul. Pe viitor, trebuie să fie mai atente”, a declarat Marcelo Rebelo de Sousa.