Prima reacție a italianului care a împușcat bebelușul unei românce! Cum își explică fapta

Publicat: 25/07/2018 | 13:56
Prima reacție a italianului care a împușcat bebelușul unei românce! Cum își explică fapta

Un italian de 50 de ani care a împușcat o fetiță româncă, de etnie romă, în vârstă de 1 an, care era în brațele mamei sale, a vorbit pentru prima oară de la incident. Bărbatul este un fost funcționar din cadrul Senatului italian. Tragedia a avut loc în urmă cu o săptămână. 

„Am împușcat-o din greșeală”, a spus italianul, citat de stirileprotv.ro. Bărbatul a împușcat bebelușul cu o armă cu aer comprimat. Anchetatorii i-au confiscat bărbatului două arme de acest gen. El susține că nu s-a gândit niciodată să facă rău cuiva.

„Făceam niște probe cu arma, am tras în aer și am lovit din greșeală acea familie”, a spus bărbatul în timpul anchetei.

Anchetatorii cred că bărbatul a împușcat bebelușul pentru că era de etnie romă

Anchetatorii suspectează, însă, că în spatele gestului se ascunde un motiv de ură rasială. Cerasela, fetița de 1 an și 3 luni, a fost dusă la spital, unde a medicii au depus eforturi ca să-i salveze viața. Din fericire, fetița este acum în stare stabilă acum și a părăsit secția de terapie intensivă. Cu toate acestea, medicii se tem încă că fetița ar putea rămâne într-un scaun cu rotile pentru tot restul vieții sale, din cauza leziunii la coloana vertebrală care a fost provocată de muniție.