Primul român boxer profesionist s-a călugărit, iar apoi…

Autor: Anca Toma
Publicat: 23/02/2018 | 16:20

După ce Codin Maticiuc a distribuit o postare despre Vasile B., bătrânul care trăiește împreună cu câinele său pe străzile Capitalei, imaginile au devenit virale pe rețelele de socializare. CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România vă dezvăluie, în exclusivitate, povestea incredibilă din spatele bărbatului care, astăzi, a ajuns un om al străzii. (VEZI ȘI: ADEVĂRATA POVESTE A LUI BOSTANGICĂ, BĂRBATUL CARE A TRĂIT ANI LA RÂND ÎN SUBTERANELE CAPITALEI. „REGELE CANALELOR”, MESAJ PENTRU GIGI BECALI!)

La aproape 60 de ani, Vasile B. nu se plânge de traiul său, deși nu îi este deloc ușor. Asta, poate și pentru că are alături un prieten de nădejde, de care este tare mândru și de care nu se desparte nici o clipă. Ceea ce nimeni nu știa este că Vasile B. a fost primul boxer profesionist român, de categorie grea. În România, a boxat la clubul CFR Timișoara, iar după numeroase performanțe, s-a mutat în Norvegia, acolo unde a luptat timp de 12 ani.

În cele din urmă, a ales să revină în țară și a fost greu încercat de viață. Rând pe rând, și-a îngropat bunica, părinții, sora, dar și soția, care a murit de inimă, la spitalul Fundeni. Pe lângă toată această suferință, bărbatul a rămas și fără casă. (NU RATA, AICI: VIDEO EXCLUSIV. DOCTORUL NU ŞTIA CĂ E FILMAT ŞI… CE GEST A FĂCUT FOSTUL ”GENERAL” AL CAPITALEI PENTRU UN BĂTRÂNEL ÎN CÂRJE)

Am boxat 12 ani în Norvegia, am fost la clubul CFR Timișoara. Au văzut că am «marfă tehnică». Am fost la categoria grea, 118 kilograme. După ce mi-au murit părinții, mi-am pierdut casa. Cea mai bună profesoară de matematică din București, România, a fost bunică-mea, Eva. A trăit 99 de ani, 57 de ani a fost profesoară de matematică.

Am îngropat bunica, de bătrânețe, am îngropat părinții, tot de bătrânețe, am îngropat nevasta, a murit în spital, de inimă, la Fundeni. Mi-am îngropat până și singura soră pe care o aveam, avea boala vitezei și cămătarii mi-au luat casa”, a mărturisit Vasile B. pentru CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România.

Vasile nu își dorește decât o haină groasă și o pereche de pantaloni

Rămas singur pe lume, Vasile nu și-a pierdut credința în Dumnezeu, dimpotrivă. A fost timp de 12 ani călugăr, iar, la un moment dat, a început să țină predici în cartierele unde a locuit. Astfel, oamenii au început să îi îndrăgească, atât pe el, cât și pe singurul lui prieten. Pe lângă boxer profesionist și preot, bătrânul mai spune că a fost câțiva ani buni și dresor la circ. De altfel, în imaginile realizate de CANCAN.RO, se poate observa ce “relație strânsă” a construit Vasile cu animalul său de companie.

Deși bea și fumează, Vasile B. se simte în formă, iar sportul pe care l-a practicat își spune cuvântul. Când a fost întrebat de ce anume are nevoie, bătrânul ne-a oferit o adevărată lecție de viață și ne-a spus, cinstit, că ar vrea doar o haină groasă și o pereche de pantaloni. (VEZI AICI: „FILANTROPICA” ŞI CLEJANII! CUM AU REACŢIONAT VIORICA ŞI IONIŢĂ DUPĂ CE AU FOST ABORDAŢI DE UN CERŞETOR ÎN CÂRJE)

 Și fumez, și beau, dar Dumnezeu îmi dă putere. Am fost 12 ani călugăr, preot, toată lumea mă știe, aici, în cartier, am ținut predici.  Acum trăiesc în dărămături, dar toată lumea iubește pe moșu’, și poliția, și lumea de pe aici. Acum am nevoie doar de o haină groasă și un pantalon, atât.  Eu mă rog ca Domnul să vă binecuvânteze pe toți, la toată lumea să vă dea înțelepciune și putere”, ne-a mai mărturisit Vasile B.

 Cine dorește să îi ofere o mână de ajutor lui Vasile B., este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Recomandarea CIAO.RO