Proteste violente în Serbia! Oamenii sunt nemulțumiți de reimpunerea stării de urgență

Autor:
Publicat: 08/07/2020 | 17:48
Proteste violente în Serbia! Oamenii sunt nemulțumiți de reimpunerea stării de urgență

Proteste violente au izbucnit în capitala Serbiei, imediat după ce a fost reintrodusă starea de urgență. Din cauza numărului mare de noi cazuri de coronavirus, președintele Serbiei, Aleksandar Vucic a decis ca din acest weekend, țara să reintre în stare de urgență.

După ce au aflat această decizie, oamenii au fost nemulțumiți și s-au revolta. Pentru că nu susțin reintroducerea stării de urgență, cetățenii au pornit proteste de amploare în capitala Serbiei. Astfel, mai mulți susţinători ai opoziţiei au asaltat sediul Parlamentului din Belgrad. (CITEȘTE: BULGARIA, GRECIA ȘI SERBIA INTENȚIONEAZĂ SĂ CREEZE O BULĂ TURISTICĂ! MOTIVELE PENTRU CARE ROMÂNIA REFUZĂ PROPUNEREA)

Mii de persoane s-au adunat, noaptea trecută, la Belgrad, după decretarea unei noi stări de urgență. Protestele au fost violente, iar manifestanții au atacat forțele de ordine și chiar au încercat să intre în clădirea Parlamentului. Motivul lor este simplu: ignoră gravitatea situație și știu doar că nu vor să mai rămână, din nou, izolați în case.

„Situaţia din Belgrad este alarmantă”

În ultima perioadă numărul de noi cazuri de persoane infectate a început să crească alarmant în Serbia. Până în prezenta au fost înregistrate 16.168 de cazuri de infecţii cu virusul COVID-19 şi un total de 330 de decese. (VEZI ȘI: SCENE VIOLENTE ÎN TRAFIC ÎN SERBIA. UN FOTBALIST CUNOSCUT A FOST BĂTUT ȘI JEFUIT DE CÂȚIVA INDIVIZI CARE AU VRUT SĂ ÎL RĂPEASCĂ)

Iar epidemia pare că nu se oprește aici, cifrele continuă să crească alarmant, de la o zi la alta. În Serbia, ieri au fost confirmate alte 330 de noi cazuri și 13 de decese. Mai mult, epidemiologii şi medicii au avertizat că spitalele funcţionează la capacitate maximă şi spun că lucrătorii medicali sunt epuizați.

„Situaţia din Belgrad este alarmantă. Spitalele sunt literalmente supraaglomerate.”, a declarat președintele, Aleksandar Vucic, în cadrul unei conferinţe de presă.

Pentru a rezolva această situație, președintele Serbiei a declarat ca are în plan construirea unui nou spital, cu o capacitate de 800 până la 1.000 de paturi. Însă pentru moment, potrivit noilor măsuri, cetățenii vor fi obligați să stea izolați la domiciliu începând de vineri seară, până luni dimineață.