Radu Mazăre a fost condamnat la 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare

Publicat: 16/05/2018 | 16:56

Aflat în Madagascar, unde a fugit de autoritățile române, Radu Mazăre a primit astăzi o lovitură grea din partea magistraților. (Află aici cum poți câștiga și tu de acasă chiar și 10.000 de euro lunar). Fostul edil al Constanței a fost a fost condamnat azi la 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Decizia de azi nu este definitivă.

Citește și: Anastasia Tănase, fosta iubită a fiului lui Radu Mazăre, a intrat cu mașina într-un copac, în Pipera! A refuzat să sufle în etilotest și a fost încătușată

Radu Mazăre este acuzat de patru infracţiuni de abuz în serviciu, în timp ce Sorina-Gina Hortolomei-Moscu este suspectată de două infracţiuni de spălare a banilor, potrivit jurnaliștilor de la ziuadeconstanta.ro. Radu Mazăre a luat 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. (Află aici cum poți câștiga și tu de acasă chiar și 10.000 de euro lunar). În același dosar, Sorina Gina Hortolomei Moscu a luat 2 ani şi 11 luni închisoare cu suspendare.

Citește și: Miliardari reţinuţi şi interogaţi în dosarul lui Radu Mazăre! Au plătit o cauţiune de 12 mil. € pentru a fi eliberaţi

Acuzațiile care i se aduc lui Radu Mazăre

„La data de 12 octombrie 2004, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în calitate de primar al municipiului Constanța, și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu legate de corecta gestionare și administrare a patrimoniului orașului, cu ocazia vânzării, la un preț derizoriu de 23,56 euro/m.p., a unui teren în suprafață de 15.465,91 m.p., situat în stațiunea Mamaia, faptă prin care a fost provocată unității administrativ teritoriale o pagubă de 1.104.884,16 euro și totodată au fost obținute foloase necuvenite cumpărătorului bunului.

 La data de 28 februarie 2007, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în aceeași calitate, și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu legate de corecta gestionare și administrare a patrimoniului orașului, cu ocazia vânzării, la un preț modest, a două terenuri în suprafață de 11.890 m.p. și 502,81 m.p., aparținând Primăriei Constanța, faptă prin care a fost provocată municipiului Constanța o pagubă de 2.971.420 euro și totodată au fost obținute foloase necuvenite cumpărătorului bunului.

Concret, inculpatul Mazăre Radu Ștefan a stabilit cu intenție o valoare diminuată, față de valoarea comercială reală, pentru o suprafață de 11.890 m.p. teren situată în intravilanul municipiului Constanța, stațiunea Mamaia, aparținând domeniului privat al municipiului Constanța, în cadrul unei acțiuni de vânzare a acestuia. Terenul respectiv a fost cumpărat de SC Mehmetoglu SRL, reprezentată legal de inculpata Hortolomei Moscu Sorina Gina”, se arată într-un comunicat al DNA, citat de DCNews.

Radu Mazăre, afacere de milioane în Madagascar

Radu Mazăre a părăsit România la sfârşitul lunii decembrie 2017 şi s-a refugiat în Madagascar, deşi era sub control judiciar şi era obligat să se prezinte la Poliţia din Constanţa. Fostul primar al Constanţei a afirmat ulterior că intenţionează să ceară azil politic, pentru că este „o ţintă politică a statului paralel”. În cunoscuta ţara insulară ce aparţine continentului african, Radu Mazăre a ales să o ia de la zero. El deține un resort cu bungalouri.

Citește și...