Raed Arafat, desfiinţat de un preot din Călăraşi: “Nu face parte dintre dumnezeii din medicină”

Autor:
Publicat: 19/05/2020 | 15:29
Raed Arafat, desfiinţat de un preot din Călăraşi: “Nu face parte dintre dumnezeii din medicină”

Nicolae Trușcă, un preot din Negoiești, jud. Călărași, i-a trimis un scrisoare deschisă secretarului de stat, Raed Arafat, prin care îi reproșează greșeli politice din trecut și incompetență la nivel profesional.

Preotul din Negrești are 61 de ani și Seminarul din București și la Facultatea de Teologie din Pitești. În ianuarie 1982, a fost numit preot paroh în parohia din această localitate.

„De la Natașa la Arafat, În timpul campaniei electorale din anul 1996, a fost prezentat la televizor un clip în care o doamnă ne îndemna să votăm partidul de stânga aflat la putere. Ne spunea ceva și de democrație. Pe doamna respectivă, care avea în jur de 60 de ani, o chema… Natașa.

Ion Cristoiu a spus atunci; „îmi poate da lecții de democrație oricine… dar nu Natașa.” Pentru a avea pretenția să adere la Uniunea Europeană, România trebuia să îndeplinească mai multe condiții printre care și aceea de a face un transfer de putere în mod pașnic.

Clipul respectiv a creat o reacție adversă a electoratului care a votat cu „dreapta.” Poate că asta a fost și intenția „stângii” de la putere. După 24 de ani îmi dă lecții cum să mă comport în biserică… Arafat”, a scris preotul, potrivit Fatanik.

„Biserica e considerată vinovată pentru tragedia de la Colectiv”

Mai mult, Nicolae Trușcă mai spune și că România nu îi este deloc datoare pentru că a înființat SMURD. Mai mult de atât, acesta spune că biserica a fost găsită vinovată pentru tragedia de la Colectiv, deși culpa era în dreptul altora.

„Nu contest unele calități ale domnului Arafat, cu toate că nu face parte dintre dumnezeii din medicină. Nu am auzit să facă vreo operație pe creier sau pe cord deschis, fără să mai luăm în seamă cum „bântuia” la Colectiv. A înființat Smurdul, dar și noi, cetățenii acestei țări, i-am fost recunoscători domnului Arafat punându-i în față oala cu smântână în care bagă din când în când lingura.

După evenimentul nefericit și regretabil de la Colectiv pe cine credeți că a căzut măgăreața?… Exact! Pe Biserică! Au fost verificate în anul care a urmat toate bisericile din țară de două, trei ori. Azi în nicio biserică nu se mai aprind lumânări”, a mai spus Nicolae Trușcă.

De altfel, preotul le-a atras atenția autorităților. Acesta spune că biserica a devenit din nou vinovatul de serviciu, în condițiile în care regulile nu sunt respectate în situații mult mai grave.

În timpul pandemiei, tot Biserica trasă la răspundere

La final, preotul a ținut să sublinieze că Raed Arafat ar trebuie să lase pe altcineva să vorbească despre biserică: „Cine este calul de bătaie în această pandemie? Tot Biserica. Ca preot onest -zic eu- nu fac parte dintre aceia care consideră actuala pandemie un scenariu mondial!

Dar nu pot să trec cu vederea faptul că, văd la același televizor, unde am văzut-o pe Natașa, aglomerări de persoane în piețe, în magazine, în autobuze, la metrou iar în biserică trebuie să avem 4 m.p. de persoană.

Cred ca este neinspirată ideea ca domnul Arafat să vorbească despre Biserică, din motive lesne de înțeles și pentru a nu crea o reacție adversă cum a creat Natașa cu 24 de ani în urmă. Domnul Arafat ar trebui să lase orgoliul deoparte și să delege altă personă să vorbească despre Biserică. Doamne ajută”, a mai scris Nicolae Trușcă.

Cu ce ar fi greșit Arafat

Raed Arafat a fost cel care a anunțat cu doar câteva zile înaintea de relaxarea unor măsuri că bisericile nu vor putea fi deschise în primul val. Mai mulți preoți, dar și reprezentanți ai Patriarhiei i-au atras atenția secretarului de stat.

„Ştiu că pentru oamenii credincioşi e foarte important, dar nu se vor deschide în primul val. Să vedem din al doilea val şi cu ce măsuri. Biserica reprezintă una dintre zonele în care merg bătrâni, persoanele vulnerabile – clar acolo va trebui să se ia unele măsuri”, transmitea Raed Arafat.