Alexandru Rafila le răspunde celor care susțin că noul coronavirus nu există: „Particula virală se poate vedea la microscop”

Autor: T.S
Publicat: 21/05/2020 | 14:28
Alexandru Rafila le răspunde celor care susțin că noul coronavirus nu există: „Particula virală se poate vedea la microscop”

Medicul Alexandru Rafila le oferă explicații celor care nu cred în existența noului coronavirus după ce în Piața Victoriei au avut loc mai multe manifestații pe acest subiect.

Profesorul, membru al Comitetului Executiv al OMS, a vorbit despre cât de periculoase sunt virusurile explicând aceste aspecte au fost dovedite științific, iar cei curioși chiar pot vedea cum se întâmplă.

„Chestiunea legată de faptul că virusurile în general nu există funcționează de mult. Inclusiv când a început epidemia de rujeolă în urmă cu patru ani în România au apărut în zona celor care se opun vaccinării informații că nu există, au făcut și pariuri.

Cred că e clar că există boli infecțioase. Cu asta cred că suntem cu toții de acord. Aceste boli sunt transmisibile. Contactul cu o persoană bolnavă duce la apariția bolii, fie prin transmitere aeriană, fie digestivă, pe diverse căi.

Cum se multiplică un virus

Bolile astea, dacă există și suntem de acord că sunt microorganisme care le produc – virusuri sau bacterii – care pot și văzute, pentru cei care sunt curioși, și izolate. La bacterii e mai simplu că sunt mai mari, la virusuri e mai complicat că un virus e o particulă care nu se multiplică decât în interiorul unei celule pe care o infectează și atunci ai nevoie de culturi de celule, dar chiar particula virală se poate vedea la un microscop electronic, se pot vedea efectele legate de distrugerea celulelor pe care le infectează.

Să vii să spui că ceva care a fost dovedit științific nu există și că există o conspirație, eu cred că frizează alte aspecte, nu cele legate de bunul simț și de o judecată cât de cât echilibrată”, a declarat Alexandru Rafila la Digi24. 

Citește și...