Rase de pisici preferate de români

Publicat: 16/07/2018 | 10:51
Rase de pisici preferate de români

Pisica este un animal de casă preferat de oameni pentru că nu necesită condiţii speciale de creştere, dar oferă stăpânilor afecţiunea de care au nevoie. În acest articol veți afla care sunt rasele preferate de români și care sunt caracteristicile acestora.

Rasele de pisici preferate de români sunt acelea extrem de iubitoare, dar care sunt și independente. Unele rase de pisici sunt într-adevăr mai solitare, însă altele sunt foarte lipicioase, acestea din urmă fiind preferate de persoanele care locuiesc singure. Românii aleg pisicile pentru frumusețea, dar și pentru drăgăleșenia lor. Familiile vor să aibă o pisică activă, dar care să-și păstreze calmul atunci când se joacă cu cei mici. În schimb, adulții care nu au copii preferă o rasă de pisică care să se atașeze repede și să fie loială. (Citește și Curiozităţi despre pisici. 10 lucruri pe care trebuie să le ştii )

Rase de pisici preferate de români: Persana

Rase de pisici preferate de români: Persana este foarte blănoasă

Persana este una dintre rasele de pisici preferate de români. Este printre cele mai cunoscute și mai iubite, fiind mai ales preferata familiilor. Persanele sunt afectuoase cu toți membrii familiei și este foarte calmă atunci când se joacă copiii cu ea. Îngrijirea blănii este mai dificilă, întrucât ea trebuie periată în fiecare zi, pentru a evita neplăcerile produse de căderea constantă a părului. (Vezi și Cele mai frumoase rase de pisici)

Rase de pisici preferate de români: Birmaneza

Rase de pisici preferate de românia: Birmaneza este loială

Birmaneza este una dintre rasele de pisici preferate de români pentru că este o felină extrem de liniștită. Ea este înrudită cu Persana și seamănp cu ea la caracter. Birmaneza este o rasă care se atașează foarte tare de stăpân, îi place mult să fie mângâiată și răsfățată. Este o fire liniștită, așa că este preferată de adulți.

Rase de pisici preferate de români: Abisiniana

Rase de pisici preferate de români: Abisiniana are ochii expresivi

Abisiniana este o rasa de pisici preferată de românii care au copii. Este mereu dornică de joacă și este foarte activă. Copiii le adoră pentru că se pot juca cu ele fără ca acestea să se enerveze. Pisica abisiniană este foarte loială. Această rasă este foarte suplă, are urechi mari și ochii migdalați. Pentru această rasă, este de preferat ca stăpânii să stea la casă cu curte. În Egiptul Antic, femeile își conturau ochii exact după modelul acestor pisici, care erau idolatrizate în perioada respectivă. (NU RATA Topul celor mai scumpe pisici din lume!)

Rase de pisici preferate de români: Siameza

Rase de pisici preferate de români: Siameza se atașează de un singur membru al familiei

Siameza este una dintre rasele preferate de români, fiind una dintre cele mai populare. Această pisică se atașează mai greu, dar este foarte loială. Este foarte curioasă și prezentă în viața familiei. În general, ea se atașează de un singur membru al familiei pe care îl recunoaște ca stăpân. Siameza este foarte atentă la ceea ce se întâmplă în jur, dar nu este activă sau jucăușă. Există două tipuri de siameze, care diferă doar la colorit. Una dintre ele are zone mai închise la culoare, ce contrastează cu corpul de culoare crem, iar cealaltă, siameza Orientală, vine în tot felul de combinații. Ambele sunt foarte devotate și iubitoare. (VEZI ȘI Rase de pisici care nu lasă păr. Pe listă apar mari surprize )

Rase de pisici preferate de români: British shorthair

Rase de pisici preferate de români: British shorthair sunt extraordinar de frumoase

British shorthair este o rasă de pisică deosebit de frumoasă. Sunt preferatele românilor pentru că au un comportament calm. Sunt jucăuşe şi se atașează foarte tare de stăpân. Sunt extrem de docile şi se recomandă, pentru această caracteristică, familiilor cu copii.  Blana este foarte scurtă şi deasă şi se îngrijeşte uşor. (CITEȘTE ȘI Vezi cele mai tari imagini realizate vreodata cu…. pisici!)

Citește și...