Revoltător! Un copil din Vâlcea a fost trimis la cerșit de părinții lui, care îl supravegheau dintr-o mașină luxoasă

Publicat: 08/07/2020 | 19:05
Revoltător! Un copil din Vâlcea a fost trimis la cerșit de părinții lui, care îl supravegheau dintr-o mașină luxoasă

Caz revoltător descoperit în Râmnicu-Vâlcea. Un minor a fost trimis la cerșit în parcarea unui supermarket de către propria sa familie. Aceștia îl urmăreau pe copil din proximitatea spațiului comercial, dintr-o mașină de lux.

Un jandarm aflat în timpul liber a fost cel care a alertat autoritățile, atunci când a văzut că minorul se află la cerșit în parcarea unui supermarket de la marginea orașului, acolo unde nu aveai cum să ajungi decât cu mașina. Fapt ce l-a determinat pe jandarm să-l urmărească pe copil până la părinții acestuia.

CITEȘTE ȘI: Președintele Klaus Iohannis cere Parlamentului să explice ce sunt carantina și izolarea: „Nu e momentul să disperăm dar nici să lăsăm garda jos”

Copilul cerea banii de la clienții magazinului Kaufland, pe șoseaua de centură, aproape de ieșirea spre Sibiu. Angajatul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea a observat apoi mașina părinților minorului cu numere străine.

După ce autoritățile au fost alertate, s-a descoperit că familia provine dintr-o comună învecinată, de romi, unde trăiesc aproximativ 1500 de oameni, conform Adevărul.

Mare parte dintre membri, plecaţi de ani de zile peste hotare, s-au întors în timpul pandemiei de coronavirus, din străinătate. Neavând un venit curent, au cerut Primăriei Bujoreni să le dea de mâncare şi articole de igienă: „Să ne dea primarul mălai, săpun, făină…”, cereau aceştia în luna martie, în timpul unei acţiuni a administraţiei locale cu forţele de ordine.

CITEȘTE ȘI: Vești bune! Salariul minim pe economie ar putea înregistra o creștere considerabilă

„Primii au venit cei din Suedia, de la cerşit… Ei au stilul binecunoscut, se aşteaptă ca statul să facă totul pentru ei, că aşa au fost obişnuiţi, să primească ajutoare sociale şi să nu facă nimic”, spunea la vremea respectivă, pentru Adevărul, primarul localităţii, Gheorghe Gângu, despre conaţionalii reîntorşi în ţară.

Direcţia pentru Protecţia Copilului din Vâlcea a demarat o anchetă în acest caz. Părinţii au fost amendaţi pentru ce s-a întâmplat în parcarea Kaufland, fără să precizeze însă cuantumul sancţiunii.

„Totul s-a petrecut marţi, în jurul orelor 20.30, când un jandarm aflat în timpul său liber la cumpărături, a observat în parcarea subterană a supermarketului un băieţel care se plimba printre maşini şi apela la mila cetăţenilor. Având în vedere ora destul de târzie şi suspiciunea că băieţelul nu acţionează benevol, colegul nostru a solicitat un echipaj de jandarmerie să se deplaseze la faţa locului”, a menţionat Teodora Cincă, purtătorul de cuvânt al IJJ Vâlcea.

CITEȘTE ȘI: Criminala din Vulpeni-Olt care şi-a ucis iubitul a fost condamnată! A primit 15 ani de închisoare

„După aproximativ 30 de minute de discuţii purtate si negocieri, jandarmii au aflat că băieţelul în vârstă de 11 ani a fost îndemnat de tatăl său, care îl urmărea, cu alţi membri din familie, din autoturismul personal, să ceară diverse sume de bani sau alimente vâlcenilor veniţi la cumpărături. Tatăl copilului a fost sancţionat de către jandarmi conform Legii 61/1991 şi informată D.G.A.S.P.C. Vâlcea”, a adăugat reprezentanta IJJ.