Acasă » Știri » Rezultate Bacalaureat 2023 | Au fost publicate notele finale la BAC, după contestații, pe EDU.ro

Rezultate Bacalaureat 2023 | Au fost publicate notele finale la BAC, după contestații, pe EDU.ro

De: Andreea VoicuLuciana Polite 07/07/2023 | 10:30
Rezultate Bacalaureat 2023 | Au fost publicate notele finale la BAC, după contestații, pe EDU.ro
Vineri, 7 iulie 2023, se publică rezultatele finale la BAC 2023, sesiunea iunie-iulie

Rezultate Bacalaureat 2023. „Examenul maturității” s-a încheiat, oficial, pentru absolvenții de liceu, în sesiunea iunie-iulie 2023. În data de 3 iulie 2023, elevii au intrat în posesia rezultatelor inițiale la BAC, având posibilitatea de a depune o serie de contestații, în condițiile în care notele nu au fost mulțumitoare. De altfel, vineri, 7 iulie 2023, se postează rezultatele finale la Bacalaureat. Notele sunt disponibile pe platforma EDU.RO. Iată mai jos, în articol, toate detaliile.

UPDATE ORA 10:30: Au fost publicate notele finale la Bacalaureat 2023, după contestații, pentru sesiunea iunie-iulie. Vezi AICI ce notă ai luat.

UPDATE ORA 10:00: După afișarea primelor rezultate, 53 de licee din România nu au cui să-i ofere o diplomă de bacalaureat. Pe de altă parte, 56 dintre ei (2 sunt din sesiunea specială) au reușit să obțină medii de 10. În anul 2023, cifrele de dinainte de contestații arată că 78,4%  au promovat înainte de afișarea notelor finale

UDATE ORA 09:30: Candidații care obțin, în urma contestațiilor, note mai mici decât cele inițiale, nu pot face nimic pentru a se întoarce la varianta inițială. În momentul completării declarației pentru reevaluarea lucrărilor, absolvenții de liceu au luat la cunoștință că notele pot crește sau pot scădea după noua corectură.

UPDATE ORA 08:30: Sute de elevi din întreaga țară așteaptă ca rezultatele finale de la Bacalaureat să fie publicate de EDU.RO. Până la acest moment, Ministerul Educației nu a postat lista cu notele de după contestații.

UPDATE ORA 08:00: Spre deosebire de anii anteriori, notele de la Bacalaureat au fost anonomizate. Cei care vor să vadă ce rezultate au obținut, atât înainte, cât și după contestații, trebuie să introducă un cod special primit de la centrul de examinare. Rezultatele pot fi consultate și la panourile liceelor, sub același format.

„Rezultatele au fost afișate atât online, cât și în centrele de examen, cu anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR)”, se arată într-un comunicat.

UPDATE ORA 07:30: În sesiunea iunie-iulie 2023 a examenului maturității, s-au înscris 125.352 de candidați. Cei care s-au considerat nedreptățiți pe data de 3 iulie, când s-au afișat primele rezultate, au depus contestații. Unii dintre candidați au optat pentru reevaluarea unei singure probe scrise, dar au fost și zeci de cazuri în care au cerut o nouă corectură pentru toate cele 3 probe.

UPDATE ORA 07:00: Potrivit datelor transmise de către Ministerul Educației, pentru a fi declarat promovat la Bacalaureat, un candidat trebuie să îndeplinească, în același timp, următoarele condiții:

-recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

-susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

-obținerea mediei 6 (minium) la probele scrise.

Știrea inițială:

Sesiunea iunie-iulie 2023 a Bacalaureatului a ajuns la final. Absolvenții de liceu au parcurs un drum lung, au susținut o serie de probe orale și scrise și, în cele din urmă, au fost puși în fața faptului împlinit: notele finale! Vineri, 7 iulie 2023, vor afla rezultatele finale la „examenul maturității”, după ce au fost rezolvate contestațiile. Pentru a intra în posesia rezultatelor, se poate accesa platforma bacalaureat.edu.ro.

Vezi și LICEE CARE N-AU CUI SĂ DEA DIPLOMA DE BACALAUREAT. SITUAȚIE DRAMATICĂ DUPĂ AFIȘAREA NOTELOR DE DINAINTE DE CONTESTAȚII

Rezultate Bacalaureat 2023. Accesează EDU.RO și află notele

Absolvenții de liceu care au depus contestații, după ce au aflat în data de 3 iulie 2023 notele inițiale, trec printr-un alt „val” de emoții. De data aceasta, vineri, 7 iulie 2023, se postează rezultatele finale la Bacalaureat 2023. În ziua de luni, 3 iulie, elevii au putut consulta atât platforma pusă la dispoziție de Ministerul Educației, cât și avizierele unităților de învățământ, pentru a aflat mediile inițiale. Apoi, au avut posibilitatea de a depune contestații, în condițiile în care notele nu au fost mulțumitoare. În perioada 4 – 6 iulie 2023, acestea au fost rezolvate, urmând ca vineri, 7 iulie, absolvenții de liceu să afle notele finale. Contestațiile au putut fi depuse în data de 3 iulie, între orele 12:00 – 18:00.

Ziua cea mare a venit, iar rezultatele pot fi consultate pe platforma bacalaureat.edu.ro. De altfel, de reținut un aspect foarte important: notele nu vor mai putea suferi modificări, după soluționarea contestațiilor. Bacalaureatul este promovat dacă media finală este peste 6.00.

Pentru a afla notele finale, după rezolvarea contestațiilor, trebuie să fie accesată platforma EDU.RO. Apoi, accesați rezultatele (primul link disponibil) și vă va trimite în câmpul pentru completarea codului candidatului. Acolo, se va introduce codul unic. Pe de altă parte, pot fi accesate rapoartele pe județ sau pe țară, tot pe aceeași platformă.

Vezi și SCANDAL URIAȘ LA BAC 2023. A FOST IDENTIFICATĂ PERSOANA CARE A FOTOGRAFIAT ȘI DISTRIBUIT POZE CU SUBIECTELE, ÎN TIMPUL EXAMENULUI. MINISTERUL A DEMARAT ANCHETA

Rezultate Bacalaureat 2023 Au fost publicate notele finale la BAC, după contestații, pe EDU.ro 2
Absolvenții de liceu trebuie să acceseze platforma EDU.RO, pentru a afla rezultatele finale

Vezi și CEI MAI GHINIONIȘTI ELEVI DIN ROMÂNIA, LA BACALAUREAT 2023. CU CE MEDIE AU PICAT, DUPĂ AFIȘAREA REZULTATELOR

BAC 2023. Absolvenții de liceu care n-au fost la prima sesiune pot susține probele în toamnă

Absolvenții de liceu care nu au participat la sesiunea iunie-iulie 2023 a Bacalaureatului au șansa de a susține probele în toamnă. Mai cu seamă, înscrierea va avea loc în perioada 17 – 24 iulie. În luna august, pe 16, pot susține prima probă scrisă, și anume la Limba și Literatura Română. Pe 17 august, absolvenții de liceu susțin a doua probă scrisă, la Istorie sau Matematică. În data de 18 august, are loc proba la alegere a profilului. În data de 21 august, are loc proba la Limba și Literatura Maternă. Apoi, în data de 25 august 2023, vor afla mediile inițiale la BAC, sesiunea din toamnă. Absolvenții de liceu nemulțumiți de notele pe care le vor primi pot depune contestații, urmând ca la data de 29 august 2023 să afle rezultatele finale.

Rezultate Bacalaureat 2023 Au fost publicate notele finale la BAC, după contestații, pe EDU.ro 3
Sesiunea iunie-iulie 2023 a Bacalaureatului a ajuns la final – elevii află rezultatele finale

Vezi și CUM VA ARĂTA BACALAUREATUL ÎN ANII URMĂTORI DUPĂ NOUA LEGE A EDUCAȚIEI. SCHIMBĂRILE AR PUTEA FI RADICALE PENTRU CEI CARE VOR SUSȚINE EXAMENUL DE MATURITATE

Bacalaureat 2023, sesiunea iunie-iulie. Absolvenții de liceu au avut 3 ore la dispoziție, pentru a rezolva cerințele

Absolvenții de liceu au avut la dispoziție trei ore pentru fiecare probă în parte, pentru a rezolva cerințele. Prima probă scrisă a fost la Limba și Literatura Română (poți vedea AICI ce a picat în sesiunea iunie-iulie 2023). Rezolvarea și baremul de corectare pot fi accesate la acest link. Totodată, cel de-al treilea subiect al probei scrise la Limba și Literatura Română a fost similar cu cel din anul 2022, din sesiunea specială. Mai multe detalii pot fi accesate aici.

Cea de-a doua probă scrisă a avut loc pe 27 iunie 2023, la Istorie sau Matematică (în funcție de profil). Subiectele pot fi accesate la acest link, iar baremul de corectare și rezolvările sunt disponibile aici.

La proba nr. 3 de la BAC 2023, absolvenții de liceu au avut de ales o disciplină, tot în funcție de profilul pe care l-au urmat în anii de școală. Au avut o listă cu zece discipline, având posibilitatea să aleagă una singură, pentru a susține această probă. De altfel, subiectele de la Fizică, Chimie, Informatică și Biologie pot fi accesate la acest link. Rezolvarea și baremul de corectare sunt disponibile aici. Pe de altă parte, subiectele de la Sociologie, Logică, Psihologie, Economie, Filosofie și Geografie se regăsesc aici. Baremul de corectare poate fi accesat direct aici.

Vezi și FRUMOASA VEDETĂ DIN ROMÂNIA CARE A LUAT MEDIA 3.00 LA BACALAUREAT: „AM CONFUNDAT SUBIECTELE”

Urmărește Cancan.ro pe Google News
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut parte din echipa Kanal D. Din 2019 a activat în cadrul echipei CIAO. Până în prezent, are la activ peste 9500 de citeste mai mult
Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă citeste mai mult
Parteneri
Meseria, la mare căutare pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, care DISPARE de tot în România
Meseria, la mare căutare pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, care DISPARE de tot în România
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
A INCENDIAT plajele din Grecia! Cum arată fiica Anamariei Prodan fără HAINE
A INCENDIAT plajele din Grecia! Cum arată fiica Anamariei Prodan fără HAINE
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ingredientul banal din bucătărie care ne poate scăpa de furnici! Trucul genial pe care trebuie să îl știe toți românii
Ingredientul banal din bucătărie care ne poate scăpa de furnici! Trucul genial pe care trebuie...
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală, în Noaptea de Înviere și prima zi de Paște
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns!
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este adevăratul motiv: „Nimeni nu a încercat să vă țepuiască.”
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în Duminica Învierii Domnului
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
I se spune “a doua Coreea de Nord”. Țara aflată sub sărăcie și dictatură cruntă din care locuitorii vor să fugă
I se spune “a doua Coreea de Nord”. Țara aflată sub sărăcie și dictatură cruntă...
Locul din România unde se găsește cea mai pură apă. Se află la trei ore de București
Locul din România unde se găsește cea mai pură apă. Se află la trei ore...
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
Scandal de proporţii după ce Gabriela Cristea nu a livrat cozonacii comandaţi de zeci de persoane: Nici nu ați avut bunul simț să vă țineți telefonul deschis
Scandal de proporţii după ce Gabriela Cristea nu a livrat cozonacii comandaţi de zeci de...
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare şi distrugeri ale infrastructurii pe teritoriul european
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
A murit una dintre cele mai mari voci din România. Moartea sa a îngrozit toată țara
A murit una dintre cele mai mari voci din România. Moartea sa a îngrozit toată...
Economie în vacanță. Cum eviți capcanele care îți toacă banii în călătorii
Economie în vacanță. Cum eviți capcanele care îți toacă banii în călătorii
Tatăl Alinei Apostol, închisă într-un penitenciar din China, declarații SFÂȘIETOARE: ”Copilul meu moare acolo câte puțin, în fiecare zi”
Tatăl Alinei Apostol, închisă într-un penitenciar din China, declarații SFÂȘIETOARE: ”Copilul meu moare acolo câte...
Milionarul Arpad Paszkany, cadou fabulos pentru iubita cu 24 de ani mai tânără. Antonela este în extaz: A venit iepurașul!
Milionarul Arpad Paszkany, cadou fabulos pentru iubita cu 24 de ani mai tânără. Antonela este...
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani:
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
Cum arată Irina Loghin în costum de baie la 85 de ani. Artista și-a surprins fanii
Cum arată Irina Loghin în costum de baie la 85 de ani. Artista și-a surprins...
Mama părintelui Pimen de la Muntele Athos s-a stins din viață în ziua de Paște. Mărturia emoționantă a duhovnicului: „Se ruga tot timpul”
Mama părintelui Pimen de la Muntele Athos s-a stins din viață în ziua de Paște....
Singurul animal care are 3 inimi. Are, de asemenea, sângele albastru
Singurul animal care are 3 inimi. Are, de asemenea, sângele albastru