Acasă » Știri » Rezultate finale Evaluarea Națională 2023 | Află ce notă ai luat după contestații

Rezultate finale Evaluarea Națională 2023 | Află ce notă ai luat după contestații

De: Andreea VoicuLuciana Polite 04/07/2023 | 11:00
Rezultate finale Evaluarea Națională 2023 | Află ce notă ai luat după contestații
Marți, 4 iulie 2023, se vor afișa notele finale la Evaluarea Națională 2023

Rezultate finale Evaluarea Națională 2023. În data de 28 iunie 2023 au fost publicate rezultatele inițiale, la examenul susținut de elevii de gimnaziu. Tot în acea zi, elevii nemulțumiți de notele primite au avut posibilitatea să depună contestații. Astăzi, 4 iulie 2023, vor afla notele și mediile finale. De menționat faptul că acestea nu mai pot suferi modificări. Iată mai jos, în articol, cum afli ce notă ai luat, după ce au fost rezolvate contestațiile.

UPDATE ora 11:00: Au fost publicate rezultatele finale de după contestații la Evaluarea Națională 2023. Pentru a afla ce notă ai luat, click AICI. Introdu codul candidatului și vezi nota.

UPDATE ORA 10:00: Absolvenții de liceu care nu obțin o medie de peste 5.00 nici după contestații, vor fi nevoiți să opteze pentru școli profesionale. O altă variantă pe care o au la dispoziție este să găsească locuri libere rămase la liceele unde media de admitere este mică. În funcție de județ, cazurile de acest tip sunt mari. În Prahova, de exemplu, un elev care a obținut media 1.00 se poate înscrie la liceu. (VEZI AICI DETALII)

UPDATE ORA 09:00: În cazul în care diferența dintre notele acordate de cei doi profesori la contestații este mai mare de un punct, lucrarea este recorectată de alți doi profesori evaluatori. După validarea finalizării evaluării, sunt luate în considerare cele 4 note, iar nota finală se calculează prin medie aritmetică, fără aproximare. Nu vor fi luate la calcul notele de dinainte de contestații.

UPDATE ORA 08:00: Notele care vor fi obținute după contestații nu pot fi modificate sau aproximate. În situația în care nota de după reevaluare este mai mică decât cea inițială, la una sau la ambele materii, nu se mai poate face nimic pentru a reveni la nota inițială. Candidații au fost anunțați de acest caz din momentul în care au completat cererea.

UPDATE ORA 07:30: Pe data de 4 iulie 2023, Ministerul Educației publică rezultatele finale de la Evaluarea Națională 2023 pe platforma oficială. În funcție de rezultatele din lucrările care au trecut de a doua corectare, absolvenții de gimnaziu vor putea opta pentru un liceu anume. Amintim faptul că începând cu anul școlar 2022-2023, media notelor obținute în clasele V-VIII nu vor mai fi luate în considerare pentru repartizarea computerizată. Contează doar media aritmetică rezultată din nota finală de la Limba și literatura română și nota finală de la matematică.

Știrea inițială

Notele inițiale pentru Evaluarea Națională 2023 au fost postate pe o platformă dedicată ce aparține de Ministerul Educației. Pentru a putea afla notele și, evident, mediile, elevii trebuie să introducă anumite coduri, având în vedere că datele personale au devenit anonimizate. Notele de la examene pot fi accesate pe platforma evaluare.edu.ro, la prima secțiune care apare pe site – Rezultate. Pentru a putea vedea notele, candidatul trebuie să introducă un cod unic. După ce datele sunt introduse, vor putea fi vizibile mediile și notele la Limba și Literatura Română și Matematică. Platforma EDU.RO reprezintă cea mai facilă cale prin care candidații pot vedea notele pe care le-au primit, în urma participării lor la examenul pentru pragul de gimnaziu.

Mai jos se poate observa câmpul unde trebuie introdus codul unic al candidatului. Pe platformă este disponibilă și vizualizarea rapoartelor în funcție de fiecare județ în parte. Trebuie doar să fie selectat județul, pentru a putea vedea listele disponibile în site.

Câmpul unde se introduce codul unic al fiecărui candidat / sursa: captură site EDU.RO

În aceeași ordine de idei, și absolvenții de liceu au avut parte de surprize în sesiunea iunie-iulie 2023 a Bacalaureatului. Rezultatele pot fi accesate la acest link.

Vezi și CEL MAI GHINIONIST ELEV DIN BUCUREȘTI LA EVALUAREA NAȚIONALĂ. CE S-A PUTUT OBSERVA LA AFIȘAREA REZULTATELOR

Rezultate finale Evaluarea Națională 2023. 4 iulie, ziua cea mare!

Rezultatele inițiale au fost postate la data de 28 iunie 2023. A fost bucurie mare pentru o parte dintre elevii care au absolvit ciclul gimnazial. De altfel, nu mai puțin de 94 de elevi din București au reușit să obțină media 10! Zece pe linie – atât la Limba și Literatura Română, cât și la Matematică, cele două discipline obligatorii. Tot în ziua respectivă, când s-au aflat notele inițiale, elevii nemulțumiți au avut ocazia de a depune contestații. De altfel, și pe 29 iunie 2023, elevii au putut să facă asemenea cereri, pentru eventuale corectări. Pe 4 iulie 2023, află notele finale, disponibile pe platforma EDU.RO. Rezolvarea contestațiilor a fost efectuată de doi profesori.

Rezultate finale Evaluarea Națională 2023 | Află ce notă ai luat după contestații
Marți, 4 iulie 2023, elevii află notele finale la Evaluarea Națională 2023

Vezi și CEA MAI MICĂ MEDIE DIN ȚARĂ LA EVALUAREA NAȚIONALĂ. „CAMPIONUL” VINE DIN JUDEȚUL VASLUI

Limba și Literatura Română și Matematica, cele două discipline de la Evaluare

Elevii ciclului gimnazial au avut de susținut două probe. Prima a fost la Limba și Literatura Română, iar cea de-a doua la Matematică. La prima probă scrisă, elevii au avut de rezolvat două subiecte – primul de 70 de puncte, cel de-al doilea de 20 de puncte. Zece puncte s-au oferit din oficiu. Au avut de rezolvat exerciții de gramatică și de făcut caracterizarea unui personaj prezent într-una dintre operele lui Ioan Slavici. Atât subiectele, cât și baremul de corectare pot fi accesate la acest link.

La proba de Matematică, elevii de clasa a VIII-a au avut de efectuat o serie de exerciții în doar două ore. Aceștia au avut de rezolvat Varianta nr. 1, la Evaluarea Națională 2023. Atât subiectele, cât și baremul de corectare pot fi accesate aici.

Vezi și TOPUL CELOR MAI BUNE LICEE DIN BUCUREȘTI. UNDE SE ÎNGHESUIE PĂRINȚII SĂ-ȘI ÎNSCRIE COPIII DUPĂ EVALUAREA NAȚIONALĂ

Cum se calculează media de intrare la liceu?

După ce află rezultatele finale la Evaluarea Națională 2023, elevii au posibilitatea să își continue studiile la liceu. Pentru a intra la liceu, candidatul trebuie să respecte ordinul emis de Ministerul Educației din România. Pentru anul următor școlar (2023 – 2024), trebuie să cunoască modul în care se va calcula media de intrare. Practic, se calculează media celor două probe (cele două note împărțite la 2). Trebuie să aibă două zecimale, însă fără rotunjire. Pe de altă parte, există o altă speță referitoare la modul în care se face intrarea la un ciclu liceal vocațional. Există o procedură împărțită pe trei nivele. Absolut toate aceste informații sunt disponibile în materialul acesta.

De altfel, există o situație în care un elev care a luat nota 1 la Evaluarea Națională are posibilitatea de a se înscrie la liceu. Este vorba despre un elev din Băicoi.

„Chiar dacă a luat nota 1 atât la română, cât și la matematică, elevul de la școala din Țintea poate ajunge la liceu. Important este, spune regulamentul, că el s-a prezentat la examen și are o medie.

Nu a fost vorba de fraudă, fiindcă ar fi fost eliminat. Poate fi candidat cu CES, poate că nu a scris nimic pe foaia de examen și doar a stat degeaba, ori, a treia ipoteză, tot ce a scris a fost greșit. Asta, încă o dată, nu îl împiedică să meargă la o școală profesională sau, da, chiar liceu. În anii trecuți, au fost instituții liceale în Prahova care au rămas cu locuri libere după repartizare. Un elev cu 1, așa cum este cazul de față, poate ajunge, așadar, și la liceu”, sunt declarațiile purtătorului de cuvânt al ISJPH. Mai multe detalii pot fi accesate aici.

Când are loc admiterea la liceu?

Admiterea la liceu va avea loc la două zile de când elevii primesc rezultatele finale la Evaluarea Națională 2023. În perioada 6-7 și 10-17 iulie 2023, elevii se pot înscrie la liceu. Trebuie să completeze fișele de înscriere. Apoi, pe 17 iulie 2023, se va transmite baza de date către centrele de admitere.

În data de 18 iulie, se vor corecta eventualele erori din bazele de date, urmând ca în data de 19 iulie să fie comunicate rezultatele candidaților. Practic, atunci elevii vor cunoaște unde vor fi repartizați. Apoi, în perioada 20-25 iulie 2023, se vor depune dosarele de înscriere la școlile unde elevii/candidații au fost repartizați. În perioada 26-28 iulie, comisia de admitere va rezolva situațiile speciale.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut parte din echipa Kanal D. Din 2019 a activat în cadrul echipei CIAO. Până în prezent, are la activ peste 9500 de citeste mai mult
Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă citeste mai mult
Parteneri
Stațiunea unică în România, de care puțini turiști știu. Aici se găsește „cel mai bine păstrat secret din Apuseni
Stațiunea unică în România, de care puțini turiști știu. Aici se găsește „cel mai bine...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
A INCENDIAT plajele din Grecia! Cum arată fiica Anamariei Prodan fără HAINE
A INCENDIAT plajele din Grecia! Cum arată fiica Anamariei Prodan fără HAINE
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ingredientul banal din bucătărie care ne poate scăpa de furnici! Trucul genial pe care trebuie să îl știe toți românii
Ingredientul banal din bucătărie care ne poate scăpa de furnici! Trucul genial pe care trebuie...
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală, în Noaptea de Înviere și prima zi de Paște
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns!
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este adevăratul motiv: „Nimeni nu a încercat să vă țepuiască.”
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Lucrul pe care trebuie să-l faci în dimineața de Paște. Îți aduce prosperitate pentru tot restul anului
Lucrul pe care trebuie să-l faci în dimineața de Paște. Îți aduce prosperitate pentru tot...
Slujba de Înviere 2024 live online și la TV. Vezi ceremonia de la Catedrala Patriarhală din București
Slujba de Înviere 2024 live online și la TV. Vezi ceremonia de la Catedrala Patriarhală...
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Tarkan, adorabilul interpret al melodiei Şımarık, care făcea furori în urmă cu două decenii, de nerecunoscut la 51 de ani
Tarkan, adorabilul interpret al melodiei Şımarık, care făcea furori în urmă cu două decenii, de...
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Prima ţară din Vest care anunţă sus şi tare că nu-şi trimite armata în Ucraina
Prima ţară din Vest care anunţă sus şi tare că nu-şi trimite armata în Ucraina
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost atât de incredibil...
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Dispută Mândruță-Dan Negru despre Lumina Sfântă: „E de datoria noastră să spunem oamenilor adevărul nepopular?”
Dispută Mândruță-Dan Negru despre Lumina Sfântă: „E de datoria noastră să spunem oamenilor adevărul nepopular?”
Donație fabuloasă, de 25 de milioane de euro, făcută de Gigi Becali. S-a aflat totul chiar înainte de Paște
Donație fabuloasă, de 25 de milioane de euro, făcută de Gigi Becali. S-a aflat totul...
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital:
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
Cum vor petrece Paștele Oana și Viorel Lis: ”O să mă duc pe câmp să alerg un miel”
Cum vor petrece Paștele Oana și Viorel Lis: ”O să mă duc pe câmp să...
Vremea se schimbă, iar fenomene meteo extreme sunt așteptate. Meteorologii Accuweather au anunțat prognoza până la final de lună
Vremea se schimbă, iar fenomene meteo extreme sunt așteptate. Meteorologii Accuweather au anunțat prognoza până...
Alina Bădic știe care sunt cele mai avantajate zodii săptămâna viitoare. Acești nativi strălucesc și au parte de momente deosebite
Alina Bădic știe care sunt cele mai avantajate zodii săptămâna viitoare. Acești nativi strălucesc și...