România văzut prin ochii unui nigerian! Scriitorul și pictorul Kingsley Nwabia, despre a doua casă a sa: „Am ajuns aici în urmă cu aproximativ 15 ani și…”

Autor:
Publicat: 16/08/2020 | 22:25
România văzut prin ochii unui nigerian! Scriitorul și pictorul Kingsley Nwabia, despre a doua casă a sa: „Am ajuns aici în urmă cu aproximativ 15 ani și…”

Kingsley Nwabia este un nigerian, născut și crescut în Lagos, Nigeria, dar care de 15 ani a ales ca România să îi fie a doua casă. Aici lucrează, iubește, trăiește și apreciază țara care l-a adopta mai mult decât mare parte din români.  Este artist (pictor), profesor de engleză, autor de cărți pentru copii, grafician și antreprenor de modă și nu intenționează să mai părăsească plaiurile românești.

În cadrul unui interviu acordat Marinei Almășan, pentru femeide10.ro, Kingsley Nwabia a vorbit despre țara de care s-a îndrăgostit și despre proiectele pe care le-a derulat de-a lungul timpului în România. Acesta a părăsit Nigeria în urmă cu 15 ani și deși plănuia să poposească doar un sigur an în România a fost cucerit și a rămas aici. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE MAE PENTRU ROMÂNII CARE CĂLĂTORESC ÎN AFGANISTAN, NIGERIA, INDONEZIA SAU FILIPINE! E OBLIGATORIU)

„Ceea ce îmi place cel mai mult aici este spiritul cald și plin de viață al majorității românilor. Desigur, nu toată lumea este așa, dar majoritatea sunt. Există chiar ceva, legat de  atitudinea generală față de viață a românilor,  care îmi amintește foarte mult de nigerieni. Cea mai prietenoasă natură a oamenilor de aici, este un mare plus.

Pe de altă parte, dacă ar trebui să subliniez un lucru care nu-mi place, ar fi modul în care unii oameni spun constant lucruri negative și se plâng de această țară. Este ca și cum sunt în imposibilitatea de a vedea cât de norocoși sunt că trăiesc aici. Cred că  ar aprecia mult mai bine acest lucru,  dacă ar înceta să compare această țară cu alte țări cu „statut lor superior”, a declarat Kingsley Nwabia, în cadrul interviului. (VEZI ȘI: TRAGIC. UN JUCĂTOR DE BASCHET DE LA O ECHIPA FAIMOASĂ A MURIT LA ANTRENAMENT. AVEA DOAR 27 DE ANI)

 Vezi interviul integral pe femeide10.ro