Românul împușcat în Indonezia a fost înmormântat într-o comună din Satu Mare. Avem imaginile durerii: ”Tatăl lui e în stare de șoc!”

Autor: I.D.
Publicat: 02/12/2019 | 23:07

Tristețe de nedescris în comuna Târșolț, din Satu Mare! Vasile Solomeș, tânărul împușcat mortal în Indonezia în urmă cu două săptămâni, a fost condus pe ultimul drum. Părinții lui sunt în stare de șoc! Tatăl lui Vasile nu a scos un cuvânt pe toată durata ceremoniei funerare. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă, în exclusivitate, imaginile durerii de la cimitir, unde peste 400 de oameni i-au adus bărbatului un ultim omagiu.

”Anturajul, vremurile în care trăim în România… Acasă avea tot ce-i trebuie”, spune, printre lacrimi, un sătean din Târșolț, unde Vasile Solomeș a fost înmormântat. Bărbatul știe povestea, cum Vasi a fost împușcat în Indonezia, în timp ce încerca să fraudeze un bancomat, și a găsit argumentele pentru care tânărul mort în urmă cu două săptămâni a apucat-o pe această cale ”neortodoxă” de îmbogățire.

O femeie suspină, la rândul ei: ”Vasile era prietenos, sociabil, cu mare bun simț. Toți îl iubeau în satul ăsta! De la cei bătrâni până la copii. Avea un suflet foarte bun. Nu mai am cuvinte să vorbesc despre el. Dumnezeu să-l ierte!” (CITEȘTE ȘI: FAMILIA ROMÂNULUI UCIS ÎN INDONEZIA A PLĂTIT 12.500 $ CA SĂ-I REPATRIEZE TRUPUL: ”L-AU ÎMPUȘCAT ÎN CAP, SUB COASTE…”)

Peste 400 de oameni l-au condus pe ultimul drum pe Vasile Solomeș, tânărul împușcat de un polițist în Indonezia

Sicriul a fost sigilat

Vasile Solomeș a fost adus în România joi, la Otopeni, într-un sicriu sigilat, iar a doua zi a ajuns la Satu Mare, unde i s-a făcut autopsia. Duminică, peste 400 de suflete, între care părinții, unchii, mătușile și verișoarele lui, l-au condus pe ultimul drum. Vasile a fost înmormântat în cimitirul din Târșolț. Suferința celor prezenți la ceremonia funerară a fost de nedescris. Mama lui s-a prăbușit pe sicriu, iar tatăl aproape nu a vorbit. Nici lacrimi nu mai avea. ”Încă nu și-a revenit. Era în stare de șoc”, a mărturisit o apropiată a familiei, pentru CANCAN.RO.

Toate rudele lui Vasile lucrează în străinătate

Tatăl și mama lui Vasile Solomeș lucrează în Franța de aproape 20 de ani. Se stabiliseră acolo, unde au job-uri decente. Ca un trăsnet a căzut vestea pentru ei și, imediat, au revenit în țară, pentru a-și conduce fiul pe ultimul drum. ”Era singur la părinți, era totul pentru ei. Sunt distruși, nici nu vreau să-mi imaginez ce e în sufletul lor”, a mai spus sursa citată. (NU RATA: FAMILIA ROMÂNULUI UCIS ÎN INDONEZIA ACUZĂ EXTERNELE: ”AMBASADORUL NE-A DAT UN CONTACT DE LA POMPE FUNEBRE ȘI…”)

Și rudele celui care a fost Vasile Solomeș lucrează departe de țară, și încă de mult timp. În Franța, în Anglia, în Irlanda. Toate au venit pentru a fi alături de părinții îndoliați, la greaua încercare la care au fost supuși.

Vasile Solomeș a fost adus din Indonezia într-un sicriu sigilat

Preotul a venit de la Paris

Patru preoți au fost la căpătâiul lui Vasile Solomeș duminică, pentru slujba de înmormântare. Unul dintre ei a venit special, de la Paris, pentru tristul eveniment. Se cunoaște foarte bine cu familia lui Vasile, pe care o vede destul de des, pentru că este preot la parohia românească din capitala Franței. (VEZI AICI: FAMILIA ROMÂNULUI UCIS ÎN INDONEZIA RUPE TĂCEREA: ”NE-AU CERUT 35.000 $ CA SĂ NE TRIMITĂ TRUPUL ȘI SĂ-L PUTEM ÎNMORMÂNTA ACASĂ!”)

Mulți dintre sătenii care au participat la înmormântare și-au părăsit comuna dragă din Satu Mare pentru a-și găsi un trai mai bun peste hotare. Au revenit, însă, la Târșolț pentru a participa la înmormântare.  Cu puțin timp înainte ca sicriul să fie coborât în groapă, toți cei care l-au iubit și l-au condus pe ultimul drum pe Vasile au aplaudat.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...