Home » Vedete » Rudele și fanii și-au luat adio azi de la Nelu Ploieșteanu: “Tatăl meu, tăticul meu”. Regele muzicii lăutărești, înmormântat în Cimitirul Străulești 2

Rudele și fanii și-au luat adio azi de la Nelu Ploieșteanu: “Tatăl meu, tăticul meu”. Regele muzicii lăutărești, înmormântat în Cimitirul Străulești 2

De: Alice Zotta 07/04/2021 | 11:16

Astăzi, 7 aprilie 2021, rudele și fanii și-au laut adio pentru totdeauna de la Nelu Ploieșteanu. Potrivit anunțului făcut în această dimineață de Mara Bănică, “Regele muzicii lăutărești”, așa cum a fost supranumit regretatul artist, va fi înmormântat în Cimitirul Străulești 2, aflat în București. Fiicele sale l-au strigat în momentul în care i-au văzut sicriul la IML.

Nelu Ploieșteanu, înmormântat lângă fiul său, Mihăiţă

UPDATE 13:31 – Fiicele și soția lui Nelu Ploieșteanu au căzut în genunchi lângă groapă în momentul în care angajații cimitiriului au coborât sicriul în pământ. Au urmat apoi aplauze puternice din partea celor care l-au condus pe ultimul drum pe celebrul lăutar… gestul a fost făcut în timp ce groparii acopereau locul de veci.

UPDATE 13:30 – Coșciugiul sigilat în care se află trupul lui Nelu Ploieșteanu a fost coborât în mormânt. La ceremonia emoționantă au fost prezenți și reprezentanții statului, îmbrăcați în combinezon. Ulterior, a fost așezată placa peste locul în care talentatul artist își va dormi somnul de veci.

Sicriul lui Nelu Ploieșteanu a fost coborât în groapă © captură video Antena 3
Sicriul lui Nelu Ploieșteanu a fost coborât în groapă © captură video Antena 3

UPDATE 13:09 – Elena Merișoreanu a acceptat să intre în direct prin telefon la Antena 3 și să spună câteva cuvinte în memoria lui Nelu Ploieșteanu.

“Așa cum e și timpul afară, este o zi tristă. Nu știu de ce trebuie să înmormântăm pe cei dragi și pe cei care au slujit o viață întreagă muzica lăutărească. Faptul că nu pot să stea în biserică, eu consider că este un lucru pe care nu pot să îl gândesc. Nu îmi găsesc cuvinte. Lui nu îi plăcea să îi zic maestru.

Nu cred că familia nu va putea trece peste această mare tragedie, până la ultima suflare. Voiam să ne luăm rămas bun de la Nelu Ploieșteanu, dar nu se poate. Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace!”, a mărturisit cu multă durere în voce Elena Merișoreanu.

UPDATE 13:05 – Mara Bănică, interviu cu lacrimi în ochi, înainte ca sicriul regretatului cântăreț să fie depus în groapă.

“Au fost niște scene sfâșietoare aici. A fost chemat și părintele duhovnic. Soția lui este distrusă de durere. Slujba este deosebit de frumoasă, măcar atât. Eu am văzut multă lume în cimitir, dar nu am văzut Poliție. Poate s-au săturat și ei.

Nu este permis să oprești în fața unei biserici, este strigător la cer! Este o revoltă a tuturor românilor! Aș prefera să spună ei lucrurile astea, dar pe ceva se bazează (n.r.: despre ipoteza familiei că nu mai avea COVID-19 când a murit). Poate dacă nu ieșea din spital ar fi fost salvat”, a declarat Mara Bănică unui reporter de la Antena 3.

UPDATE 13:03 A început slujba de înmormântare pentru artistul Nelu Ploieșteanu și, după cum puteți vedea în imaginea de mai jos, la ceremonie au fost prezenți mai mulți preoți.

Sobor de preoți la ceremonia de înmormânare a lui Nelu Ploieșteanu © captură video Antena 3
Sobor de preoți la ceremonia de înmormânare a lui Nelu Ploieșteanu © captură video Antena 3

UPDATE 12:45 – La înmormântarea celebrului lăutar s-a cântat și a fost întins un covor roșu.

UPDATE 12:17 – Sicriul sigilat în care a fost depus trupul fără viață al talentatului artist a ajuns la cimitir. Câteva rude, dar și prieteni l-au așteptat ca să îi aducă un ultim omagiu înainte să fie înmormântat.

Momentul în care sicriul lui Nelu Ploieșteanu a ajuns în Cimitirul Străulești 2 © captură video Antena 3
Momentul în care sicriul lui Nelu Ploieșteanu a ajuns în Cimitirul Străulești 2 © captură video Antena 3

UPDATE 12:05 – Mara Bănică a făcut noi declarații despre ultima discuție purtată cu Nelu Ploieșteanu și ultima lor întâlnire.

“Am vorbit cu o lună înainte să moară, m-a sunat să îmi ceară un număr de telefon. Ne-am văzut ultima oară pe 1 septembrie, a venit pentru noi special de la Slănic. Am oprit puțin și la o biserică, unde s-a oprit sicriul și când a fost înmormântat Mihăiță, fiul lui”, a a mărturisit cunoscuta jurnalistă care a avut o relație apropiată cu regretatul artist.

Mara Bănică, interviu înainte de înmormântarea lui Nelu Ploieșteanu © captură video Antena 3
Mara Bănică, interviu înainte de înmormântarea lui Nelu Ploieșteanu © captură video Antena 3

UPDATE 12:01 – Mașina mortuară în care se află coșciugul lui Nelu Ploieșteanu a ajuns la Cimitirul Străulești 2. Urmează slujba de înmormântare,conform regulilor impuse de autorități pentru victimele răpuse de virusul SARS-CoV-2.

UPDATE 11:45 – Adrian, nepotul lui Nelu Ploieșteanu, a negat faptul că artistul ar fi plecat din spital, așa cum s-a zvonit.

Bunicul meu nu a plecat din spital după 36 de ore pe motiv că nu suporta masca de oxigen, așa cum se vehiculează. Bunicul meu a plecat după câteva ore din pricina temei de a nu se întâmpla ceva în spital. Mie îmi spunea zilnic să mă protejez, să port mască și să respect restricțiile implementate de Guvern. Și nu numai mie, ci și verilor mei, a scris Adrian, nepotul faimosului lăutar, pe social media.

UPDATE 11:30 – Dricul care a transportat trupul regretatului Nelu Ploieșteanu a plecat de la locuința artistului spre Cimitirul Străulești 2. Soția îndrăgitului lăutar l-a strigat cu disperare… iar clipele le-au dat fiori reci celor prezenți la scena copleșitoare.

“De ce ai plecat, mă? De ce? De ce ai plecat? De ce? Te-ai dus după băiatul nostru. Spune-i că-l iubesc. Vă iubesc și așteptați-mă că vin. Nu v-am lăsat singuri și nu te voi lăsa nici pe tine, nici pe băiat. Te iubesc! Nu vă las. O să vin cât de curând după voi. Nu vă las, nu vă las, nu vă las, că nu v-am lăsat niciodată! Nu te las, mă! Ai plecat la spital și spuneai: «Ce fac eu fără tine?» Nu pleca!”, a urlat cu disperare soția cântărețului, relatează Spynews.

Fetele lui Nelu Ploieșteanu au plâns în hohote și l-au strigat să se întoarcă la ele.

Citește și: Eroarea care i-a costat viața! Ce au în comun decesele lui Nelu Ploieșteanu, Gabi Luncă și Cornelia Catanga

Înainte de ora prânzului, fiicele regretatului cântăreț au ajuns la Institutul de Medicină Legală “Mina Minovici”, de unde au ridicat trupul său fără viață. Ele erau îngenuncheate de durerea pierderii tatălui și aveau un tablou cu acesta în mâini, relatează spynews.ro.

Momentul în care au văzut sicriul în care se află Nelu Ploieșteanu a fost unul cutremurător… fetele celebrului lăurar au început să plângă și să îl jelească.

Tăticule! Tată! Tatăl meu! Tăticul meu! Tatăl meu! sunt singurele cuvinte pe care a putut să le rostească una dintre fiicele cântărețului, iar în glasul ei se simtea o suferință infinită.

Mașina mortuară în care se află trupul regretatului artist se va opri pentru câteva minute acasă, conform publicației Spynews și, ulterior, va fi dus la Cimitirul Străulești 2.

Mara Bănică a dezvăluit pe social media că ceremonia de înmormântare va începe la ora 12:00; artistul care le-a cântat unor șefi de stat, printre care se numără Nicolae Ceaușescu și Traian Băsescu, va avea parte de un ritual în regim de COVID, deși familia a încercat să aibă o slujbă religioasă ca la carte. El își va dormi somnul de veci lângă fiul său. Diagnosticat cu tetrapareză spastică, Mihăiţă a încetat din viață în aprilie 2018, la vârsta de 32 de ani.

“Astăzi, Nelu Ploieșteanu va fi condus pe ultimul drum. Înmormantarea va avea loc la ora 12:00, la Cimitirul Străulești 2. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!”, a scris celebra jurnalistă pe Facebook.

Astazi, Nelu Ploiesteanu va fi condus pe ultimul drum. Inmormantarea va avea loc la ora 12.00, la cimitirul Straulesti 2. Dumnezeu sa l Ierte si sa l odihneasca! ???

Publicată de Mara Banica pe Marţi, 6 aprilie 2021

Te-ar putea interesa: Ce pensie avea regretatul Nelu Ploieșteanu care a petrecut 55 de ani pe scenă

Nelu Ploieșteanu, ultima colaborare muzicală alături de Alex Velea și Jon Băiat Bun

Ultima piesă lansată de Nelu Ploieșteanu se numește “Vine Poliția” și, la proiectul muzical, a colaborat împreună cu Alex Velea și Jon Băiat Bun – melodia a apărut pe 13 noiembrie 2020 și a urcat foarte sus în trendingul din YouTube-ul românesc.

Deescoperă și: Ce semn divin a primit Nelu Ploieșteanu înainte să moară: “Acolo, nimeni n-a deschis nicio ușă”

În timpul pandemiei, Nelu Ploieșteanu a avut cântări în Slănic

“Am noroc că la Slănic nu-s atâtea cazuri de coronavirus, lumea nu umblă cu mască, mai vin turiștii la masă, e bine, mai câștigăm un bănuț. O să cânt acolo și de Sf. Vasile, iar de Revelion am mici petreceri de familie, îmi iau acordeonul și mai fac o cântare, pe la prieteni”, a mărturisit artistul, relatează playtech.ro.

Interpretul de muzică lăutărească a încetat din viață pe 2 aprilie, după ce organismul său a cedat în urma infecției cu virusul SARS-CoV-2. Nelu Ploieșteanu avea vârsta de 71 de ani, iar Carmen Harra a dezvăluit profeția înfiorătoare pe care a avut-o despre el cu o zi înainte să părăsească această lume.

Nu rata: Maria Dragomiroiu, devastată de moartea lui Nelu Ploieşteanu: “El rămâne «vagabondul» vieții mele”

Nelu Ploieșteanu – biografie

Ion Dumitrache, așa cum apărea în buletin celebrul lăutar, s-a născut pe 16 decembrie 1950 în satul Ciorani, judeţul Prahova. El a cântat de la şase ani la acordeon, dar la 17 ani a fost plătit pentru prima dată: s-a întâmplat la o nuntă.

În 1970, Nelu Ploieșteanu s-a mutat în București, unde a cântat alături de Teatrul Ion Vasilescu, apoi și-a continuat cariera cântand în mai multe restaurante, printre care se numără: Bulevard, Caraiman, Doina, Crama Domnească, Caru cu Bere și Perla. Primul său turneu internațional a avut loc în 1979 și a fost doar începutul pentru multe altele.

De-a lungul carierei sale muzicale, Nelu Ploieșteanu a lansat peste 30 albume compuse din cântece lăutărești autentice. “Pe vale mă duc, pe deal mă întorc”, “Anii mei și tinerețea”, “Zărzărică, zărzărea” sunt doar trei dintre melodiile de referință ale interpretului.

Nelu Ploieșteanu a avut numeroase colaborări, printre cele mai remarcabile numărându-se cele cu regretații artiști Șerban Iordache și Gheorghe Dinică, actori ce i-au devenit prieteni de suflet artistului. De asemenea, trebuie menționată și colaborarea cu trupa Vunk, dar și cu Carmen Șerban, alături de care a lansat în 2010 piesa “Viața la capitală”.

Sursa foto: Facebook / Nelu Ploieșteanu

Parteneri
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin gând nu-ți trece asta:
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Alertă în Marea Neagră, aproape de România! Rusia aduce toate navele de război în zonă. Decizia Marii Britanii după escaladarea tensiunilor
Alertă în Marea Neagră, aproape de România! Rusia aduce toate navele de război în zonă....
Boala neștiută a lui Dan Pavel. Ce a pățit prezentatorul de la Survivor, chiar în Dominicană
Boala neștiută a lui Dan Pavel. Ce a pățit prezentatorul de la Survivor, chiar în...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea mic pentru formele ei generoase
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
HOT | Nebunie totală în faţa camerelor. Cea mai sexy sportivă, goală şi fără inhibiţii
HOT | Nebunie totală în faţa camerelor. Cea mai sexy sportivă, goală şi fără inhibiţii
Un astfel de drob nu ați mâncat niciodată. Încercați și veți vedea diferența
Un astfel de drob nu ați mâncat niciodată. Încercați și veți vedea diferența
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când tatăl lui a plecat de acasă: „Era iarnă, era frig..”
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când...
E disperat. Și-a vândut și casa din lipsa banilor. Din ce trăiește acum Leonard Doroftei
E disperat. Și-a vândut și casa din lipsa banilor. Din ce trăiește acum Leonard Doroftei
Ultima oră! Marea Britanie va trimite nave de război în Marea Neagră!
Ultima oră! Marea Britanie va trimite nave de război în Marea Neagră!
Bicarbonatul de sodiu, pe post de medicament. 7 întrebuinţări de care nu știai
Bicarbonatul de sodiu, pe post de medicament. 7 întrebuinţări de care nu știai
Alimentul care devine o problemă pentru români de Paște. Avertisment: va fi greu de găsit și foarte scump
Alimentul care devine o problemă pentru români de Paște. Avertisment: va fi greu de găsit...
Caz incredibil la Braşov. Fetiţă de doi ani înecată şi declarată moartă, observată după o oră că are puls
Caz incredibil la Braşov. Fetiţă de doi ani înecată şi declarată moartă, observată după o...
Adio, mască de protecţie în aer liber! Toate detaliile despre vestea anului
Adio, mască de protecţie în aer liber! Toate detaliile despre vestea anului
Gabriel Dorobanțu, la un pas de moarte. Ce s-a întâmplat! Dumnezeu să-l aibă în pază!
Gabriel Dorobanțu, la un pas de moarte. Ce s-a întâmplat! Dumnezeu să-l aibă în pază!
Se apropie nenorocirea prezisă de Baba Vanga. Ce se va întâmpla cu omenirea în acest an
Se apropie nenorocirea prezisă de Baba Vanga. Ce se va întâmpla cu omenirea în acest...
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
După problemele cu drogurile, Fulgy a luat o decizie radicală! Ce face acum fiul Clejanilor
După problemele cu drogurile, Fulgy a luat o decizie radicală! Ce face acum fiul Clejanilor
Lovitură totală pentru toți cei care s-au vaccinat! Informația care dă absolut totul peste cap
Lovitură totală pentru toți cei care s-au vaccinat! Informația care dă absolut totul peste cap
Imaginile ruşinii. Familia Regală, jignită în ultimul hal chiar la funeraliile Prinţului Philip
Imaginile ruşinii. Familia Regală, jignită în ultimul hal chiar la funeraliile Prinţului Philip
Ultima oră! Marea Britanie va trimite nave de război în Marea Neagră!
Ultima oră! Marea Britanie va trimite nave de război în Marea Neagră!
Un luptător de MMA a provocat un maestru Kung Fu, „neînvins”, la luptă. Rezultatul este incredibil
Un luptător de MMA a provocat un maestru Kung Fu, „neînvins”, la luptă. Rezultatul este...
Apariție surpriză azi la Survivor. Dan Pavel a făcut anunțul: noul concurent care debutează la Kanal D
Apariție surpriză azi la Survivor. Dan Pavel a făcut anunțul: noul concurent care debutează la...
Medicul legist al cazului de la Piteşti: Moartea a fost violentă, bărbatul a murit asfixiat
Medicul legist al cazului de la Piteşti: Moartea a fost violentă, bărbatul a murit asfixiat
Un ghiveci cu limba soacrei produce oxigen pentru 4 persoane. Unde să îl pui pentru rezultate MAXIME
Un ghiveci cu limba soacrei produce oxigen pentru 4 persoane. Unde să îl pui pentru...
Doinița Oancea și iubitul ei s-au despărțit, după cinci ani de relație! Cei doi aveau planuri de nuntă
Doinița Oancea și iubitul ei s-au despărțit, după cinci ani de relație! Cei doi aveau...
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce urmează e ULUITOR
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
FOTO. Loredana Groza, aproape goală complet! Apariție în cel mai minuscul costum de baie
FOTO. Loredana Groza, aproape goală complet! Apariție în cel mai minuscul costum de baie
Incredibil! Lucra la o firma de gunoi si a castigat 10 milioane de lire la loto! Cum a putut sa piarda toti banii
Incredibil! Lucra la o firma de gunoi si a castigat 10 milioane de lire la...
Alexandra Stan a făcut-o din nou: A ales o ținută transparentă pe sub care nu purta nimic! Imaginea interzisă minorilor a apărut pe net
Alexandra Stan a făcut-o din nou: A ales o ținută transparentă pe sub care nu...
Daniel Pavel, anunț neașteptat: „Doi concurenți care au încălcat regulamentul. Faptele voastre nu pot fi trecute cu vederea!” Urmărește o ediție incendiară „Survivor România” duminică, 18 aprilie, de la 20:00 pe Kanal D
Daniel Pavel, anunț neașteptat: „Doi concurenți care au încălcat regulamentul. Faptele voastre nu pot fi...
A venit sfârşitul motoarelor diesel în România. Şi motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren
A venit sfârşitul motoarelor diesel în România. Şi motoarele pe benzină pierd tot mai mult...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat în colaborare cu o companie foarte cunoscută
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
Amanta lui Ciprian Marica, transformare spectaculoasă de look! Cum arată acum Ana Muntean FOTO
Amanta lui Ciprian Marica, transformare spectaculoasă de look! Cum arată acum Ana Muntean FOTO
XXX! Vedetele din România care au rămas dezbrăcate în public! Imagini IREALE!
XXX! Vedetele din România care au rămas dezbrăcate în public! Imagini IREALE!
Vaccinul cu eficiență zero împotriva COVID. Milioane de oameni au fost deja vaccinați cu el!
Vaccinul cu eficiență zero împotriva COVID. Milioane de oameni au fost deja vaccinați cu el!
Volvo V90 nu este accesibil pentru români nici după 500.000 de km. Motivul este incredibil
Volvo V90 nu este accesibil pentru români nici după 500.000 de km. Motivul este incredibil