Acasă » Vedete » Rudele și fanii și-au luat adio azi de la Nelu Ploieșteanu: “Tatăl meu, tăticul meu”. Regele muzicii lăutărești, înmormântat în Cimitirul Străulești 2

Rudele și fanii și-au luat adio azi de la Nelu Ploieșteanu: “Tatăl meu, tăticul meu”. Regele muzicii lăutărești, înmormântat în Cimitirul Străulești 2

De: Alice Zotta 07/04/2021 | 11:16

Astăzi, 7 aprilie 2021, rudele și fanii și-au laut adio pentru totdeauna de la Nelu Ploieșteanu. Potrivit anunțului făcut în această dimineață de Mara Bănică, “Regele muzicii lăutărești”, așa cum a fost supranumit regretatul artist, va fi înmormântat în Cimitirul Străulești 2, aflat în București. Fiicele sale l-au strigat în momentul în care i-au văzut sicriul la IML.

Nelu Ploieșteanu, înmormântat lângă fiul său, Mihăiţă

UPDATE 13:31 – Fiicele și soția lui Nelu Ploieșteanu au căzut în genunchi lângă groapă în momentul în care angajații cimitiriului au coborât sicriul în pământ. Au urmat apoi aplauze puternice din partea celor care l-au condus pe ultimul drum pe celebrul lăutar… gestul a fost făcut în timp ce groparii acopereau locul de veci.

UPDATE 13:30 – Coșciugiul sigilat în care se află trupul lui Nelu Ploieșteanu a fost coborât în mormânt. La ceremonia emoționantă au fost prezenți și reprezentanții statului, îmbrăcați în combinezon. Ulterior, a fost așezată placa peste locul în care talentatul artist își va dormi somnul de veci.

Sicriul lui Nelu Ploieșteanu a fost coborât în groapă © captură video Antena 3
Sicriul lui Nelu Ploieșteanu a fost coborât în groapă © captură video Antena 3

UPDATE 13:09 – Elena Merișoreanu a acceptat să intre în direct prin telefon la Antena 3 și să spună câteva cuvinte în memoria lui Nelu Ploieșteanu.

“Așa cum e și timpul afară, este o zi tristă. Nu știu de ce trebuie să înmormântăm pe cei dragi și pe cei care au slujit o viață întreagă muzica lăutărească. Faptul că nu pot să stea în biserică, eu consider că este un lucru pe care nu pot să îl gândesc. Nu îmi găsesc cuvinte. Lui nu îi plăcea să îi zic maestru.

Nu cred că familia nu va putea trece peste această mare tragedie, până la ultima suflare. Voiam să ne luăm rămas bun de la Nelu Ploieșteanu, dar nu se poate. Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace!”, a mărturisit cu multă durere în voce Elena Merișoreanu.

UPDATE 13:05 – Mara Bănică, interviu cu lacrimi în ochi, înainte ca sicriul regretatului cântăreț să fie depus în groapă.

“Au fost niște scene sfâșietoare aici. A fost chemat și părintele duhovnic. Soția lui este distrusă de durere. Slujba este deosebit de frumoasă, măcar atât. Eu am văzut multă lume în cimitir, dar nu am văzut Poliție. Poate s-au săturat și ei.

Nu este permis să oprești în fața unei biserici, este strigător la cer! Este o revoltă a tuturor românilor! Aș prefera să spună ei lucrurile astea, dar pe ceva se bazează (n.r.: despre ipoteza familiei că nu mai avea COVID-19 când a murit). Poate dacă nu ieșea din spital ar fi fost salvat”, a declarat Mara Bănică unui reporter de la Antena 3.

UPDATE 13:03 A început slujba de înmormântare pentru artistul Nelu Ploieșteanu și, după cum puteți vedea în imaginea de mai jos, la ceremonie au fost prezenți mai mulți preoți.

Sobor de preoți la ceremonia de înmormânare a lui Nelu Ploieșteanu © captură video Antena 3
Sobor de preoți la ceremonia de înmormânare a lui Nelu Ploieșteanu © captură video Antena 3

UPDATE 12:45 – La înmormântarea celebrului lăutar s-a cântat și a fost întins un covor roșu.

UPDATE 12:17 – Sicriul sigilat în care a fost depus trupul fără viață al talentatului artist a ajuns la cimitir. Câteva rude, dar și prieteni l-au așteptat ca să îi aducă un ultim omagiu înainte să fie înmormântat.

Momentul în care sicriul lui Nelu Ploieșteanu a ajuns în Cimitirul Străulești 2 © captură video Antena 3
Momentul în care sicriul lui Nelu Ploieșteanu a ajuns în Cimitirul Străulești 2 © captură video Antena 3

UPDATE 12:05 – Mara Bănică a făcut noi declarații despre ultima discuție purtată cu Nelu Ploieșteanu și ultima lor întâlnire.

“Am vorbit cu o lună înainte să moară, m-a sunat să îmi ceară un număr de telefon. Ne-am văzut ultima oară pe 1 septembrie, a venit pentru noi special de la Slănic. Am oprit puțin și la o biserică, unde s-a oprit sicriul și când a fost înmormântat Mihăiță, fiul lui”, a a mărturisit cunoscuta jurnalistă care a avut o relație apropiată cu regretatul artist.

Mara Bănică, interviu înainte de înmormântarea lui Nelu Ploieșteanu © captură video Antena 3
Mara Bănică, interviu înainte de înmormântarea lui Nelu Ploieșteanu © captură video Antena 3

UPDATE 12:01 – Mașina mortuară în care se află coșciugul lui Nelu Ploieșteanu a ajuns la Cimitirul Străulești 2. Urmează slujba de înmormântare,conform regulilor impuse de autorități pentru victimele răpuse de virusul SARS-CoV-2.

UPDATE 11:45 – Adrian, nepotul lui Nelu Ploieșteanu, a negat faptul că artistul ar fi plecat din spital, așa cum s-a zvonit.

Bunicul meu nu a plecat din spital după 36 de ore pe motiv că nu suporta masca de oxigen, așa cum se vehiculează. Bunicul meu a plecat după câteva ore din pricina temei de a nu se întâmpla ceva în spital. Mie îmi spunea zilnic să mă protejez, să port mască și să respect restricțiile implementate de Guvern. Și nu numai mie, ci și verilor mei, a scris Adrian, nepotul faimosului lăutar, pe social media.

UPDATE 11:30 – Dricul care a transportat trupul regretatului Nelu Ploieșteanu a plecat de la locuința artistului spre Cimitirul Străulești 2. Soția îndrăgitului lăutar l-a strigat cu disperare… iar clipele le-au dat fiori reci celor prezenți la scena copleșitoare.

“De ce ai plecat, mă? De ce? De ce ai plecat? De ce? Te-ai dus după băiatul nostru. Spune-i că-l iubesc. Vă iubesc și așteptați-mă că vin. Nu v-am lăsat singuri și nu te voi lăsa nici pe tine, nici pe băiat. Te iubesc! Nu vă las. O să vin cât de curând după voi. Nu vă las, nu vă las, nu vă las, că nu v-am lăsat niciodată! Nu te las, mă! Ai plecat la spital și spuneai: «Ce fac eu fără tine?» Nu pleca!”, a urlat cu disperare soția cântărețului, relatează Spynews.

Fetele lui Nelu Ploieșteanu au plâns în hohote și l-au strigat să se întoarcă la ele.

Citește și: Eroarea care i-a costat viața! Ce au în comun decesele lui Nelu Ploieșteanu, Gabi Luncă și Cornelia Catanga

Înainte de ora prânzului, fiicele regretatului cântăreț au ajuns la Institutul de Medicină Legală “Mina Minovici”, de unde au ridicat trupul său fără viață. Ele erau îngenuncheate de durerea pierderii tatălui și aveau un tablou cu acesta în mâini, relatează spynews.ro.

Momentul în care au văzut sicriul în care se află Nelu Ploieșteanu a fost unul cutremurător… fetele celebrului lăurar au început să plângă și să îl jelească.

Tăticule! Tată! Tatăl meu! Tăticul meu! Tatăl meu! sunt singurele cuvinte pe care a putut să le rostească una dintre fiicele cântărețului, iar în glasul ei se simtea o suferință infinită.

Mașina mortuară în care se află trupul regretatului artist se va opri pentru câteva minute acasă, conform publicației Spynews și, ulterior, va fi dus la Cimitirul Străulești 2.

Mara Bănică a dezvăluit pe social media că ceremonia de înmormântare va începe la ora 12:00; artistul care le-a cântat unor șefi de stat, printre care se numără Nicolae Ceaușescu și Traian Băsescu, va avea parte de un ritual în regim de COVID, deși familia a încercat să aibă o slujbă religioasă ca la carte. El își va dormi somnul de veci lângă fiul său. Diagnosticat cu tetrapareză spastică, Mihăiţă a încetat din viață în aprilie 2018, la vârsta de 32 de ani.

“Astăzi, Nelu Ploieșteanu va fi condus pe ultimul drum. Înmormantarea va avea loc la ora 12:00, la Cimitirul Străulești 2. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!”, a scris celebra jurnalistă pe Facebook.

Astazi, Nelu Ploiesteanu va fi condus pe ultimul drum. Inmormantarea va avea loc la ora 12.00, la cimitirul Straulesti 2. Dumnezeu sa l Ierte si sa l odihneasca! ???

Publicată de Mara Banica pe Marţi, 6 aprilie 2021

Te-ar putea interesa: Ce pensie avea regretatul Nelu Ploieșteanu care a petrecut 55 de ani pe scenă

Nelu Ploieșteanu, ultima colaborare muzicală alături de Alex Velea și Jon Băiat Bun

Ultima piesă lansată de Nelu Ploieșteanu se numește “Vine Poliția” și, la proiectul muzical, a colaborat împreună cu Alex Velea și Jon Băiat Bun – melodia a apărut pe 13 noiembrie 2020 și a urcat foarte sus în trendingul din YouTube-ul românesc.

Deescoperă și: Ce semn divin a primit Nelu Ploieșteanu înainte să moară: “Acolo, nimeni n-a deschis nicio ușă”

În timpul pandemiei, Nelu Ploieșteanu a avut cântări în Slănic

“Am noroc că la Slănic nu-s atâtea cazuri de coronavirus, lumea nu umblă cu mască, mai vin turiștii la masă, e bine, mai câștigăm un bănuț. O să cânt acolo și de Sf. Vasile, iar de Revelion am mici petreceri de familie, îmi iau acordeonul și mai fac o cântare, pe la prieteni”, a mărturisit artistul, relatează playtech.ro.

Interpretul de muzică lăutărească a încetat din viață pe 2 aprilie, după ce organismul său a cedat în urma infecției cu virusul SARS-CoV-2. Nelu Ploieșteanu avea vârsta de 71 de ani, iar Carmen Harra a dezvăluit profeția înfiorătoare pe care a avut-o despre el cu o zi înainte să părăsească această lume.

Nu rata: Maria Dragomiroiu, devastată de moartea lui Nelu Ploieşteanu: “El rămâne «vagabondul» vieții mele”

Nelu Ploieșteanu – biografie

Ion Dumitrache, așa cum apărea în buletin celebrul lăutar, s-a născut pe 16 decembrie 1950 în satul Ciorani, judeţul Prahova. El a cântat de la şase ani la acordeon, dar la 17 ani a fost plătit pentru prima dată: s-a întâmplat la o nuntă.

În 1970, Nelu Ploieșteanu s-a mutat în București, unde a cântat alături de Teatrul Ion Vasilescu, apoi și-a continuat cariera cântand în mai multe restaurante, printre care se numără: Bulevard, Caraiman, Doina, Crama Domnească, Caru cu Bere și Perla. Primul său turneu internațional a avut loc în 1979 și a fost doar începutul pentru multe altele.

De-a lungul carierei sale muzicale, Nelu Ploieșteanu a lansat peste 30 albume compuse din cântece lăutărești autentice. “Pe vale mă duc, pe deal mă întorc”, “Anii mei și tinerețea”, “Zărzărică, zărzărea” sunt doar trei dintre melodiile de referință ale interpretului.

Nelu Ploieșteanu a avut numeroase colaborări, printre cele mai remarcabile numărându-se cele cu regretații artiști Șerban Iordache și Gheorghe Dinică, actori ce i-au devenit prieteni de suflet artistului. De asemenea, trebuie menționată și colaborarea cu trupa Vunk, dar și cu Carmen Șerban, alături de care a lansat în 2010 piesa “Viața la capitală”.

Sursa foto: Facebook / Nelu Ploieșteanu

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel,...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul ei iubit a fost găsit fără suflare într-un hotel din Miami
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute...
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume...
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
De ce nu s-au căsătorit până acum Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu: „Durerea a fost cea care ne-a unit”
De ce nu s-au căsătorit până acum Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu: „Durerea a fost...
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și Vărsătorii sunt avantajați
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și...
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea