S-a emis Ro-ALERT! Mesajul de alertă extremă pe care românii l-au primit astăzi: „Pericolul rămâne”

Publicat: 15/05/2020 | 14:56
S-a emis Ro-ALERT! Mesajul de alertă extremă pe care românii l-au primit astăzi: „Pericolul rămâne”

Românii au primit vineri, în jurul orei 14:00, un mesaj de alertă extremă, prin care sunt atenționați că pericolul infectării cu virusul COVID-19 nu a trecut, deși starea de urgență insituită timp de două luni s-a ridicat pe 15 mai.

CITEȘTE ȘI: CUM ARATĂ DECLARAŢIA CARE TREBUIE COMPLETATĂ ÎN STAREA DE ALERTĂ! RAED ARAFAT A ANUNŢAT CE TREBUIE SĂ TRECEŢI DACĂ IEŞIŢI DIN LOCALITATE

În mesajul Ro-ALERT, românilor li se dau sfaturi pentru prevenirea infectării, plecând de la masca de protecție care nu trebuie să le lipsească de pe față atunci când se află în spațiii închise sau aglomerate și ajungând la spălatul regulat al mâinilor cu apă și săpun.

AFLĂ ȘI: CE AMENZI VOR PUTEA FI DATE ÎN STAREA DE ALERTĂ? SANCȚIUNILE SUNT CUPRINSE ÎNTRE 500 ȘI 15.000 DE LEI

Iată mesajul primit de toți românii pe mobile: ”STAREA DE ALERTĂ a fost instituită începând de astăzi în România. PERICOLUL infectării cu noul coronavirus (COVID-19) rămâne ridicat! RESPECTAȚI cu strictețe măsurile sanitare de protecție! PURTAȚI MASCA, acoperind nasul și gura, în spațiile închise sau aglomerate. PĂSTRAȚI DISTANȚA de 1,5 m față de alte persoane și EVITAȚI contactul direct. NU ATINGEȚI suprafețele pe care au pus mâna și alte persoane. SPĂLAȚI-VĂ regulat mâinile cu apă și săpun. NU VĂ ATINGEȚI ochii, nasul sau gura cu mâinile murdare. PRECAUȚIA este extrem de importantă în această perioadă”.

S-a emis Ro-ALERT! România a intrat în stare de alertă pentru 30 de zile

România a intrat în stare de alertă, începând cu data de 15 mai 2020, iar ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat care vor fi măsurile ce trebuie respectate în această perioadă.

NU RATA: STAREA DE ALERTĂ A INTRAT ÎN VIGOARE! RAED ARAFAT ANUNȚĂ: „PURTAREA MĂȘTII DEVINE OBLIGATORIE ÎN SPAȚIILE ÎNCHISE”

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat hotărârea prin care starea de alertă a fost declarată, pe teritoriul României, pentru o perioadă de 30 de zile.

Citește și...