S-a instalat iarna în țară! A nins ca în povești la Poiana Brașov, dar drumarii au avut de tras în mai multe zone din țară VIDEO

Publicat: 25/10/2018 | 08:19

A nins ca în mijlocul iernii, miercuri (24 octombrie), în mai multe zone din țară! La Poiana Brașov părea că a venit Crăciunul, iar în Bucovina au căzut câțiva fulgi. În mai multe zone din țară, s-a circulat în condiții de iarnă. 

Autoritățile au fost deja nevoite să acționeze cu utilaje de deszăpezire! Pe drumuri s-au împrăștiat mai bine de 12 tone de sare. A nins foarte tare și în Harghita, unde drumarii au fost nevoiți sî intervină pe DN 13 B, între Praind și Borzon. Stratul de zăpadă pe carosabil a avut 1-2 centimetri. Încă de marţi seară (23 octombrie), în întreaga ţară intrase deja în vigoare un Cod galben vizând intensificări ale vântului şi, în zonele montane, ninsori viscolite.

A nins viscolit și pe Transfăgărăşan, iar drumarii au au fost nevoiți să intervină cu un utilaj pentru a păstra drumul practicabil. Stratul de zăpadă a avut între 1 și 3 cm grosime. Meteorologii au anunțat că ninsorile vor continua, iar la Bâlea Lac vor fi minus 13 grade Celsius. (Citește și După aerul polar, un ciclon tropical a intrat în țară! Vremea se anunță deosebit de caldă pentru această perioadă)

Deszăpezire Transfăgărășan.

A început să ningă viscolit și pe DN 7C (Transfăgărășan), stratul de zăpadă este de 1-3 cm, vântul atinge și 70km/h, se circulă în condiții de iarnă. Drumarii acționează cu utilaje pentru a menține drumul practicabil.#cnair #deszapezire #transfagarasan

Publicată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe Miercuri, 24 Octombrie 2018

Turiștii s-au bucurat de zăpadă la Poiana Brașov

24 Oct. 2018 – Poiana Brasov ❄️

Publicată de Poiana Brasov/ Romania pe Miercuri, 24 Octombrie 2018

Toate aceste fenomene meteo au avut loc după ce un val de aer polar a pus stăpânire pe țară. A nins accentuat în mai multe zone din țară, iar temperaturile au atins pragul înghețului. La peste 1.500 de m înălțime, a nins viscolit, iar meteorologii se așteaptă ca ninsorile să continue și în următoarea perioadă.