S-a stins din viață cunoscutul avocat bârlădean Aurel Hobjilă! Colegii sunt în doliu

Autor:
Publicat: 26/08/2020 | 14:18
S-a stins din viață cunoscutul avocat bârlădean Aurel Hobjilă! Colegii sunt în doliu

Avocatul Aurel Hobjilă, în vârstă de 70 de ani, s-a stins din viață la începutul acestei săptămâni. Acesta a pierdut lupta cu o boală grea, care a fost descoperită prea târziu.

Colegii de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Bârlad și Baroul de avocați din Vaslui și Bârlad sunt în doliu și regrtă trecerea în neființă a celui alături de care au lucrat mulți ani. (CITEȘTE ȘI: DOLIU ÎN CINEMATOGRAFIE! A MURIT ACTORUL ALLAN RICH. MOTIVUL PENTRU CARE A FOST INCLUS PE LISTA NEAGRĂ LA HOLLYWOOD)

„Am colaborat aproape 15 ani cu domnul avocat Hobjilă, pe baza unui contract. Ne-a reprezentat mereu interesele, era un foarte bun profesionist și un om deosebit de jovial. Suntem alături de familia sa cțreia îi transmitem sincere condoleanțe! Dumnezeu să-l odihnească!”, a precizat magistratul pensionar Mihai Nicolae, președintele CARP „Elena Cuza” din Bârlad, potrivit vremeanoua.ro.

Avocatul Hobjilă a decedat din cauza unei boli grave cu care se lupta de ceva timp. Din păcate, afecțiunea a fost descoperită târziu de către medici. Boala ajunsese deja într-un stadiu foarte avansat.

Deși șansele nu erau prea mari, Aurel Hobjilă a luptata, iar alături de el a fost în permanență familia, care nu la părăsit până în ultima clipă. Acum colegii de barou sunt alături de soția și copiii acestuia, încercând să le aline suferința.

Corpul neînsuflețit al avocatului Aurel Hobjilă se află depus la Capela Cimitirului „Eternitatea” din Bârlad, iar înmormântarea are loc mâine, 27 August, orele 11.00.

Aurel Hobjilă, o carieră vastă

Aurel Hobjilă a lăsat o amprentă puternică asupra colegiilor de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Bârlad și Baroul de avocați din Vaslui și Bârlad.  Acesta și-a început cariera ca ofițer de poliție la Poliția Bârlad, prin anii 1977-1978, iar după 1984 acesta și-a dorit o carieră în avocatură. (VEZI ȘI: A MURIT RENUMITUL ACADEMICIAN EMILIAN POPESCU! CARIERA IMPRESIONANTĂ A PROFESORULUI)

Așa că și-a echivalat studiile de la Academia de Poliție, transformate în trei ani de Drept și s-a înscris la Facultatea de Drept pentru încă doi ani. A absolvit-o cu brio, după care a fost consilier juridic un timp, iar din 2002 a intrat în Baroul de Avocați Vaslui, cu cabinetul la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Elena Cuza” din Bârlad, unde a avut biroul de avocatură până în 2015.