Se modifică programul teraselor! Ludovic Orban, anunț de ultim moment: „Mi-am dat acordul”

Autor:
Publicat: 14/08/2020 | 11:08
Se modifică programul teraselor! Ludovic Orban, anunț de ultim moment: „Mi-am dat acordul”

Ludovic Orban a făcut un anunț de ultim moment! Premierul României informează că programul teraselor se modifică, iar acestea se vor închide la o altă oră decât ora 23.

Premierul României, Ludovic Orban anunță că se modifică programul teraselor. Mai exact, acestea nu se vor mai închide la ora 23, ci la ora 24, după ce premierul susține că a avut numeroase cereri în acest sens. Cu toate acestea, nu a anunțat de când va intra în vigoare măsura.

„Am avut mai multe solicitări legate de prelungirea programului până la ora 24 pentru terase și mi-am dat acordul. Va exista o decizie, dacă nu cumva a și fost adoptată, a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pentru a prelungi programul până la ora 24”, a spus premierul Ludovic Orban.

Se prelungește starea de alertă din România?

Guvernul urmează să decidă astăzi dacă starea de alertă va fi sau nu prelungită cu încă 30 de ani, în România. Deși Nelu Tătaru a afirmat că propune prelungirea stării de alertă, din cauza numărului mare de infectări zilnice cu COVID-19, s-ar putea ca aceasta să nu fie prelungită și, în acest fel, să scăpăm de anumite restricții.

Nelu Tătaru a propus prelungirea stării de alertă, în contextul în care aceasta expiră duminică, 16 august. „Propunerea mea, ca ministru al Sănătății, este de a prelungi starea de alertă. Rămâne ca și CNSU, cu domnul prim-ministru Ludovic Orban, să decidă dacă da sau nu. Noi considerăm necesar, în acest moment, încă 30 de zile”, a spus Nelu Tătaru pentru libertatea.ro.

De asemenea, premierul României, Ludovic Orban a menționat că Guvernul va prelungi, începând de luni, 17 august, starea de alertă de pe teritoriul țării noastre.

„Orice decizie va ține cont de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem până astăzi cel mai probabil vom prelungi starea de alertă. Nu mai analizăm nicio restricție și nu ne dorim impunere niciunei alte restricții. Ultimele măsuri luate, limitarea programului și purtarea mătilor, nu afectează desfășurarea activităților economice”, a precizat Orban.