Semnal de alarmă din partea specialiștilor! Ei sunt cei mai vulnerabili români la coronavirus

Publicat: 03/07/2020 | 18:17
Semnal de alarmă din partea specialiștilor! Ei sunt cei mai vulnerabili români la coronavirus

Specialiștii trag un semnal de alarmă! Noua infecție cu COVID-19 vizează o anumită categorie de persoane. Un medic român a vorbit despre românii care trebuie protejați cel mai mult, în contextul pandemiei de coronavirus.

”Dacă începem cu cancerul şi morţile de cancer versus morţile de COVID, versus ce se întâmpla dacă pacienţii de cancer se internau mai mult sau mai puţin, cred că problema este un pic supradimensionată ca severitate. Trebuie să ne gândim aşa: această nouă infecţie cu coronavirus loveşte în special pacienţii imuno-deprimaţi. Iar pacienţii cu diverse tipuri de neoplasme reprezintă grup major de imuno-deprimaţi. Pe ei trebuie să îi protejăm cel mai mult, fiind în grupa mare de risc.

Şi acum, să punem în balanţă. Ce contează mai mult? Temporizarea unei intervenţii pe câteva săptămâni versus riscul de a muri foarte repede din cauza infecţiei cu noul coronavirus? Este simplu, aparent. Riscul de coronavirus este foarte mare. Dar nici temporizarea unor intervenţii nu este de dorit.

Dar cred că este o problemă exagerată până la urmă, pentru că spitalele care au fost cu desăvârşire închise pentru alte patologii sunt spitalele COVID. Şi acestea sunt spitalele de boli infecţioase şi spitalele de pneumologie. Au existat doar câteva spitale suport, puţine la număr, care să îngrijească pacienţi cu comorbidităţi ce nu puteau fi îngrijiți în aceste spitale de fază unu sau doi. Gen afecţiuni cardiace, neurologice, şi aşa mai departe”, a declarat Simin Florescu, pentru Doctorul Zilei.

Coronavirus România, 3 iulie

Până astăzi, 3 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 28.166 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.432 au fost externate.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 741 de persoane. Alte 58.991 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Totodată, în intervalul 02.07.2020 (10:00) – 03.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 21 decese (12 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Maramureș, Mehedinți, București, Prahova, Sibiu și Tulcea.