Și-au vândut apartamentul, au renunțat la joburi și… Au plecat într-o vacanță de 1 an prin Asia!

Publicat: 11/04/2019 | 23:26

Povestea celor doi tineri, Andreia și Ionuț, începe în urmă cu 14 ani, în Suceava. Le-a luat șapte ani să își descopere pasiunea comună pentru călătorii și, de atunci, sunt de neoprit. Cu sete incredibilă de cunoaștere și ambiție peste limite au reușit ceea ce alții doar visează: să lase în urmă un trecut care nu le aparține și să-și creeze propriul viitor. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă uluitoarea lor rețetă de succes. (CITEȘTE ȘI: AU RENUNȚAT LA LUXUL DIN DUBAI & DOHA PENTRU MARAMUREȘ)

Au început cu Santorini și au urmat, apoi, călătorii nenumărate, pe patru continente. Au vizitat împreună peste 20 țări, au trăit experiențe intense, care i-au transformat în cea mai bună versiune a lor. O vacanță în Santorini îți poate schimbă viață într-atât? Cu siguranță. Cel puțin, în cazul lor așa a fost.

Imagine realizată pe o plajă din Langkawi, Malaysia

“Ne-am dat seama că vrem mai mult de la noi înșine”

“Când ajungi în primul loc de pe bucket list-ul tău, îți dai seama că nimic nu e imposibil; te determină să ieși puțin din bula ta, să îți doreșți mai mult și mai mult de la tine, să îți pui întrebări. Conștientizezi ce-ți dorești cu adevărat, dincolo de orice condiționare”, spune Ionuț, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA.

Așa le-a venit ideea de a călători full-time. Însă, cum?! Când ai un job de la 9 la 17, facturi de plătit și un credit, la un apartament în București, pe 30 ani? O întrebare care pe mulți i-ar pune în dificultate. Pare imposibil. Însă: “E simplu!”, și-au spus cei doi tineri, “Hai să ne punem NOI pe primul loc în viețile noastre! Hai să riscăm totul!”. Cea mai bună decizie a vieții lor, sunt de părere cei doi.

Pe o insulă pustie din Filipine

“Ne-am dorit să trăim mai mult; să ieșim din tiparele societății, din zona de confort. Trăiam într-o rutină continuă, în care nu lipsea, teoretic nimic; eram înconjurați de obligații, responsabilități și nu aveam niciodată timp să ne îndreptăm către noi. Dar, într-o zi, la o cafea, ne-am dat seama că vrem mai mult de la noi înșine, de la viețile noastre. Să trăim și să ieșim de pe modul supraviețuire”, ne-a mărturisit Andreia. (NU RATA: POVESTEA CÂRCIUMARULUI CARE A FUGIT DIN ROMÂNIA PE VREMEA REGIMULUI CEAUȘESCU ȘI AZI…)

“Știam că trăim visul vieții noastre”

Tânăra vine cu o experiență de nouă ani în departamentul HR al unui mare retailer din București, iar Ionuț cu peste 10 ani experiență în media. Aveau joburi stabile, în companii renumite, un apartament la parterul unui bloc din Berceni, dar și multe idei despre cum ar putea schimba asta.

La nici șase luni de când au luat în serios ideea unui an sabatic, urcau într-un avion cu bilete one way către Bali și către multe alte destinații exotice din Asia de Sud Est: “Cu un bagaj plin de emoții, visuri, frici și idealuri am plecat. Fără să privim în urmă. Știam că trăim visul vieții noastre și că suntem, astfel, propriii noștri eroi”, explică Ionuț.

Cum au reușit? Au vândut apartamentul într-un moment în care piața imobiliară se află în impas; și-au luat un an concediu fără plată de la joburile lor full-time și au plecat să exploreze lumea. Un credit pe 30 ani i-a speriat și întristat, în același timp, mai ales că nu se vedeau acolo, pe termen lung. Însă, ca orice tânăr de vârsta lor, au fost nevoiți să urmeze convențiile societății. (CITEȘTE ȘI: POVESTEA ROMÂNULUI CARE A CUNOSCUT ”IADUL PE PĂMÂNT”. A SLUJIT 16 ANI ”LEGIUNEA STRĂINĂ”)

Pofta de călătorii i-a împins către un proiect de travel

Infinity pool in Kuala Lumpur, Malaysia

“În vara lui 2018 am decis că rata la banca și un apartament în Bucureștiul sufocat nu mai reprezintă o opțiune pentru noi. Am vândut, însă cu multe atașamente, îndoieli și frici. În toamnă, ne achitam datoria la banca, aveam cererea de concediu fără plată semnată și câte-o petrecere-surpriză de rămas bun, pregătită de colegi”, povestește Andreia.

Au trecut mai bine de cinci luni de când cei doi tineri au plecat la drum și, de atunci, au vizitat șapte țări din Asia de Sud Est: Thailanda, Indonesia, Filipine, Malaysia, Cambodgia, Vietnam și Sri Lanka. Au dat startul unui proiect de travel, intitulat HaiHui în doi – pentru că așa le place lor să călătorească, în doi – însemnând un blog, dar și un vlog pe YouTube.

Templu chinezesc din insula Penang, Malaysia

Andreia și Ionuț te învață cum să iei cina cu 13 lei în Bali

Abordarea este practică: oferă informații utile de călătorie, împărtășesc experiențele și situațiile apărute pe drum. Degustă mâncarea locală a fiecărei țări, stau pe plajă cât e ziua de lungă sau trag de limbă localnicii.

Citind blogul lor și urmărind video-urile de pe YouTube am aflat cum poți trăi decent – în orice țară din Asia de Sud Est – cu 40 dolari/zi sau cum poți lua cina cu 13 lei în Bali. Călătoresc, se bucură, explorează și împărtășesc și cu alții experiențele lor. Ce poate fi mai frumos? (VEZI ȘI: UN STUDENT DIN AFRICA S-A ÎNDRĂGOSTIT DE LOCURILE DIN ROMÂNIA ȘI VREA SĂ DEVINĂ GHID TURISTIC PENTRU A PROMOVA ȚARA NOASTRĂ)

Citește și...