Situație alarmantă în Brazilia, noul epicentru al pandemiei! Cadavrele au ajuns să fie aruncate în gropi comune

Autor:
Publicat: 28/05/2020 | 21:51
Situație alarmantă în Brazilia, noul epicentru al pandemiei! Cadavrele au ajuns să fie aruncate în gropi comune

Brazilia este noul epicentru al pandemiei de coronavirus. Aici situația a degenerat destul de rapid, cazurile de persoane contaminat au înregistrat o creștere alarmantă, la fel și cele ale deceselor. Brazilia a depăşit pragul de 25.000 de morţi din cauza virusului COVID-19.

În prezent, în Brazilia au fost confirmate oficial 419.000 cazuri de persoane infectate, însă experții cred că cifrele reale sunt mult mai ridicate. Principala cauză a răspândirii atât de accelerată a virusului pare să fie faptul că atât cetățenii, cât și autoritățile tratează cu superficialitate problema.

„Preşedintele Jair Bolsonaro a descris de mai multe ori boala drept o banală gripă, a minimalizat gravitatea pandemiei, punând accentul mai degrabă pe impactul economic al măsurilor de carantină. Ba chiar i-a insultat pe guvernatori la o şedinţă, imaginile fiind făcute publice în urma unei decizii a Curţii Supreme ca parte a unei investigaţii”. a declarat Nick Paton Walsh.

Se pare că, președintele Braziliei nu pare să ia în considerare numărul extrem de mare de persoane decedate și situația critică din anumite orașe. (CITEȘTE ȘI: IMAGINI IMPRESIONANTE! MII DE MORMINTE DIN BRAZILIA, SĂPATE PENTRU VICTIMELE COVID-19, FILMATE CU DRONA. VIDEO)

„Ce vor ăștia este să ne gâtuie libertatea. Rahatul ăla de guvernator din Sao Paolo, gunoiul ala de guvernator din Rio de Janeiro exact asta vor, să profite de bazaconia cu virusul, sau primarul din Manaus, care a facut gropi comune, o porcarie”, a spus Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, în cadrul unei ședințe.

Manaus, cel mai afect oraș din Brazilia

Manaus este cel mai afectat oraş brazilian. Asta şi pentru că aici sunt aduşi bolnavi şi de la sute de kilometri depărtare, din jungla amazoniană. (VEZI ȘI: OFICIAL BRAZILIAN, DEPISTAT POZITIV CU CORONAVIRUS LA CÂTEVA ZILE DUPĂ CE S-A ÎNTÂLNIT CU DONALD TRUMP. REACŢIA INCREDIBILĂ A PREŞEDINTELUI AMERICAN)

În fiecare zi autoritățile anunță aproximativ 100 de decese din cauza virusului COVID-19. Primarul orașului este depășit de situație, la fel și cadrele medicale, care nu fac față numărului mare de pacienți.

Din cauza faptului că decesele vin pe bandă rulantă, autoritățile nu știu cum să se mai descurce cu numărul mare de cadavre. Situație este similară și în alte orașe ale Braziliei. Lucru ce a dus la o soluție tristă și dură, trupurile celor decedați au ajuns să fie aruncate în gropi comune.