Situație alarmantă în Spania! Se va folosi armata pentru combaterea pandemiei

Autor:
Publicat: 25/08/2020 | 16:47
Situație alarmantă în Spania! Se va folosi armata pentru combaterea pandemiei

În contextul epidemiei de coronavirus și al înmulțirii noilor cazuri guvernul spaniol a decis aplicarea unei noi serii de măsuri restrictive, pentru limitarea răspândirii virusului și folosirea armatei pentru a ajuta la urmărirea contactelor persoanelor infectate.

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat marți că va mobiliza armata pentru a ajuta regiunile să lupte împotriva creșterii de noi infecții cu coronavirusul, relatează AFP și Euronews. (CITEȘTE ȘI: SPANIA NOI RESTRICȚII MAI DURE PENTRU A LIMITA RĂSPÂNDIREA CORONAVIRUSULUI. CARE SUNT NOILE MĂSURI? CETĂȚENII SUNT REVOLTAȚI)

„Guvernul spaniol va pune la dispoziția regiunilor forțele armate pentru a ajuta cu urmărirea contactelor. Nu putem permite pandemiei să preia controlul asupra vieților noastre din nou… trebuie să o controlăm și să învingem această a doua curbă a contagierilor”, a anunțat Sanchez în timpul unui discurs televizat, precizând că 2.000 de soldați vor fi desfășurați în acest scop.

Spania, restricții dure

Premierul spaniol Pedro Sanchez și-a manifestat îngrijorarea pentru situația actuală a Spaniei. Acesta a spus că mare parte din restricții rămân valabile pentru a împiedica pandemia să atingă cotele alarmante din luna martie. (VEZI ȘI: ÎNGRIJORARE ÎN SPANIA. ADJUNCTUL MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII LE CERE OAMENILOR SĂ NU ÎȘI PĂRĂSEASCĂ LOCUINȚELE)

De asemenea, a mai precizat că regiunile vor putea să ceară guvernului central impunerea stării de alertă în teritoriile lor. În data de 14 august, în Spania s-au aplicat noi măsuri restrictive. Astfel, discotecile şi barurile de noapte și-au închis din nou uşile, iar restaurantele nu mai putea găzdui clienţi după miezul nopţii. Mai mult, în unele regiuni a fost interzis fumatul pe stradă, când nu este posibil să se menţină o distanţă cel puţin doi metri faţă de alte persoane, întâlnirile au fost limitate la zece persoane, iar vizitele la căminele de bătrâni sunt restricţionate.

Spania a înregistrat peste 405.000 de infecții cu coronavirusul, și aproape 29.000 de persoane au decedat din cauza virusului.