Soția unui candidat la primăria Craiova, implicată într-un scandal presărat de șpăgi pentru documente eliberate în regim de urgență

Publicat: 15/09/2020 | 21:07
Soția unui candidat la primăria Craiova, implicată într-un scandal presărat de șpăgi pentru documente eliberate în regim de urgență

Madlen Voicinovschi, fosta directoare de la Evidența Populației Craiova, soția lui Mădălin-Romeo Voicinovschi, unul dintre candidații PNL la Consiliul Local, a fost implicată în urmă cu doar cinci ani într-un scandal de proporții, după ce mai multe șpăgi au trecut prin biroul acesteia.

Concret, la începutul lui 2015, un craiovean de 40 de ani, care a fost arestat preventiv la începutul lui februarie 2015, a fost acuzat că racola persoane care se duceau la Direcția de Evidență a Persoanelor Craiova pentru eliberarea unor documente și, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 50 și 200 de euro, obținea eliberarea în regim de urgenţă a acestora.

Citește și: Călin Tudose: „Cele două feluri de USR/ PNL-iști: impostorii și electoratul”

Avea cheile de la biroul directoarei

Potrivit publicației Gazeta de Sud, după acțiunea de prindere în flagrant, anchetatorii au găsit asupra bărbatului, care nu era la acel timp angajat al instituției, cheile de la biroul directoarei Madlen Voicinovschi și mai multe sume de bani în lei, dolari, precum și euro. După 3 luni, bărbatul a fost eliberat și pus sub control judiciar.

Reacția directoarei de la vremea aceea

Întrebată despre această situație la vremea aceea, directoarea Madlen Voicinovschi a explicat pentru aceeași sursă că, într-adevăr, i-a dat cheile bărbatului în dimineața zilei de 4 februarie pentru a muta un fișet și mai multe topuri de hârtie. Cum a explicat directoarea Voicinovschi că a lăsat cheile instituției pe mâna unei persoane care nu este angajată a Direcției de Evidență a Persoanelor Craiova? Pentru că este omul „bun la toate“!

„Cunosc persoana respectivă, pentru că îi reprezenta la audiențe pe cetățenii de etnie romă care nu știu să scrie. În alte rânduri a venit cu împuterniciri pentru diferite persoane ca să le eliberăm documente de identitate. Nu este angajatul nostru, pot spune că l-am tolerat și poate nu trebuia.

De exemplu, vara trecută l-am găsit măturând curtea, golind coșurile de gunoi. Când l-am întrebat ce face, a susținut că o ajută pe femeia de serviciu“, a declarat Madlen Voicinovschi. Ce s-a întâmplat în dimineața zilei de 4 februarie? „În acea dimineață i-am dat cheile de la biroul meu și de la o încăpere unde ținem topurile de hârtie și l-am rugat să mute un fișet și mai multe topuri de hârtie.

Nu rata: Cazul „Ciprian Marica” se repetă în politică. Consilieră PNL, prinsă de soțul ei în timp ce se iubea cu un membru PSD. Amănunte incredibile. FOTO&VIDEO

Nu a avut acces la documente secrete, cu atât mai puțin la calculatoare. Nu a apucat să îmi înapoieze cheile și am aflat târziu că a fost reținut. În ziua în care l-au ridicat, anchetatorii m-au întrebat despre chei și le-am spus exact ce s-a întâmplat. Cheile mi-au fost înapoiate“, spunea Madlen Voicinovschi.