Stare de alertă lângă București! Poștașul infectat cu COVID-19 a împărțit pensii și alocații aproape o săptămână

Publicat: 21/05/2020 | 07:29
Stare de alertă lângă București! Poștașul infectat cu COVID-19 a împărțit pensii și alocații aproape o săptămână

Un poștaș a fost confirmat infectat cu virusul COVID-19, dar alerta s-a dat după ce s-a aflat că bărbatul a împărțit pensii și alocații timp de o săptămână. Existând, deci, pericolul ca el să fi transmis fără voie virusul și altor oameni.

CITEȘTE ȘI: Halucinant! Ministrul sănătății din Bolivia, arestat după ce a achiziționat aparate de ventilație. Cum a fost posibil

Angajat al Oficiului Poștal Jilava bărbatul a lucrat până să prezinte primele simptome ale virusului ucișaș, timp de o săptămână, iar acum comunitatea de lângă București este în alertă.

VEZI AICI: Imaginea zilei la Timișoara! Un șofer a devenit cascador fără voie, pe treptele parcului Iulius Town

“Mi-a adus alocaţiile luni, iar sâmbătă a fost luat cu salvarea. Toată săptămâna trecută a împărţit pensii şi alocații. Am intrat în contact direct cu el, avea mască, dar nu avea mănuşi, că omul nu putea să numere banii cu ele. Am semnat cu pixul lui. Ce să zic, sper să nu fi luat nimic. Nu a venit nimeni să ne întrebe nimic. Nici la mine, nici la vecini… Nu s-a facut nicio anchetă epidemiologică pe strada noastră. Sunt inconştienţi!”, a declarat un localnic, potrivit Fanatik.ro.

Stare de alertă lângă București! Poștașul infectat cu COVID-19 a împărțit pensii și alocații. Ce zice conducerea

Conducerea Poștei Române a confirmat cazul și susține că Oficiul Poștal Jilava a fost închis două zile pentru dezinfectare. De asemenea, angajații au fost trimiși în izolare pentru 14 zile. Llocul lor a fost luaat de poștași din Capitală.

VEZI AICI: Ultimele ore din viața Denisei, fata de 15 ani găsită spânzurată într-o pădure. Prietena ei cea mai bună a spus tot: „A dansat goală pe mașină”

„La rândul ei, DSP Ilfov a demarat o anchetă epidemiologică pentru a se depista toți contacții angajatului oficiului poștal. Acum, noi am făcut tot ce ținea de noi, de aici încolo DSP-ul a preluat întreaga situație”, a declarat Claudia Bibire, reprezentant de comunicare al Poștei Române.

AFLĂ ȘI: Alertă la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt, după ce o asistentă medicală a fost infectată cu coronavirus

Ilie Elefterie, primarul localității Jilava, a făcut, cu această ocazie, un apel la populație să respecte cât mai strict măsurile de distanțare, chiar dacă România a intrat din starea de urgență în cea de alertă, iar ieșirile nu se mai fac pe baza declarației pe proprie răspundere.

Edilul șef a mai dat asigurări că va relua dezinfectarea blocurilor afectate.