Acasă » Cancan » ”Sultanul veiozelor” participă la slujbe religioase în închisoare și…

”Sultanul veiozelor” participă la slujbe religioase în închisoare și…

De: I.D. 16/01/2019 | 22:59

Pe data de 2 august 2015, în jurul orei 03.30, Abdullah Ataș – supranumit ”Sultanul Veiozelor”, fiindcă deținea o afacere cu corpuri de iluminat – l-a lovit cu mașina pe un subofițer al Poliției Rutiere. Gheorghe Ionescu, zis ”Dulăul”, se afla în timpul serviciului, organizând, alături de alți colegi ai săi, un filtru rutier.  ”Sultanul Veiozelor” nu a oprit la semnalul polițistului, lovindu-l în plin pe acesta. Incidentul s-a petrecut în zona intersecţiei Străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera. Subofițerul a murit, ulterior, la spital. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 în România, a intrat în posesia dosarului de deținut al lui Abdullah Ataș și vă prezintă informații exclusive. 

Trei polițiști s-au pus în fața vehiculului condus de turc, însă au reușit să se ferească în momentul în care au sesizat că „Sultanul veiozelor” nu are vreun gând să frâneze.

Agentul Gheorghe Ionescu a dorit să îl oprească, totuși, pe șofer, astfel că a rămas în fața mașinii. Din nefericire, atunci când a realizat că Abdullah Ataș nu are de gând să încetinească a fost prea târziu. Polițistul a fost luat direct pe capotă, ca, mai apoi, să fie proiectat cu capul de o bordură.

„Avea craniul ca un ou pe care l-ai scăpat pe jos”, au spus martorii teribilului accident. (CITEȘTE ȘI: MILIONARUL CARE L-A UCIS PE AGENTUL DE LA RUTIERĂ I-A ȘOCAT PE JUDECĂTORI)

Băiat cuminte în penitenciar

CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, a intrat în posesia unor documente exclusive din care reiese că ”Sultanul Veiozelor” ar fi, acum, un deținut ”model”. Asta după ce, de-a lungul ultimelor luni, Abdullah Ataș a făcut mai multe cereri de punere în libertate, invocând fel și fel de motive. ”Sultanul veiozelor” a obținut chiar și realizarea unei expertize psihiatrice. Ar fi sperat ca aceasta să-i netezească drumul spre libertate, dar rezultatul l-a decepționat.

Totuși, Abdullah Ataș nu se lasă și bombardează instanța cu tot felul de cereri în care solicită reducerea pedepsei. Nu contează că a trecut cu mașina peste un polițist, nu contează că a fost elementul-cheie care a condus la o tragedie și la distrugerea unei familii.

Motivele pe care le invocă ”Sultanul veiozelor” oferă imaginea unui personaj ”cumințit” care se căiește amarnic în fiecare zi lăsată de… Allah, având un comportament excepțional în pușcărie, participând la diferite activități și chiar la.. slujbe religioase. Se pare că ”Sultanul veiozelor” a început să fie atras chiar și de activitățile sportive, respectiv educaționale, în penitenciar, considerându-se un deținut care merită să fie eliberat înainte de termen. (VEZI ȘI AICI: IMPERIUL ”SULTANULUI VEIOZELOR” S-A FĂCUT SCRUM: DATORII DE 3 MILIOANE €!)

Ce au decis judecătorii

Instanța, analizând ultima cerere a lui Abdullah Ataș, a concluzionat că:

”Se constată că petentul nu a fost sancționat disciplinar, a fost recompensat de mai multe ori, fără a munci în p__________, a participat la un număr mare de programe/activități educaționale, religioase și sportive, conduita sa fiind în general bună. Instanța constată, de asemenea, că petentul nu prezintă probleme deosebite, nici vârsta și nici starea de sănătate neimpunând un regim de executare mai puțin restrictiv. Pentru aceste considerente, instanța apreciază justă soluția judecătorului care a considerat că petentul nu poate beneficia, pe cale de excepție, încă de la prima analiză, de un regim de executare inferior celui corespunzător cuantumului pedepsei, ținând seama și de împrejurarea că pedeapsa mare pe care o execută a fost stabilită pentru săvârșirea unei infracțiuni de omor calificat”. 

Iar soluția dată este următoarea:

„În temeiul art.39 Legea nr.254/2013, admite – în parte – contestaţia formulată de petentul-condamnat Ataş Abdulah împotriva încheierii nr.77/2018 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova, în contradictoriu cu intimatul Penitenciarul Bucureşti-Rahova.

Situaţia petentului va fi reanalizată în comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor după executarea unei cincimi din durata pedepsei, cu luarea în considerare a zilelor în compensare în cazul cazării în condiţii necorespunzătoare conf. art.55 ind.1 din Legea nr.254/2013, termenul stabilit în decizia nr.92/2018 urmând a fi devansat corespunzător.

În temeiul art.275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul avocatului din oficiu – în cuantum de 130 lei – va fi avansat din fondul special al M.J. Definitivă”.

Culmea, ”Sultanul veiozelor” a susținut că a fost traumatizat de un polițist în copilărie

”Sultanul veiozelor”, în momentul arestării

Ataș le-a spus psihologilor criminaliști că a suferit o traumă în copilărie, astfel că, la vederea unui polițist, se confrunta cu stări de anxietate. Dar judecătorii nu s-au lăsat impresionați, la procesul inițial, fiind vorba despre ”decesul unei persoane”.

”Dacă în tot acest interval de timp inculpatul nu a luat măsurile necesare pentru rezolvarea acestor probleme psihice (nedovedite în opinia Curții, argumentele din așa-zisul raport de expertiză reprezentând în fapt considerații teoretice prin care se încearcă, într-o formă speculativă, explicarea comportamentului inculpatului) și în condițiile în care nu s-a dovedit că ar fi lipsit de discernământ, este necesar ca acesta să conștientizeze consecințele comiterii unor astfel de fapte pentru a nu repeta și în viitor astfel de acțiuni de agresivitate defensivă față de alți oameni ai legii”, se arată în decizia magistraților. (CITEȘTE ȘI: AU PUS SECHESTRU PE CONTURILE ȘI VILELE MILIONARULUI-UCIGAȘ, ÎN TIMP CE FAMILIA ACESTUIA…)

Pentru ca totul să pară desprins dintr-un film prost în care ”eroul” se crede capabil să ia ”potul”, Abdullah Ataș a avut un comportament de-a dreptul aberant după ce l-a luat pe capotă pe nefericitul subofițer de poliție Gheorghe Ionescu. Râdea și părea complet desprins de realitatea imediată.

„Gheorghe Ionescu i-a făcut semn lui Ataş Abdullah să oprească, însă acesta s-a îndreptat fără ezitare spre poliţist şi a accelerat progresiv. Victima nu a avut timp să se ferească, s-a prins cu mâinile de capota autoturismului Hyundai”, se arăta în rechizitoriu. Un alt poliţist a alergat spre maşină, reuşind să deschidă o portieră. I-a strigat şoferului să oprească, dar privirea acestuia l-a frapat.

„Când am deschis portiera dreapta spate a autovehiculului am constatat că în autovehicul nu se auzea muzică, şoferul era singur, s-a uitat la mine, părea relaxat, nu dădea semne de agitaţie”, le-a declarat agentul Marius Cosmin Vlădaia procurorilor Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Abdullah Ataș, condamnat la 22 de ani și 10 luni de închisoare

Judecătorii Tribunalului București au avut nevoie de o lună și jumătate pentru a stabili dacă ”Sultanul Veiozelor” este vinovat sau nu. Și asta nu pentru că existau probleme în ceea ce privește informațiile referitoare la tragedie – probele fiind elocvente -, ci pentru că a fost foarte greu de stabilit… ce pedeapsă urma să primească omul de afaceri.

Abdullah Ataș, turcul care l-a omorât pe poliţistul Gheorghe Ionescu, a fost condamnat definitiv la 22 de ani şi 10 luni de închisoare. În decembrie 2017, Curtea de Apel Bucureşti a luat această decizie, stabilind că Ataș a intrat intenţionat cu maşina în poliţistul Gheorghe Ionescu.

În primă instanţă, Abdullah Ataş a primit o pedeapsă cu închisoarea de 23 de ani şi șase luni, iar la apel procurorii au cerut detenţie pe viaţă. Mai mult, ”Sultanul Veiozelor” nu mai are voie să conducă o mașină până în anul 2044.

Pus să plătească daune uriașe

Omul de afaceri turc a fost arestat imediat după accident, iar acum este închis în Penitenciarul Rahova. El trebuie să plătească și daune morale – 200 de mii de euro soției polițistului ucis și câte o sută de mii pentru fratele, respectiv sora victimei. În plus, Ataș Abdullah va trebui să plătească Brigăzii Rutiere daune materiale de aproape 90.000 de lei. Toate conturile turcului au fost puse, astfel, sub sechestru. (NU RATA: IMAGINI SOCANTE DE LA LOCUL ACCIDENTULUI! CE A DESCOPERIT CANCAN.RO LA 72 DE ORE DUPA CE MILIONARUL TURC L-A SPULBERAT PE POLITIST)

Ataș Abdulah care a obținut și cetățenia română, era unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri turci din țara noastră. El a deținut, în București și Ilfov, un important lanț de magazine, vânzând corpuri de iluminat. Numai că ”Sultanul veiozelor” ar fi făcut și afaceri la negru, motiv pentru care s-a ales și cu acuzații de evaziune fiscală. În anchetă au fost arestați și cei patru frați ai săi, iar afacerea lor – spun apropiații -, nu mai este deloc atât de profitabilă cum era în alte vremuri.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Turist italian, rămas fără cuvinte după ce a văzut ce mașini au oprit la un semafor, în BUCUREȘTI: „Este absurd!”
Turist italian, rămas fără cuvinte după ce a văzut ce mașini au oprit la un...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără decât fostul luptător și interlop
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Nadia Comăneci, apariție incredibilă! La brațul cărui bărbat celebru a fost văzută în București
Nadia Comăneci, apariție incredibilă! La brațul cărui bărbat celebru a fost văzută în București
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele premiu câștigat în 2012
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sore, detalii despre actualul ei iubit! Artista își dorește să facă al doilea copil cu el: „Verdictul final...”
Sore, detalii despre actualul ei iubit! Artista își dorește să facă al doilea copil cu...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi? „Sunt curios care este comportamentul tău când ești cu o persoană la care nu ții atât de mult.”
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Cum continuă YouTube lupta cu adblokerele?
Cum continuă YouTube lupta cu adblokerele?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi...
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o bombă de vitamine
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o...
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o pasăre care trăiește și în România
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o...
Lege pentru românii care au casă la curte. Este INTERZIS pentru toți proprietarii
Lege pentru românii care au casă la curte. Este INTERZIS pentru toți proprietarii
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Vreme câinoasă în România. În unele zone plouă, în altele va ninge
Vreme câinoasă în România. În unele zone plouă, în altele va ninge
BANCUL ZILEI | Leul și furnica grăbită
BANCUL ZILEI | Leul și furnica grăbită
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al...
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
"A tăiat acea bucată de intestin, de 12 centimetri, unde se afla tumora". Dan Ciotoi,...
Cum i-a dat Anamaria Prodan peste nas lui Laurențiu Reghecampf. Cadou de peste 100.000€ pentru Sarah
Cum i-a dat Anamaria Prodan peste nas lui Laurențiu Reghecampf. Cadou de peste 100.000€ pentru...
Orașul din România în care s-a lansat la apă o navă de pasageri. Va face curse de miercuri până duminică
Orașul din România în care s-a lansat la apă o navă de pasageri. Va face...
Taurii și Racii chiar au dat lovitura! Minerva a dezvăluit ce zodii vor străluci în luna mai 2024
Taurii și Racii chiar au dat lovitura! Minerva a dezvăluit ce zodii vor străluci în...