Sute de mii de francezi au sărbătorit pe Champs Elysee, după victoria de la Campionatul Mondial 2018

Autor: Angie Voicu
Publicat: 17/07/2018 | 08:04

Campionii mondiali s-au întors acasă!  Naționala de fotbal a Franței a ajuns la Paris, luni (16 iulie), după ce duminică seară (15 iulie), a câștigat pentru a doua oară în istoria sa, Cupa Mondială. Sute de mii de francezi au umplut celebrul Champs Elysee, pentru sărbători victoria.

Ţinând cu rândul trofeul deasupra capului, fotbaliştii au parcurs lent bulevardul, într-un autobuz deschis, pentru a putea fi văzuţi de mulţimea în delir. Apoi au fost primiţi la palatul Elysee de preşedintele Emmanuel Macron şi soţia lui, Brigitte, care au oferit o recepţie în cinstea lor. Campionii şi-au încheiat seara cu o petrecere la unul dintre cele mai vechi şi mai luxoase hoteluri pariziene. (Citește și Un constănțean a câștigat o sumă fabuloasă la pariuri, după ce a ghicit scorul din finala Franța-Croația)

Naţionala cocoşului galic a învins aseară Croaţia cu 4-2 în finala Campionatului Mondial de Fotbal, disputată la Moscova. Echipa Franței are cea mai scăzută medie de vârstă a unei campioane mondiale – 25 de ani şi 10 luni, de la Brazilia, în 1970 – 25 de ani şi 9 luni, potrivit Digi24. „Les Bleus” au jucat a treia lor finală, în ultimii 20 de ani, după cea din 1998, în care au învins Brazilia, şi după cea pierdută în 2006 în faţa Italiei. În 2016, Franţa a jucat pe teren propriu şi finala Campionatului European, dar a pierdut în fața Portugaliei.

Câți bani încasează naționala Franței după victoria cu Croația

Franța va primi din partea Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), suma de 32,5 milioane de euro pentru câştigarea Cupei Mondiale din Rusia, potrivit cifrelor comunicate de forul mondial. Fiecare fotbalist francez din lotul de 23 va primi câte 400.000 de euro, potrivit unei repartizări decisă de federaţia franceză şi jucători. Unii dintre componenţii lotului, cum este Kylian Mbappe, vor vărsa aceste sume unor asociaţii caritabile.