Târguri de Crăciun 2019. Care sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun

Autor: Alina S.
Publicat: 17/11/2019 | 16:40
Târguri de Crăciun 2019. Care sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun

Printre cele mai frumoase târguri de Crăciun 2019 din lume se numără și târgul de Crăciun de la Sibiu, care deja a deschis porțile ediției de anul acesta. Iată o selecție a celor mai frumoase târguri de Crăciun

În lista celor mai cunoscute târguri de Crăciun din Europa se află cel de la Sibiu. Ba, mai mult, acesta a fost clasat de către presa britanică pe primul loc în top 5 al celor mai recomandate tâguri de Crăciun.

Târguri de Crăciun 2019. Târgul de Crăciun de la Sibiu

Ediția cu numărul 13 a celui mai așteptat eveniment de iarnă din Sibiu se desfășoară în perioada 15 noiembrie 2019 – 3 ianuarie 2020.  Bradul artificial are cea mai mare înălțime de până acum, 24 de metri. În 2019, pentru prima dată, a fost instalată o roată panoramică, pentru ca vizitatorii să vadă orașul și de la înălțime.  Peste 100 de expozanți sunt prezenți în Piața Mare din Sibiu, iar copiii se pot bucura de Atelierul și Parcul lui Moș Crăciun, dar și de patinoarul în aer liber amplasat într-unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din România

La căsuțele din târg se pot găsi, printre altele, decorațiuni de Crăciun si bijuterii din porțelan, căni pictate manual, coronițe, ghirlande, globuri, obiecte specifice Crăciunului, sculptate manual si aduse din Bethlehem, precum și diverse specialități gastronomice: de la mezeluri locale, la bunătăți maghiare și burgeri din carne de vită Angus sau chiar vegetali. Nu lipsesc turta dulce și vinul fiert cu scorțișoară, dar și luminițele care împodobesc bradul și Piața Mare din Sibiu.

Târguri de Crăciun din Europa 2019

În perioada sărbătorilor de iarnă, în Europa au loc cele mai frumoase târguri de Crăciun:

Târg de Crăciun Praga 2019

Datorită ornamentelor unice, prăjiturilor tradiționale și fețelor de masă interesante, târgul de Crăciun este deseori comparat că frumusețe cu cel din Viena. Singura diferență este că cel din Cehia se încheie la începutul lunii ianuarie. Standurile cu suveniruri sau cele cu mâncare și cu băutură sunt cele mai des întâlnite în Praga. Puteți gustă produse de patiserie tradiționale, precum trdlo sau savarak.

Târguri de Crăciun 2019. Târgul de Crăciun din Strasbourg

Târgul de Crăciun din Strasbourg este cel mai vechi din Franța și unul dintre cele mai populare din Europa. Vizitatorii se pot bucura de peste 300 de căsuțe în 12 locații diferite din oraș, majoritatea aflându-se în jurul catedralei gotice. Sunt peste 2 milioane de vizitatori în fiecare an la Târgul de Crăciun din Strasbourg. Poți cumpără decorații tradiționale, mâncăruri specifice Alsaciei, poți vizită târgul de cărți și gustă covrigii sau turtă dulce realizați după rețetă franțuzească. În Place Kleber se află și atracția turiștilor: un brad imens și parcă mai spectaculos de la an la an. Mulți turiști lasă cadouri sub bradul de Crăciun pentru cei aflați în nevoie.

Citește și: VESTE BUNĂ PENTRU ELEVI. VACANȚA DE CRĂCIUN 2019 VA FI MAI LUNGĂ

Târgul de Crăciun din Viena

Viena organizează cele mai frumoase și mai mari Târguri de Crăciun din Europa, cu o mulțime de festivaluri găzduite în marile piețe. Cel mai romantic Târg de Crăciun vienez, recomandat în special pentru cupluri, este organizat în față palatului Schonbrunn. Fațadă palatului este iluminata și oferă un cadru impresionant pentru cele 60 de căsuțe unde găsești, printre altele, mâncăruri tradiționale, dar și delicatese precum căpșuni trase în ciocolată, turtă dulce și prăjituri.

Târguri de Crăciun 2019. Târgul din Veneția

Veneția este în sine o destinație de vis pentru aceia care adoră să călătorească, dar să se și relaxeze. Târgul de Crăciun are loc în Campo Sânta Stefano, iar în căsuțele de acolo și cei mici, dar și cei mai mari se pot bucură de o mulțime de suveniruri, obiecte artizanale, specialități culinare locale precum nuga cu migdale sau panettone cu fructe, păpuși handmade și multe altele. Și totul într-o atmosferă de poveste.

Târguri de Crăciun 2019. Târgul din Budapesta

Târgul de Crăciun din Budapesta se organizează de mai puțin timp, însă asta nu însemna că nu este spectaculos. În plus, acesta este considerat ”cel mai gustos” târg de Crăciun. În cele peste 100 de căsuțe de lemn se comercializează doar produse artizanale tradiționale și decorațiuni de Crăciun, realizate din materiale naturale. E și cea mai apropiată destinație pentru românii care vor să viziteze un Târg de Crăciun din străinătate.

Citește și: CÂTE ZILE LIBERE AVEM DE CRĂCIUN ȘI REVELION

 

Citește și...