Tatăl unui nou-născut șochează: ”Adevărul este că…”

Publicat: 06/12/2018 | 22:52

Lovitură de teatru în scandalul bebelușilor infectați cu ”super-bacterii” în maternitatea Giulești. (Ia-ti masina visurilor tale in doar cateva luni!) Tatăl unei fetițe născute prematur în această unitate medicală șochează, susținând că principalele vinovate pentru faptul că unii dintre copilași au contactat stafilococul auriu sunt chiar mămicile acestora, care nu ar fi respectat normele de igienă care se impun. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, declarațiile uluitoare.

În urmă cu 10 zile, CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a tras un semnal de alarmă după ce a aflat că la maternitatea Giulești ar “colcăi” stafilococul auriu, o bacterie extrem de agresivă care poate chiar să-i ucidă pe bebeluși (TOATĂ POVESTEA AICI). Ulterior, mama unui bebeluș a venit cu o serie de mărturii șocante și a făcut publică inclusiv o fotografie cu nou-născutul bolnav (DETALII INCREDIBILE AICI).

Părinții ai căror bebeluși s-au îmbolnăvit în maternitate au pornit un război rece cu cadrele medicale de la Giulești, pe care le consideră vinovate pentru faptul că nou-născuții au contactat infecţii intraspitaliceşti cu stafilococ auriu! Mai mult, sunt deciși să se adreseze instanței, iar magistrații să hotărască cine este vinovat că micuții au probleme de sănătate.

(NU RATA: O EDUCATOARE DIN DÂMBOVIŢA A ÎMBOLNĂVIT CINCI COPII CU TBC)

Acuzații fără precedent: “Unele mămici nu se spală și au unghiile negre!”

Există, însă, și părinți care au cuvinte de laudă la adresa personalului de maternitatea Giulești. Din această categorie face parte Mihai Niculescu, care a devenit tătic pe 20 octombrie, după ce soția sa a născut o fetiță. Bărbatul șochează și susține că de vină pentru faptul că bebelușii s-au îmbolnăvit ar fi chiar… mamele! Care nu ar respecta deloc normele de igienă impuse de medici și asistente.

“Am văzut că toată lumea se plânge de maternitatea Giuleşti. Însă eu vă spun că nu este aşa. Am fetiţa acolo, s-a născut prematur, este la incubator de pe data de 20 octombrie, din clipa de când s-a născut. Ideea este în felul următor. Acest stafilococ există în toate spitalele sau cel puţin în câteva. Dar problema nu pleacă de la asistente. Credeţi-mă, eu mă duc acolo de două ori pe  zi. Socotiţi, deci, câteva vizite am. (Angajează-te și câștiga 10.000$ lunar!)

Asistentele se spală de fiecare dată după ce au atins un bebeluş, îşi schimbă imediat mănuşile. Adevărul este că problema a plecat de la aparţinătoare, mai exact de la mămicile din maternitate. Credeţi-mă că sunt mămici de care se roagă asistentele să le schimbe cămăşile, iar ele nu doresc. Sunt femei care nu se spală! Sunt femei care îşi spală copiii cu ceai pentru că aşa este din moşi-strămoşi. Se duc afară la ţigară, cu papucii cu care stau în salon, fumează, după care urcă sus, la incubatoare, cu papucii cu care au stat în curte, la ţigară.

Tot ce vă spun am văzut cu ochii mei. Nu am ce să le reproşez asistentelor, ba din contră, le felicit pentru munca lor. Problema pleacă de la aparţinătoare, încă o dată vă spun, de la mămici. Nu se spală, nu se schimbă, îşi spală copiii prin diverse metode… Am văzut mămici care se spălau pe mâini cu un pic de gel, după care se ştergeau pe cămaşa lor. Într-adevăr, acel microb se poate să existe în maternitatea Giuleşti. Dar nu a plecat niciodată de la asistente sau doctori. Eu, înainte să intru la copil, nu atingeam telefonul şi mă spălam pe mâini minute în şir. (Cum iti poti cumpara apartamentul mult visat in doar 6 luni!)

Am auzit că s-ar fi luat bacteria şi din lapte, pentru că unele mămici nu se spală la sân. Soţia mea a văzut o mamă care îşi spăla sânul, pur şi simplu, la chiuvetă, fără nimic, doar cu apă. Nimeni nu le poate urmări pe mămici 24/24. Au unghiile negre, credeţi-mă. Doamna doctor le-a atenţionat pe toate mămicile, încă din prima zi: fără unghii false, fără cercei, părul prins. Degeaba! Sunt acolo mămici care nu vor să renunţe la cerceii aceia cât un capac de borcan de 100 de grame. Urlă pe acolo că ele nu-şi dau cerceii jos…, a spus pentru CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, Mihai Niculescu.

(VEZI AICI: IMAGINI ȘOCANTE. BEBELUȘ PLIN DE RĂNI, DUPĂ CE A FOST INFECTAT ÎNTR-UN SPITAL DIN BAIA MARE)

“S-au îmbolnăvit doar bebelușii externați! De ce?”

În continuare, tatăl fetiței născute prematur subliniază faptul că doar copiii externați ar fi infectați cu ”super-bacterii” în maternitatea Giulești, iar vina ar aparține mămicilor, care nu ar ține cont deloc de igienă atunci când ajung cu nou-născuții acasă.

“Să vă spun ceva… Copilul nostru s-a născut pe data de 20 octombrie. A intrat în contact cu toate turele de asistente posibile şi imposibile, nu o dată, ci de mai multe ori. De ce până în ziua de astăzi nu a luat nimic? De ce ceilalţi copii de lângă noi nu au luat nimic? Culmea, au luat exact cei care s-au externat, care s-au născut la termen. De ce? Pentru că mămicile se duc cu ei acasă şi acolo nu respectă igiena, nu se spală. Dacă ele nu respectă igiena la spital, nu au cum s-o respecte acasă.

Toată lumea loveşte în maternitatea Giuleşti, dar suntem acolo atâţia părinţi care nu avem ce să le reproşăm. Dacă ar fi vorba să ne mute bebeluşii, noi nu am fi de acord. Pentru că este foarte bine. Au păţit-o doar cei care s-au externat. Am văzut cu ochii mei cum asistentele luau bebeluşii şi cum respectau procedurile. Mă repet, nu este vina cadrelor medicale pentru apariţia bacteriei. 99 % dintre mamele copiilor care s-au îmbolnăvit nu au respectat procedura de igienă acasă. Pentru că altfel s-ar fi întâmplat ceva şi cu bebeluşii de la incubator”, a mai spus Mihai Niculescu.

(CITEȘTE ȘI: ALERTĂ! BACTERIA UCIGAȘĂ SE POATE RĂSPÂNDI ÎN SPITALELE DIN LUMEA ÎNTREAGĂ)

Stafilococul auriu este o bacterie frecvent întâlnită la nivelul pielii sau în interiorul nasului. Deși în majoritatea situațiilor nu este dăunătoare, dacă pătrunde în organism prin intermediul unei răni poate cauza o serie de infecții, unele potențial fatale. (Cum câștigi bani rapid)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...