Tineri prinși în flagrant, cu droguri, în Galați. Opt percheziții domiciliare au realizat polițiștii

Publicat: 07/08/2020 | 14:31

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Galați au efectuat opt percheziţii domiciliare, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de introducere în ţară fără drept de droguri de risc și trafic de droguri de risc și mare risc. Trei tineri au fost reținuți pentru 24 de ore.

Perchezițiile au avut loc la data de 6 august a.c., după ce, în aceeași zi, în cadrul unei acțiuni organizate pentru combaterea traficului și consumului de droguri de risc și mare risc, o persoană a fost surprinsă în flagrant delict, în timp ce intenționa să comercializeze droguri.

Mai multe tipuri de droguri, ridicate de polițiști

În urma activităților desfășurate, au fost găsite și ridicate: 125 de comprimate de ecstasy, aproximativ 2.000 de grame de cannabis, 2 grame de pulbere MDMA, 17 grindere metalice, 4 cântare electronice, 15 telefoane mobile, un laptop, un autoturism, 4.950 de lei și 1.740 de euro.

Polițiștii au pus în executare 13 mandate de aducere și, după audierea persoanelor, la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Galați, trei tineri, cu vârste cuprinse între 21 și 23 de ani, au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Cetățean olandez, dat în urmărire internațională, prins în Ilfov

Ieri, 6 august, polițiștii Serviciului Urmăriri din cadrul Direcției de Investigații Criminale au depistat în orașul Voluntari, județ Ilfov, un cetățean olandez, în vârstă de 28 de ani, urmărit internațional, la solicitarea autorităților olandeze, pentru comiterea infracțiunilor de tentativă la omor și amenințare.

Acesta a fost depistat în urma cooperării prin rețeaua ENFAST dintre Poliția Română și autoritățile olandeze.

În fapt, persoana în cauză ar fi lovit victima cu un ciocan la nivelul capului, spunându-i în același timp „o să te omor”. Victima a rămas în viața cu mult noroc, datorită zonei în care a fost lovită și anume puțin deasupra tâmplei.

Persoana urmărită a fost prezentată Curții de Apel București, care a dispus arestarea provizorie în vederea predării pentru 15 zile.