Tom Hanks și Rita Wilson au devenit imuni în fața noului coronavirus și au donat sânge pentru crearea unui vaccin împotriva COVID-19

Publicat: 21/04/2020 | 17:25

Tom Hanks și Rita Wilson au donat sânge pentru crearea unui vaccin împotriva noului coronavirus, după ce li s-a transmis că au devenit imuni în fața acestei maladii terifiante. De curând, actorul a acordat primul interviu după ce s-a vindecat de COVID-19 și a dezvăluit cum ar vrea să se numească vaccinul dacă specialiștii vor avea succes în laborator.

Citește și: Informație terifiantă despre COVID-19! Cercetătorii au anunțat: Coronavirusul se refugiază în testicule: “Virusul poate fi transmis prin lichidul seminal”

Tom Hanks, primul interviu după ce s-a vindecat de COVID-19

Celebrul actor american a acceptat să vorbească despre experiența sa cu virusul mortal din China la o săptămână după ce soţia lui, Rita Wilson, a vorbit şi ea despre simptomele bolii de care a suferit. Ei au contractat COVID-19 luna trecută, pe când erau în Australia şi au stat internaţi în spital două săptămâni. Tom Hanks a povestit că a avut dureri mari, era foarte obosit și a încercat să facă regulat sport ca să se mențină în formă.

“După 12 minute, eram epuizat. Mă întindeam în patul de spital şi dormeam. (…)”, a dezvăluit Tom Hanks pentru postul de radio The National Defense. Ulterior, a continuat: “A venit un medic din spital să mă vadă şi i-am spus: «Mi s-a întâmplat ceva ciudat. Am încercat să fac exerciţii de stretching şi la sol şi nu am putut să fac nici măcar jumătate». S-a uitat la mine prin ochelarii ei, ca şi cum i-ar fi vorbit celei mai stupide persoane de pe Pământ, şi mi-a spus: «Suferiţi de COVID-19»”.

Tom Hanks a mai spus că partenera sa de viață, Rita Wilson, a avut dureri mult mai grave. De altfel, acelaşi lucru l-a mărturisit şi actriţa, săptămâna trecută, pentru postul CBS. Vedeta a povestit că a fost foarte obosită, a avut dureri mari, a simţit un disconfort atât de mare încât nu dorea să fie atinsă”, a avut febră puternică şi şi-a pierdut simţurile mirosului şi gustului.

Soția lui Tom Hanks a mai spus că li s-a administrat controversatul medicament hidroxiclorochină, dar nu ştie dacă a funcţionat, pentru că nu ştie dacă febra i-a scăzut pentru că pur şi simplu aşa trebuia să se întâmple după mai multe zile.Însă actriţa a avertizat asupra efectelor secundare “extreme” ale medicamentului, precum greaţă puternică şi slăbirea muşchilor.

“Cred că oamenii trebuie să fie foarte precauţi în legătură cu acest medicament, nu ştim dacă este util în acest caz”, a spus Rita Wilson.

Clorochina este folosită în mod tradiţional în tratarea malariei şi, deocamdată, nu există dovezi valide în sprijinul ideii că ar fi utilă contra COVID-19.

Tom Hanks și Rita Wilson au donat sânge pentru crearea unui vaccin împotriva noului coronavirus

După ce s-au recuperat complet, Tom Hanks și Rita Wilson s-au întors acasă, în Los Angeles. De curând, actrița a dezvăluit că ea și soțul său fac parte dintr-un studiu medical care va stabili dacă anticorpii lor sunt utili pentru cercetătorii care lucrează la crearea unui vaccin împotriva noului coronavirus.

“Tocmai am aflat că purtăm anticorpii”, a spus actorul de 63 de ani într-un podcast pentru National Public Radio’s Wait Wait… Don’t Tell Me!.

În cadrul primului interviu oferit după ce a învins dușmanul invizibil, Tom Hanks a explicat că au fost acceptați să continue donarea de sânge, iar dacă oamenii de știință vor avea succes în laborator, starului i-ar plăcea ca vaccinul impotriva virusului SARS-CoV-2 să fie numit după el.

Nici în prezent cei doi actori nu ştiu cum s-au îmbolnăvit de COVID-19, ci doar că au contractat virusul în Australia, unde Tom Hanks urma să filmeze pentru un viitor lungmetraj despre Elvis Presley, regizat de Baz Luhrmann. Ei sunt căsătoriţi de 23 de ani.