Tratament naturist pentru dinți sensibili

Publicat: 19/07/2018 | 21:31

“Durerile de dinți sunt cele mai groaznice!” – e vorba pe care ai auzit-o cel puțin o dată în viața asta, dacă nu le-ai simțit deja pe pielea ta. Și știm, pe piață există numeroase paste de dinți care ne ajută fie împotriva cariilor, a tartrului și a plăcii dentare, fie luptă ca smalțul să rămână sănătos ori să scăpăm de afecțiunile gingivale sau de respirație neplăcut mirositoare. Și, nu în ultimul rând, să obținem un zâmbet ca al starurilor la Hollywood. Din nefericire, unele dintre produsele destinate dinților sensibili nu dau randament în cazul unor oamenii, așa că lor, dar și celorlalți le recomandăm unul dintre unul dintre cele șapte remedii naturiste pentru dinți sensibili enumerate în rândurile de mai jos.

Citește și: Tratamente naturiste: pentru o sănătate de fier consumă fructele Cleopatrei

Încă de la început, trebuie să știi că tratamentele naturiste pentru dinți sensibili din lista de mai jos le poți face singur. Și… nici nu te costă foarte mult, pentru că unele dintre ingrediente le ai deja în casă.

Citește și: Tratamente naturiste pentru unghii

– Florile de muşeţel: prepară o infuzie cu 3 linguri de flori şi o cană cu apă fiartă. Timp de 5 minute, infuzia călduţă trebuie ţinută în gură. Acest tratament se repetă din oră în oră.

– Florile de coada şoricelului: se face o infuzie dintr-o cană cu apă caldă şi 2 linguri de flori. Această procedură trebuie urmată din oră în oră.

– Sunătoarea într-o infuzie din 200 ml de apă şi două linguri din planta uscată. Se clăteşte de 4-5 ori pe zi.

– Ceaiurile de tătăneasă, urzică sau coada-calului contribuie la fixarea calciului în organism şi astfel este favorizată remineralizarea smalţului.

– Frunzele de salvie sunt şi ele eficiente dacă faci o infuzie cu 2 linguriţe de frunze şi 100 ml de apă fiartă.

– Remediu cu tinctură de ardei iute: se aplică doar câteva picături de tinctură de ardei iute pe dintele afectat cât şi pe gingia din jur. Chiar dacă la început vi se pare că durerea se amplifică, după doar câteva secunde, durerea de dinţi se va ameliora, potrivit doctoruldedinti.info.

– Remediu cu cuișoare: acestea sunt bogate în eugenol, substanţă care combate infecţiile bacteriene, cuişoarele diminuează durerile dentare. Ţine un cuişor pe dintele care te doare. Va acţiona ca anestezic. Mai poţi folosi şi ulei esenţial de cuişoare – aplici pe dintele afectat, fără să înghiţi. Uleiul de ghimbir nu este recomandat gravidelor. Folosit timp îndelungat poate deveni toxic pentru organism.

Citește și: Ghimbirul, tratamentul minune care luptă împotriva cancerului

Dacă durerile de dinți persistă însă, atunci trebuie să mergi urgent la un stomatolog, pentru că, cel mai probabil, problemele sunt mult mai grave.

Citește și...