Tratamente naturiste: pentru o sănătate de fier consumă fructele Cleopatrei

Publicat: 16/05/2015 | 13:48

Proprietăţile curative ale smochinelor sunt cunoscute încă din timpurile străvechi. Regina Egiptului, Cleopatra consuma fructele dulci şi parfumate pentru un ten fără riduri, pentru vitaminizare şi efectul lor calmant.

Egiptenii l-au numit „alimentul multifuncţional”.

Descoperă lumea mistică a Egiptului şi profită de beneficiile fructului

O vacanţă în lumea faraonilor poate fi cireaşa de pe tort dacă eşti în căutarea tratamentelor naturiste. Unde dai cu ochii, vei fi surprins de plantaţiile de smochini şi curmali.

La fiecare sfârşit de săptâmână în Dahar, partea tip bazar a oraşului Hurghada se organizează târguri de fructe şi legume, unde comercianţii îşi expun produsele proaspete pe tarabe şi te încântă cu cele mai diversificate roade ale pământului.

Egiptenii cunosc beneficiile smochinelor şi te vor întâmpina cu preţuri foarte mici, dar şi cu locuri unde ai ocazia să beneficiezi de tratamente naturiste.

Crude sau uscate, fierte, pasate sau în ceai, smochinele te scapă de inflamaţiile la nivelul pielii, au un efect calmant şi emolient, luptă împotriva ridurilor, îţi vitaminizează şi tonifică corpul.

Fructul conţine o cantitate însemnată de substanţe benefice, de la complexul de vitamine A, B1, B2, C, la minerale fier, calciu, magneziu, fosfor, sodiu, până la enzime, proteine şi glucide. Datorită antioxidanţilor care se găsesc în compoziţia chimică, consumul acestui fructul te ajută să lupţi împotriva cancerului şi la diminuarea stresului.

Egipt

Hurghada nu este renumită doar pentru recoltele bogate de smochine, ci pentru plajele lungi cu nisip alb precum puful de păpădie îmbrăţişate de apele cristaline ale Mării Roşii. Bogată în recife de corali şi bancuri imense de peşti multicolori, zona este preferată de către pasionaţii de snorkeling şi scuba diving.

Dacă nu ştii să înoţi, te poţi bucura de peisajele subacvatice într-o croazieră de o zi, cu vaporul cu podea din sticlă, în timp ce serveşti un smoothie de smochine cu seminţe de in, bogat în Omega 3.

Early Booking Hurghada

Hotel Sultan Beach 4*- de la 319 euro/persoană, 7 nopţi de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistenţă turistică.

Click aici pentru cererea de ofertă!

Mădălina Isar

Citește și...