Ghimbirul, tratamentul minune care luptă împotriva cancerului

Publicat: 14/05/2015 | 12:53
Ghimbirul, tratamentul minune care luptă împotriva cancerului

Renumita rădăcinoasă a fost folosită încă din Grecia Antică, ca medicaţie împotriva tusei, a răcelilor şi a inflamaţiilor. Se spune că zeii foloseau ghimbirul în ceaiuri sau pentru a condimenta preparatele.

În Evul Mediu, mirodenie sau tratament era la mare căutare pe insulele greceşti, dar şi în Veneţia, unde valoarea sa era preţuită în aur.

Deşi numele provine din greaca veche zingiberis, India a fost defapt sursa de ghimbir pentru întreaga Europa. Pe insula Corfu, ghimbirul este numit piperoriza şi este foarte apreciat, mai ales că este folosit de ani buni ca tratament alternativ pentru combaterea cancerului şi a afecţiunilor reumatice. Unele studii au arătat că pacienţii care urmau un tratament cu chimioterapie şi au consumat chimbir în combinaţie cu miere specifică insulei Corfu timp de 6 săptămâni, câte o linguriţă de trei ori pe zi, li s-a redus considerabil stările de oboseală, greaţa şi durerile de cap, spre deosebire de cei care au fost trataţi cu placebo. De asemenea, pe parcursul monitorizării, 90% din totalul pacienţilor au dezvoltat o mai bună imunitate.

Măşti pe bază de praf de ghimbir în Corfu

Kerkyra nu este renumită doar pentru plajele lungi scăldate de ape de un albastru cobalt, sau vestigiile din vremurile veneţiene, ci pentru că aici, poţi beneficia de tratamente cosmetice naturiste care te scapă de riduri, îţi micşorează porii dilataţi, redau elasticitatea pielii şi uniformizează tenul.

Corfu

Uleiul de măsline are proprietăţi benefice uluitoare, mai ales dacă este combinat cu ghimbir mărunţit. Bogată în vitamine şi antioxidanţi masca luptă cu succes împotriva imperfecţiunilor tenului, şi îl protejează contra radicalilor liberi. De pe insulă îţi poţi achiziţiona şi parfumuri pe bază de ghimbir, graţie uleiurilor esenţiale pe care le deţine, care te ajuta în combaterea stresului şi emană un miros piperat, plus o savoare plăcută de lămâie.

Early Booking Corfu

Hotel Jason 3*- de la 213 euro/persoană, 7 nopţi de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistenţă turistică.

Click aici pentru cererea de ofertă!

de Mădălina Isar

Citește și...