Acasă » Știri » Trucul nutriționistei Mihaela Bilic: Cum să mănânci cartofi prăjiți FĂRĂ să te îngrași

Trucul nutriționistei Mihaela Bilic: Cum să mănânci cartofi prăjiți FĂRĂ să te îngrași

De: Alina Drăgan 29/07/2025 | 15:24
Trucul nutriționistei Mihaela Bilic: Cum să mănânci cartofi prăjiți FĂRĂ să te îngrași
Cum să mănânci cartofi prăjiți FĂRĂ să te îngrași

Cartofii prăjiți sunt una dintre cele mai mari plăceri vinovate ale românilor. Fie că sunt alături de un șnițel crocant, o porție de mici sau pur și simplu cu brânză rasă deasupra, acest preparat este irezistibil. Problema e că, oricât de buni ar fi, nu sunt deloc cei mai buni prieteni ai siluetei. Însă, nutriționista Mihaela Bilic vine cu o veste bună pentru toți pofticioșii: se pot mânca și cartofi prăjiți fără să te îngrași.

Se știe deja că preparatele prăjite nu fac casă bună cu dietele de slăbire. Iar cartofii prăjiți, deși delicioși, intră direct pe lista neagră atunci când ne dorim să scăpăm de kilogramele în plus. Totuși, există un truc salvator, iar Mihaela Bilic explică exact ce trebuie să faci ca să te bucuri de o porție delicioasă de cartofi, fără regrete.

Cum să mănânci cartofi prăjiți FĂRĂ să te îngrași

Mihaela Bilic, medic nutriționist și una dintre cele mai cunoscute voci din domeniul sănătății și alimentației din România, oferă mereu sfaturi utile pentru cei care vor să mănânce echilibrat, fără să renunțe la plăcerile culinare. De data aceasta, a vorbit deschis despre un subiect „sensibil”: cartofii prăjiți.

Potrivit acesteia, nu cartofii în sine sunt problema, ci modul în care sunt gătiți – și cât de des îi consumăm.

„Niște cartofi prăjiți corect făcuți sunt foarte greu de găsit. Deci eu am dat provocarea asta multor persoane, și acolo unde găsești cartofi prăjiți de-adevăratelea buni pe ăia doar să îi mănânci. Că dacă tu mănânci cartofi prăjiți și de ăia congelați și de ăia înmuiați în grăsime…”, a spus Mihaela Bilic, în cadrul unui podcast.

Mihaela Bilic, trucuri utile

De asemenea, aceasta a mai atras atenția asupra calității ingredientului de bază: cartoful în sine. Dar și asupra frecvenței cu care aceștia sunt consumați.

„Ăia clasici ai noștri, dar să fie buni, să fie cartoful gustos, că altfel te poți trezi că mănânci în fiecare zi cartofi prăjiți, te întrebi de ce te-ai îngrășat și zici că cartofii prăjiți te îngrașă. Dar nu se mănâncă în fiecare zi”, a mai spus Mihaela Bilic.

Așadar, trucul nutriționistei nu este unul miraculos, ci de bun-simț: dacă alegi cartofi buni, prăjiți corect, fără exces de grăsime și îi consumi ocazional, aceștia nu vor ruina eforturile de a menține o greutate sănătoasă și o siluetă ca la carte.

Este bună sau nu cafeaua pe vreme de caniculă? Mihaela Bilic a deslușit misterul

Remediul pentru insolație și dureri de cap recomandat de Mihaela Bilic. Este preferatul românilor

Urmărește Cancan.ro pe Google News
×