Un avion cu peste 180 de persoane s-a făcut praf la aterizare în India. Cel puțin trei morți și 100 de dispăruți

Publicat: 07/08/2020 | 20:57

Un Boeing 737 al companiei companiei Air India s-a prăbușit la aterizare, vineri în jurul orei locale 19:00, în statul indian Kerala (sud-estul Indiei).

Din primele imagini filmate de la fața locului, se pare că avionul s-a rupt în două la aterizarea pe aeroportul Kozhikode. Din fericire aeronava nu a luat foc.

Citește și: Caz șocant în județul Neamț. Un bărbat și-a ucis și tranșat fiul. Detalii incredibile despre crimă

Presa locală scrie că doi pasageri și căpitanul aeronavei au murit, iar cel puțin 35 de persoane au fost rănite. Compania aeriană a precizat că la bord se aflau „174 de pasageri, printre care 10 minori, 2 piloți și 5 membri ai echipajului”. Un oficial citat de news18.com a declarat că „în continuare căutăm circa 100 de oameni”.

Cautările supraviețuitorilor se fac cu greutate

Căutările sunt dificile, din cauza întunericului și a posibilităților de a lumina pista, dar și din cauza ploii torențiale. În India, în această perioadă este vârful sezonului musonic.

Aeronava a depășit pista de aterizare pe aeroportul din sud-estul Indiei, după ce zborul IX-1344 a decolat din Dubai. Șeful aviației civile indiene a declarat că, după ce avionul a depășit pista de aterizare, a căzut într-o vale și în acel moment s-a rupt în două.

Potrivit flightradar24.com, aeronava a ocolit de câteva ori aeroportul, înainte de aterizare.

Și inundațiile au făcut victime

Ploile musonice au inundat mii de sate din India, iar autorităţile au înfiinţat sute de tabere de ajutor pentru a adăposti persoanele strămutate. BBC anunța în urmă cu o săptămână că, cel puţin 50 de persoane şi-au pierdut viaţa şi peste două milioane sunt afectate de inundaţiile puternice care au lovit statul Assam din nord-estul Indiei.

Chiar dacă regiunea are de obicei de suferit de pe urma musonului, în acest an, intemperiile provocate de acesta vin în contextul în care India luptă cu creşterea contaminărilor cu COVID-19.

Nu rata: Scene șocante la spitalul din Târgoviște, după ce un pacient a căzut de la etaj. Sinucidere sau accident?

Un filmuleţ înfăţişând un politician local intrând într-o zonă afectată de inundaţii pentru a salva sinistraţi a surprins cât de gravă este de fapt situaţia persoanelor care au avut de suferit de pe urma intemperiilor. Mrinal Saikal a fost surprins de camere ajutând doi copii şi o femeie să părăsească o casă inundată cu o plută. „Inundaţiile fac ravagii în circumscripţia mea”, a scris el pe Twitter, conform Agerpres.