Un bărbat de 92 de ani din Botoșani s-a vindecat de coronavirus: ”Dumnezeu m-a respins, m-a trimis tot jos la agricultură…”

Publicat: 28/05/2020 | 08:48
Un bărbat de 92 de ani din Botoșani s-a vindecat de coronavirus: ”Dumnezeu m-a respins, m-a trimis tot jos la agricultură…”

Petru Alexei din județul Botoșani este unul dintre cei mai vârstnici pacienți din România care a reușit să învingă COVID-19, ”ucigașul nevăzut”. A fost spitalizat timp de o lună de zile, însă a ieșit victorios în lupta cu noul coronavirus și crede că a fost vorba și de o intervenție divină.

Încă nu știe, sigur, cum s-a infectat, dar crede că a ”luat” virusul de la soția sa, în vârstă de 84 de ani, după ce aceasta revenise de la Suceava. Fusese internată din cauza unor probleme de sănătate și se bănuiește că așa ar fi fost infectată cu noul coronavirus, transmițând infecția și soțului său. Acum, Petru Alexei spune că a fost ”respins” – în sensul cel mai bun al expresiei – de Dumnezeu, scenariul divin fiind acela de a-l trimite, din nou, ”în agricultură”, după ce a stat o lună de zile în spital.

”La mine era indiferent. Zic: eu de acum mi-am trăit traiul, mi-am mâncat mălaiul, cum se zice. De acum, ce o vrea Dumnezeu, m-a lua, m-a lua, m-a lăsa, m-a lăsa!  Și văd ca Dumnezeu m-a respins, m-a trimis tot jos la agricultură. Du-te tu acolo jos, că este de lucru!”, spune Petru Alexei. (CITEȘTE ȘI: RAED ARAFAT, VEȘTI MULT AȘTEPTATE ÎN VREME DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA: “NUMĂRUL CAZURILOR ESTE STABIL”. CÂND SE VOR REDESCHIDE MALL-URILE)

Petru Alexei, după ce s-a vindecat de coronavirus: ”Eram în stare să mă bag în sobă de frig și dureri de cap”

Bărbatul de 92 de ani își amintește că a trecut prin momente cumplite înainte de a se decide să cheme salvarea. Avea febră foarte mare și dureri, iar în cele din urmă i-a spus soției că nu mai rezistă și are nevoie de ajutorul medicilor.

Sărbătorile Pascale de anul acesta au fost cu totul altfel pentru Petru Alexei, fiind internat în spital și suferind. Spune că a plâns atunci când a auzit clopotele care vesteau Învierea Domnului.

Eu eram teafăr, sănătos, lucram, săpam, munceam. M-au luat întâi niște dureri de cap,  după care am dat în friguri. Tremuram, de eram în stare să mă bag în sobă de frig și dureri de cap. Am zis: măi, femeie, anunță Salvarea că eu mă duc. Eu nu mai rezist. În mulți ani stăteam acasă cu neamuri, cu frați, cu surori, veneau, mă vizitau. Și am început a plânge. Și pe urmă, de Învierea Domnului, spitalul e aproape de o biserică acolo și am auzit trăgând clopotele și asistentele spuneau că-i Învierea. Și am început iarăși a plânge, unde am ajuns și cum am ajuns”, și-a amintit bărbatul, potrivit digi24.ro. (VEZI ȘI AICI: DRAMATIC! PATRU COPII CU RUJEOLĂ DIN CLUJ AU FOST INFECTAȚI ȘI NOUL CORONAVIRUS)