Un fost membru al Legiunii Străine, arestat pentru crimă. Victima ar fi hackerul Cezar Oancea

Publicat: 28/05/2020 | 23:02
Un fost membru al Legiunii Străine, arestat pentru crimă. Victima ar fi hackerul Cezar Oancea

Marius Ştefan Achim, un fost luptător K1 și membru al Legiunii Străine din cadrul Armatei Franţei, a fost arestat la Paris la cererea autorităţilor din România.

Se presupune că la începutul lunii martie, bărbatul l-a împuşcat în cap pe Cezar Oancea, un hacker în vârstă de 21 de ani. Acesta a fost prins într-o suburbie a Parisului și urmează să fie adus în România sub escorta armatei franceze. Achim ar fi fost membru al Legiunii Străine din cadrul Armatei Franței, susțin surse judiciare, citate de Antena3.

Arestarea sa a fost făcută în baza unui mandat de arestare emis pe 26 mai de Tribunalul Bacău, în care este acuzat de omor calificat și tâlhărie calificată.

Pe cine ar fi împușcat

Iulian Cezar Oancea, un tânăr de 21 de ani, a fost împuşcat mortal în cap, pe 9 martie, cu patru focuri de armă, în scara unui bloc din municipiul Bacău. Despre Oancea se ştia că a fost condamnat, în trecut, pentru infracţiuni informatice, însă nu sunt date publice referitoare la motivul pentru care acesta a fost ucis.

Conform Adevărul , Cezar Oancea a fost trimis în judecată la începutul anului 2019, pentru fapte comise în perioada 2013-2015, atunci când hacker-ul avea 12-14 ani. Atunci el a reușit să spargă conturi bancare furând în jur de 100.000 de euro.

Oancea a povestit acum câţiva ani într-un articol publicat pe blogul său că aventura lui infracţională a pornit la vârsta de 6 ani, atunci când părinţii i-au cumpărat un calculator.

Marius Ştefan Achim ar fi recidivist 

Presa din România a scris despre Ştefan Achim că ar fi împuşcat și un alt bărbat, în Capitală, din cauza unei datorii. „Am împrumutat de la un fost luptător în Legiunea Străină, Ştefan Achim, 10.000 de euro şi nu am mai avut să îi dau înapoi.

Ne cunoaştem bine, a crescut sub ochii mei şi a venit de multe ori la mine în casă. (…) În loc să vină frumos, la poartă, să îmi ceară banii, m-a atacat pe stradă.

M-a urmărit cu maşina şi, când am ajuns într-un loc ferit, unde nu erau nici martori, nici camere de supraveghere, m-a atacat. A tras cu pistolul în mine şi, fiindcă nu m-a doborât, m-a lovit cu ranga. În spatele maşinii lui mai era o maşină plină cu interlopi, gata să intervină dacă nu mă dobora Achim.

Am fost la poliţie, am lăsat acolo geaca găurită de proiectilul pe care l-a tras Achim, ca probă, însă poliţia nu face nimic. S-a întâmplat în decembrie, iar până acum nu au făcut nimic poliţiştii, autorul este liber, poate să tragă oricând cu pistolul în alţi oameni”, a afirmat Mitică Machedonu, potrivit Spy News.