Un pacient vindecat de COVID-19 a ținut să le scrie medicilor după externare! A lăsat pe patul de spital un bilet emoționant! „Mii de mulțumiri pentru ….”

Publicat: 29/07/2020 | 11:55

Un bărbat, în vârstă de 67 de ani, din Bacău, a stat 16 zile internat în Spitalul Județean de Urgență Bacău, din care patru zile în secția de Terapie Intensivă (ATI), pe ventilație mecanică, unde a trecut prin clipe grele, potrivit medicilor băcăuani. După ce a scăpat cu viață din lupta cu noul coronavirus, a lăsat pe patul de spital, un bilet în care le-a transmis medicilor care l-au tratat un mesaj emoționant. CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, detalii emoționante.

Zilele trecute bărbatul din bacău a fost externat fiind vindecat de COVID-19, dar înainte de a părăsi spitalul le-a scris o scrisoare de mulțumire tuturor celor care l-au îngrijit.(CITEȘTE ȘI: O ASISTENTĂ MEDICALĂ DIN TIMIȘOARA NU CREDE ÎN EXISTENȚA VIRUSULUI SARS-COV-2. CÂȚI OAMENI A INFECTAT)

Pacientul de 67 ani a fost internat după ce a primit diagnosticul de Covid 19, iar starea lui de sănătate s-a complicat cu bronhopneumonie, dar tratamentul l-a ajutat și a fost salvat.

Biletul prin care le-a transmis mulțumirile le-a fost adresat medicului curant și asistentelor. Pacientul le-a mulțumit pentru tot ce au făcut pentru el și pentru că se poate întoarce acasă, alături de familia lui, care l-a așteptat cu lacrimi în ochi.(NU RATA: ZECE ÎNTREBĂRI DESPRE CORONAVIRUS LA CARE PROFESORUL RAFILA A RĂSPUNS! AJUNGEM LA 2.000 DE CAZURI ÎN AUGUST? SE TRANSMITE VIRUSUL ȘI ÎN SPAȚII DESCHISE?)

„Mii de mulțumiri pentru dăruirea și devotamentul dumneavoastră. Vă doresc sănătate și putere de muncă în activitatea nobilă pe care o desfășurați, aceea de a salva oameni”, a scris fostul pacient Nelu Ungureanu.

Mesajul emoționant al bărbatului din Bacău

Mesajul i-a emoționat pe medici și pe asistente

 „Primim mulțumiri de la toți pacienții, dar atunci când un pacient îți scrie un bilet în care își exprimă gândurile și fericirea, parcă ne motivează și mai mult, și ne facem să înțelegem că până la urmă, cu toții suntem oameni. Un gest frumos și o surpriză plăcută.” a mărturisit Tatiana Codreanu, medicul curant de la secția Infecțioase.

La externare, pacientul a fost retestat, iar rezultatul a fost negativ, dar, în continuare, va trebui să urmeze un tratament special pentru că recuperarea va fi mai dură. Noul coronavirus afectează oamenii fără discriminare de vârstă sau de sex și provoacă complicații neașteptate.(NU RATA: NELU TĂTARU ADUCE ȘI VEȘTI BUNE! NUMĂRUL DE CAZURI VA SCĂDEA, DAR E OBLIGATORIU CA ROMÂNII SĂ FACĂ ASTA)

Nelu Tătaru, vești bune pentru români în contextul epidemiei de coronavirus

”În continuarea acestui efort apare și acea recomandare pe care o repetăm: agenții economici care beneficiază de aceste relaxări, populația care beneficiază de aceste relaxări, trebuie să respecte acele reguli, acele norme de desfășurare și funcționare a acestor activități. Fără dânșii nu se poate. Nu supraîncărcăm un sistem medical că să-i vedem limitele.

Urmează o săptămâna în care vom vedea dacă transmiterea comunitară scade. Ea ar trebui să scadă în măsură în care izolăm, identificăm aceste cazuri infectate, carantinăm ce vine din acele zone din afară țării noastre și supraveghem prin medicina de familie și DSP-uri.

În măsură în care aceste lucruri merg într-un context în care ceilalți care, în acest moment se consideră neinfectati, respectă regulile și nu vor fi infectați crescând acea transmitere comunitară putem spune că în 2 -3 săptămâni suntem în momentul în care să putem coborî, dacă nu, ne așteptăm și la o evoluție”, a dezvăluit ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Digi24.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.